Hırsızlıklarla ilgili-Sitemizde basın mensubu arkadaş var mı?
Reklamlar
-
13 Haziran 2009, 15:47
Arkadaşlar, son dönemde hızla artan motosiklet hırsızlığı durumları için düşüncem, birkaç topikte de dile getirdiğim gibi, organize bir şebeke ile karşı karşıya olduğumuzdur. Buna çözüm önerisi olarak yapılabilecek şeyin medya kaynağıyla çetenin afişe edilmesi olduğu düşüncesindeyim. Ancak reklamdan sonra emniyet bu işi ciddiye alır diye düşünüyorum. Zira birçok insan bu hırsızlıkların, motosikletlerin çok çok pahalı olmamasından, önemsiz şeyler olduğunu düşünebilir.
Kendi motorum çalınmadı, İstanbulda da değilim, ama her çalıntı motosiklet haberinde yıkılıyorum; çünkü motosiklet bir eşyadan daha farklı, sadece bir araç değil, bir tutku, bir hayat görüşü, bir... (eminim herkesin ekleyebileceği şeyler vardır.)
Eğer sitemizde basın mensubu arkadaşlar varsa, bu konuda yapabileceklerini ve fikirlerini ortaya koyarlarsa belki bir yere varılabilir.
Herkes yapabileceği şeyleri ortaya koysun ve bu işlere bir son verilsin...
"in the land of the blind, one eyed is the king..."
Reklamlar
-
13 Haziran 2009, 15:57
Sadece basın mensubumu.Emniyette çalışanlar,avukatlar,vb arkadaşlarda vardır onlarda yardımcı olabilirler.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
13 Haziran 2009, 15:58
Çok önemli bir başlık olmuş gerçekten.Bu hırsızlık olayları iyice sınırı aştı.
Aslında benim aklıma birşeyler geliyor.Yöntem basit hırzılığın çok olduğu bir semte yem atalım.Koyalım şöyle cafcaflı bir makineyi (üstüne gprs yerleştirilmiş) sokak başına bir kaç gün dursun orda. Bir kaç açıdanda 24 saat kamerada izleyelim. Balık bir gelir iki gelir ,şöyle yeme dokunur geri kaçar.Sonra lokmayı yutarken tepesine binilir.Biri yakalandın mı gerisi çorap söküğü gibi gelir.
şuda bir gerçekki bence bu hırsılık olayını yapan şerefsizler, motorsiklet sitelerini ve formlarını baya aktif olarak takip ediyorlar
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
-
13 Haziran 2009, 16:02
mrock adlı üyeden alıntı
Aslında benim aklıma birşeyler geliyor.Yöntem basit hırzılığın çok olduğu bir semte yem atalım.Koyalım şöyle cafcaflı bir makineyi (üstüne gprs yerleştirilmiş) sokak başına bir kaç gün dursun orda. Bir kaç açıdanda 24 saat kamerada izleyelim. Balık bir gelir iki gelir ,şöyle yeme dokunur geri kaçar.Sonra lokmayı yutarken tepesine binilir.Biri yakalandın mı çorap söküğü gibi gelir.
Buraya çok şey yazılırda yazamıyorum..Çorap söküğü gibi gelir demişsin bu doğru ama emniyet mensupları niye getiremiyor demedende geçemeyeceğim.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
13 Haziran 2009, 16:07
Moderatör
Ben varım.Daha önce bir çok haber yapıldı bu konu ile ilgili kimisi yayınlandı kimisi yayınlanmadı.Değişen birşey olsaydı zaten fark belli olurdu.Hem o tarz hırsızlıklar adi hırsızlığa girdiği için çok büyük bir yaptırımı yok.Medyadan önce kanunların değişmesi lazım bence.
YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR
-
13 Haziran 2009, 16:12
Bazı şeyleri emniyetin gözüne sokmak gerekiyor. Tek başına hırsızlık lafı yetersiz kalıyor. Organize, şebeke, çete, örgüt, mafya gibi sözcükleri kullanarak iş daha ciddiye bindirilmezse bir yere varılamaz.
Dünyada medya kadar önemli bir güç yoktur arkadaşlar. Bunu kullanabilirsek süper olur diye özellikle basın mensuplarını sordum.
