[COLOR="Navy"][B][I]Am I, a part of the cure?
Or am I part of the disease? [/I][/B][/COLOR] :silent:
Sağ ol. Aslında gözlükle bir alıp veremediğim yok. Beni rahatsız eden bir şey değil. Ama nedense lense acayip soğuk bakıyorum. Bakım isteyen, ara sıra göze mikrop kaptıran, tahrişe, kurumaya sebebiyet veren, uçarsa düşerse insanın çok başını ağrıtan bir şey olduğu izlenimi edinmişim nedense. Tamam, bu kadar da kötü değildir herhalde
Gözlüğü sabunla ovuyorsam sebebi temizlik aşkı değil, ölüm korkusu. Buğulanınca trafikte soğuk terler döktürüyor.
[B]J şimdi asker[/B]
Evet,lens bakım olarak biraz zor ama böyle durumlarda kurtarıcı olur yine de.Sürekli değil ama yola çıkılacağı zaman neden olmasın? Temiz kullandıktan,solisyonuna dikkat ettikten ve gözünde olduğunu unutmadıktan sonra gözlükten bi numara önce Gözlük kullananların işi zor cidden,eldeki olanakları kullanacak,kendine göre en mantıklısını seçecek artık.
Şimdi bize temizliğe gelen yok yaniii?
Ben güneş gözlüğü şeklinde yaptırmıştım 360 tl tutmuştu ama yakın bir zamanda kaybettim .
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
lens vizör açık süürüşlerde kurumaz mı
Fazla hızlı giderken kurur tabi,aslında kurumaz ama ister istemez rahatsızlık verir,göze giren mikrobu,tozu daha fazla tutar belki,göz kırpıştırarak bunun önüne geçilir ama o da dışarıdan yanlış anlaşılmasın Yavaş trafikde,seyir halinde hiçbi sorun olmaz ama hızlı süsüşde,göz derecesiz olsa bile vizör kapalı durmalı bence.
Tek çözüm lens, cesaretin varsa ameliyat ta olabilirsin
arkadaşlar, herkese teşekkür ederim yorumlar için. ama numaralarım 0,50 ve 0,75 gibi küçük numaralar olunca zaten lazeri doktorlar tavsiye de etmiyor, yapmıyor da. "az da olsa risk var, bu numara için risk almaya değmez" diyorlar ve bence de haklılar...
şu lens denen merete ise bi türlü ısınamadım. gözümün içinde yabancı bir cisim olması fikri biraz itici geliyor. yine de belli olmaz, belki denerim ileride.
anlaşılan bu işin pek pratik ve kesin bir çözümü yok. böyle kullanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. herkese kazasız belasız sürüşler...
Sözünü ettiğim yüzü saran güneş gözlüklerine numaralı cam taktırmayı gene de bir düşün. Gözlükçüye git, kaskla kullanmayı bir dene. Bakarsın rahat olur.
Ayrıca bu gözlüklerin önemli bir avantajı daha var: Normal gözlükler görüş alanın sağ ve sol yanlarında epey boşluk bırakırken bunlar o bölgeleri de kapsıyor. Benim asıl aklımı çelen de bu olmuştu. Çünkü arkaya bakmak için kafamı sağa sola çevirdiğimde o boş alandan bakmak zorunda kalıyorum, görüntü de bozuk oluyor haliyle.
[B]J şimdi asker[/B]
mrb arkadaşlar 6 numara gözlük kullanıyorum ve kask almak istiyorum..çene açar tiplerden gözlüğe en iyi giden kask seçiminde bana yardımcı olmanızı istiyorum.geçenlerde bir kask taktım kaskın üst kısmı gözlüğümü aşağıya doğru itmeye başladı ve görüşümü engelledi bu vesile ile kaskımın alın kısmı kaşımın çok üzerinde olması gerekiyor..mümkünse bana marka model tavsiye edermisiniz
ben venom'un çene açılır mat bir kaskını aldım, ama deneyerek aldım. siz de deneyerek alın, çünkü bizim durumumu istisnai olduğu için maalesef net üzerinden inceleme yapmamız yeterli değil.
ben yıllardır gözlük kullanıyorum ama çene açılır kaskla.
gözlüğün sapı yumuşak olursa fazla sorun yaşamazsınız.
Gözlüğünüzün şekli de önemli. Biraz büyük bir çerçeve ile her kaskta sorun yaşayabilirsiniz. Ben ls2 Delta kullanıyorum, gözlüğe hiç dokunmadan kaskı takıp çıkarabiliyorum. Tavsiye ederim ama tabi ki en mantıklısı, deneyerek almak. Denerken de, aldığınız kaskın kısa bir süre sonra biraz daha genişleyeceğini aklınızdan çıkarmayın. "Rahat kullanayım" diye kafanıza bol gelen bir kask alırsanız, bir süre sonra iyice genişleyeceğinden hem konfor, hem de güvenlik bakımından sorun çıkaracaktır.
Gözlükle kullananlara tavsiiyem mutlaka yanınızda yedek gözlük, yedek cam birşeyler bulundurun. Daha önce başlık açmıştım bu konuda ama gene hatırlatıyım dedim.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...unutmayin.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)