Yem atmanın, adam yakalamanın, kendimiz eyleme geçmenin, bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Bu işin sonunda bir çeteyle savaşmak gerekecektir - ki bizler bu işlerle uğraşacak insanlar değiliz. Yapılacak şeylerin yasal çerçevelerde yapılması gerekiyor. Yoksa bir farkımız kalmaz.
-
13 Haziran 2009, 16:16
-
13 Haziran 2009, 16:21
Bence bu konuda yapılması gereken oy verdigimiz vekillerin kapısına dayanıp derdimizi onlara anlatmak.Gerekirse birdahaki seçimde oy vermemekle tehdit etmek.Emniyet şuan bütün motosiklet hırsızlarını yakalayıp hakimin karşısına çıkarsa bile bu adamlar 3-4 ayda tekrar dışarı çıkacak.Bu nedenle bu ülkede ilk tepki verilmesi gereken yasa yapıcılardır. Yani bizim seçim zamanında akşama kadar peşlerinde koştuklarımız yani seçim otobüsleriyle geldiklerinde alkışlamaktan ellerimizin nasır tutmasına neden olan kişiler.Bakalım alkışlarımıza ıslıklarımıza ellerimizin nasır tutmasına degecek kişilermiymiş?
-
13 Haziran 2009, 16:22
Motosiklet Eğitmeni
Sitemizde basin mensubu arkadaslar var tabi ama hirsizlikla ilgileri oldugunu sanmiyorum.
(Basliga istinaden yazdim)
Temiz çocuklardir hepsi.
--------------
Memleketin polisi var jandarmasi var arkadaslar.
Oyle kendi kendinize milleti yargilayip asamazsiniz.
Adi hirsizligi bile çete suçu yaptiniz.
Boyle insafsizlik olurmu?
Ya bir kaç yaramaz, alip sunu gezelim birakalim bir yere gibi çocukça bir is yaparlarsa?
Hayatlarini karartmaya degermi?
Her isin bir usulu var.
Birakin herkes kendi isini yapsin.
-
13 Haziran 2009, 16:47
Genel olarak 600cc ve üzerindeki aletleri küçük yaramazlar macera olarak götürdüp sonrada kenara bırakmıyorlar.Giden motor geri gelmiyor malesef.Bulunanlar çok nadir.Polis,jandarma tabiki işini yapacak,tutupta o adamı yargılamakta bize düşmez.Sadece var olan bir olaya yardımcı olmak için ön ayak olmak.
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
-
13 Haziran 2009, 16:51
Sitemizde bulunan en güzel en anlamlı başlıklardan biri oldu bu konu.Elimizden geleni yapmaya hazırız yalnız izlenecek yolun bir an önce oluşturulması lazım
-
13 Haziran 2009, 16:55
mrock adlı üyeden alıntı
Aslında benim aklıma birşeyler geliyor.Yöntem basit hırzılığın çok olduğu bir semte yem atalım.Koyalım şöyle cafcaflı bir makineyi (üstüne gprs yerleştirilmiş) sokak başına bir kaç gün dursun orda. Bir kaç açıdanda 24 saat kamerada izleyelim. Balık bir gelir iki gelir ,şöyle yeme dokunur geri kaçar.Sonra lokmayı yutarken tepesine binilir.Biri yakalandın mı gerisi çorap söküğü gibi gelir.
şuda bir gerçekki bence bu hırsılık olayını yapan şerefsizler, motorsiklet sitelerini ve formlarını baya aktif olarak takip ediyorlar
Çok güzel bir taktik.Benim dükkanın dış kısmını gösteren kamera var.Ancak salak hırsız kamerayı görmemiş.Bi tane bisikleti yürütmüş.Tabi hemen kamera kayıtlarına baktık.Hırsız benim günlük müşterim bi çocuk çıktı.Birde diğer çocuklar nerde otruduğunu bildiklerini söyleyince enselendi.Hırsızı yakalamanın zevki çok büyük ancak istanbul gibi büyük şehirde eşgalden adam bulmak kolay değil.Zaten bütün hırsızlıklar istanbul'da oluyo.Çete istanbul'da çalışıyo.Tamamen organize bir ekip oldukları kesin.Bu çeteyi çökertmek de polisin öncelikli görevi olması lazım.
Kamerayla çözülecek bir olay değil.Kamera kayıtlarını polise verseniz bile bişey çıkmaz.Zaten çakallar yüzlerini kapatıyolar.En iyisi yemi koyup 10-15 kişi hazırda beklemek.Tabi o çakallar da boş gezmez.Ruhsatsız silah bile vardır üzerlerinde.Aslında bu yem koyma işini yapıp hırsızları enseleyerek çeteyi çökertmek polisin işi.İnşallah değerli vakitlerini ayırıp bu çeteyi çökertirler.
-
13 Haziran 2009, 16:57
bu yem atma olayında ben varım lakin motosikletimi caldığı icin bu onun bunun evlatları öncelikle bize bir makina lazım ortaya koymak icin bilmiyorum nasıl olucak ama ben varım yeterki organizasyonu yapılsın polisle yapılcak is degil devlete isin düstümü yandın sahte ruhsatlar nasıl cıkıyo caldıkları motorlara ruhsat cıkarıyo serefsizler ben silah aldım herkez silah alıcak silahlanmaya evet yeter ya bune hergün bir calıntı haberi alah belanızı versin şurda 2 zevkimiz var böyle itler yüzünden burnumuzdan geliyor
-
13 Haziran 2009, 17:00
10-15 kişi hazırda beklemek derken bu herhalde emniyet mesubu olarak kastettiğini düşünmek istiyorum.Yoksa diğer türlü olursa bir nevi çeteye girer.Ceza ve yakalanma tamamen adli ve emniyet makamlarınca verilir.Yoksa memleket linç etmeyi, galyana gelmeyi çok seviyor,buna mahal vermemek gerek.
-
13 Haziran 2009, 17:41
Motosiklet Eğitmeni
Bir memleket için en buyuk tehlike, vatandaslarin adaleti kendilerinin saglamaya çalismasidir.
Bu devletin kurumlarinin islemez hale geldiginin bir gostergesidir.
Turkiye gun geçmiyor ki saçma sapan nedenlerle islenen cinayet haberleriyle sarsilmasin.
Kafa kesenler, karisini kusbasi yapanlar, annesini olduren çocuklar,karisini çocugunu oldurup, sonra kafasina sikan insanlarla dolu bir memleket haline geldik.
Toplumca cinnet geçiriyoruz.
Bunca sorun varken, çeteleri çokertmek için, kendiniz çete kuruyorsunuz.
Ne garip bir çeliski!!!
Suçu yargilamak bize dusmez.
Kimin hangi sartlarda neyi yaptigini algilamak, profesyonellerin isidir.
Ustelik, bahsettiginiz yem atma olayi, hirsiza hukuksal avantaj saglayacaktir.
Eger bir ekmegi masanin uzerine birakirsaniz, herhangi biri onu alip goturebilir.
Adam hirsiz da olabilir, aç da.
Nasil bilebilirsiniz ki?
Bu is hukuksal anlamda suça tesvik olarak bile degerlendirilebilir.
Muhtemelen cezasi indirilecektir.
Kisacasi, kisisel onlemlerinizi azami olçude almaya gayret edin.
Gerisini kanun adamlarina birakin.
Yasal bosluklar elbette giderilmelidir.
Iste sizin mudahaleniz tam bu noktada olur.
Yani seçim zamani oy kullanirken dikkat etmeniz gerekiyor.
Seçtiginiz ve meclise gonderdiginiz adamlar, sizin aynanizdir.
Hiç baska yere bakmayin....
-
13 Haziran 2009, 17:48
Güzel yazmışsın coq... Bizim yapacağımız en fazla yetkilileri teşvik etmek, gaza getirmek olabilir. Ben bunun için medyayı kullanmayı denemeyi öneriyorum. Bunu bi Ayşe Şule Bilgiç'e yazmak lazım. Motosikletle ilgili basında oldukça söz sahibi kendisi. Diğer dergilerle de bir görüşmeli...
-
13 Haziran 2009, 18:00
coq doğru söylüyorsunda... şimdi konumuzla ilgi biraz abartıya kaçmışsın, hafifte siyasete girmişsin...
-
13 Haziran 2009, 22:40
coq sanırım Türkiye'de yaşamadığın için bu kadar rahat konuşabiliyorsun...
ancak bilirsinki burada işler farklı yürüyor...motorun çalındığında bir bardak soğuk su içiyorsun ve oturuyosun... çalışıp biriktirip vs. emeklerle aldığın motorun yada herhangibirşey uçup gidiyor sonuçta...
ayrıca demişsinki ''Ya bir kaç yaramaz, alip sunu gezelim birakalim bir yere gibi çocukça bir is yaparlarsa? Hayatlarini karartmaya degermi?''
bence CEVAP : evet bal gibi değer...
evet değer çünki yok böyle bişey...bu nasıl bir mantıkdır... her ne niyetle olursa olsun hayatını karartacaksınki bir daha kimse böyle bişey yapmasın... o zaman tüm hırsızlar demezmi ''gezip bırakacaktım'' ... adam benim motorumu görecek , alıp gezeyim bırakayım diyecek ve sende bu eylem için çocukca yada masum birşey gibi bahsediyosun... yanlış...
niyet ne olursa olsun o adamın hayatını karartmassan onun çocuğuda gelir alır motorunu gezdikten sonrada yerine bırakmayı unutur...
konu öyle bi noktaya geldiki sanki motoru aldıkları yere koymak şartıyla götürmelerinede razı olunacak... hatta birazdan hırsızlar değil motor sahipleri suçlu duruma düşecek ona yanıyorum...
hadi yem atıldı çete kurutuldu vs....tüm çete üyeleri yakalandı... ne olacak... netice nedir??? 3-5 ay sonra tekrar serbest kalacaklar... hırsızlığa çalmaya devam.... çok daha ağır yaptırımlar ve cezalar uygulanmazsa bu böyle devam eder....
-
13 Haziran 2009, 23:02
bende hırsızlardan muzdaripim.geçenlerde 2 sefer yokadılar motor baglı oldugundan vaz geçmişler.pazartesi alarm taktıracagım +çift kilit.önlemi alalımda hırsız ben ugraşırım derse artık gerisi malum.kasko yaptırsak bir dünya para.sigorta şirketleri de işi biliyor yapsınlar fiyatları uygun motorları kasko yaptıralım ama olmaz ozaman para kazanamazlar nerde müşteri memnuniyeti.
bu arada daha öncede başka bir sayfada yazmıştım bizim bir rottweiler yavruları vardı çalmışlardı annesinin yanından canım yavrular gitti.sonradan öğrendik bunların deri altına bir çip takıyorlarmış nerede olursa olsun gprs den bulunuyormuş.kuzenim söylemişti 80 euro idi o zaman fiyatı.hani bunun bir değişiğini motorun gizli bir yerine monte ettirsek sonra da gprs den takip edip suçlular yakalansa.teknoloji artık gelişti malum.azicane bir fikir.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
14 Haziran 2009, 00:14
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
bende hırsızlardan muzdaripim.geçenlerde 2 sefer yokadılar motor baglı oldugundan vaz geçmişler.pazartesi alarm taktıracagım +çift kilit.önlemi alalımda hırsız ben ugraşırım derse artık gerisi malum.kasko yaptırsak bir dünya para.sigorta şirketleri de işi biliyor yapsınlar fiyatları uygun motorları kasko yaptıralım ama olmaz ozaman para kazanamazlar nerde müşteri memnuniyeti.
bu arada daha öncede başka bir sayfada yazmıştım bizim bir rottweiler yavruları vardı çalmışlardı annesinin yanından canım yavrular gitti.sonradan öğrendik bunların deri altına bir çip takıyorlarmış nerede olursa olsun gprs den bulunuyormuş.kuzenim söylemişti 80 euro idi o zaman fiyatı.hani bunun bir değişiğini motorun gizli bir yerine monte ettirsek sonra da gprs den takip edip suçlular yakalansa.teknoloji artık gelişti malum.azicane bir fikir.
Örnek olarak bir GPS uygulaması
http://www.gpstakip.com/index.php?pg...FVATzAod0xQepA
GPS Cihazı 2290 YTL + GPRS bağlantısı için sim karta kontör
[COLOR="Red"]Ѻ[/COLOR] [COLOR="Red"]яedline[/COLOR]...the line between [COLOR="Green"]life ::fool:: [/COLOR]and [COLOR="Red"]death [/COLOR]::156::
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler