4 tane alternatifim var hepside bambaşka =)
Reklamlar
-
07 Haziran 2009, 02:36
Merhaba arkadaşlar.. 7 8 aydır forumda sizden bilgiler aldım, motosiklet hakkında ilk sorduklarım ilk tartıştıklarım ve ilk ögrendiklerim sizler tarafından oldu.. hatta ehliyetimi alırken bile siz yardımcı oldunuz.. Ve şu an motosiklet almak üzereyim bu gün bütün heryeri gezip bir sürü motosiklet modeli ve bilgi topladım.. Ve size sunacağım 4 aradığım özellik, 4alternatifim ve sorularım var
Öncelikle aradığım özellikler şunlardı,
1. fiyati uçuk olmayan 125-250cc arası bana yeticek bir motosiklet.
2. yedek parça ve servis sorunu yaşamıyacağım, ve 2.el olarak rahat satılabilecek bir motosiklet.
3. NE TÜR OLURSA OLSUN (ss, choopper, cup vs vs..) Güzel bir motosiklet.
4. 1.85 boy altında ufak kalmıcak bir motor
İlk olarak Honda bayisine gittim..
Cbr 125 ve Cbf 150 lere baktım.. Cbf'lerin tipi biraz itici geldi (kişisel görüştür) ve onu eledim.. Cbr 125 her yönüyle güzel ancak fiyat olarak beni biraz aşıyordu ve ödeme koşulu olarak yardımcı olmadılar.. Düşünelim diyip geçtim.. YANİ İLK ALTERNATİFİMİZ 2.EL BİR CBR 125.(SuperSport)
İkinci olarak Yamaha bayisine gittim..
Ybr 125'lere baktım taş gibi motosiklet hiçbiryerinden problem çıkarmayacağını sanıyorum ve Ödeme koşulları olarakta 10 taksit imkanı sundular.. Buraya kadar çok güzel ama tipi hiç hoşuma gitmedi..(kişisel görüştür) Ve ikinci alternatif olan Ybr 125 i arka plana attım..(Commuter)
Üçüncü olarak ne bayisi olduğunu bilmediğim bir motosiklet bayisine gittim..
Çin scooterları satıyorlardı çoğunlukla anca orda bir model gördüm.. Dorado Poseidon'du galiba adı.. Görünüş olarak çok hoşuma gitti, iri kıyım bir motor olduğu içinde ayrıca ilgimi çekti.. Satıcı Taiwan üretimi olduğunu söyledi herhangi bir problem çıkarmayacağını iddia etti ancak bana pek inandırıcı gelmedi.. Ödeme koşulları şahaneydi diyebilirim eğer onaylarsınız bu Motoru pazartesi gidip alabilirim.. Ve buyrun size ÜÇÜNCÜ ALTERNATİF DORADO (CHOOPPER)..
Sonrada Tamam hoş güzel bütün satıcılar kendi malını oldukça övüyor, hatta yamaha bayisine gittiğimde bu motorun ömrü kaç bin kilometredir diye sorduğumda bana bu motor "ÖLÜMSÜZ" diye tarif etti.. 3yıldır gördüğüm edebiyatta böyle bir Mübalağa görmedim Bende Bunun üzerine Sanayideki bir servis'e gittim.. S.A diyip girdim içeri, abi 5dakkan varsa bi kaç soru sormak istiyorum falan, adama soruları patlattım ardı ardına.. Servisçinin söyledikleri şunlar, sorunsuz motosiklet istiyorsan japon almaya bak.. Ama çin mallarıda kötü değildi bakma sen herkezin çini kötülediğine düzgün kullanırsan japonları aratmaz 100bin KM giden arkadaşım var dedi.. Ve son olarak TVS APACHE'i tavsiye etti..
Hemen bir TVS bayisine gittim..
Motosiklete bindim çok hoş güzel fiyatıda uygun.. Performans, yakıt, sorunsuzluk olarakta arkadaşlarıma sordum onlarda oldukça memnun.. Ödeme koşulları ve fiyatıda uygun geldi.. Buyrun 4. alternatifim TVS APACHE (Commuter)
Şimdi sizden tavsiyelerini istiyorum arkadaşlar, Sizlerin Bu işin en iyileri ve Bu motosikletleri Birebir kendiniz kullanmış Müşteriler olarak Gördüğüm için Sizlerin Söyledikleriniz Benim İçini Bütün Satıcılardan ve serviscilerden daha önemli.. Saygılarımla Teşekkürler..
(Lütfen geyiğe dökmeyiniz)
Reklamlar
-
07 Haziran 2009, 02:39
tipine bakmadan cbf 150 al alınca tipi hoş gelir başka makinaya bakma yedek parça ucuz servis garanti olayı hepsinden iyidir
-
07 Haziran 2009, 02:41
kendi görüşüm hiç düşünmeden cbr 125
-
07 Haziran 2009, 03:15
hiç düşünmeden tvs apache veya ybr 125 (tipleri bende beğenmiyorum ama naparsın gerçi tvs apachede tip güzel..)
-
07 Haziran 2009, 03:24
hoca dorado dan kaç onu biliirim..
ha çin malı hepsi kötü değil ama otomatik şanzumanlı bir cruiser da ne kadar olur sen düşün..
ama forumu bi ara dorado ya bak öyle karar ver..hatta karar vereyim snein yerine alma hiç dorado
-
07 Haziran 2009, 03:26
-
07 Haziran 2009, 03:28
Teşekkürler.. Peki Dorado hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?
-
07 Haziran 2009, 03:29
3. alternatifini düşünme bile
dorado ilk çıktıgında teknoloji harikasıydı mp3 çalıyordu felan (corvus modeli)
önden race yandan roadster arkadan chooper. o gördüğün nikelajımsı şeyler hepsi plastik iki günde çatur çatur dağılıyor.
1.85 civarında boyun varmış. bedne 182 cm im benim gözüm de cbr125 bana saplanmış gibi oldu üzerinde foto çektirip saatlerce inceledim.
ybr ye gelince bugun çok yakın bir arkadaşım bendne habersiz almış bin bin dedi. altımda oyuncak gibi. hakimiyet duygusu güzel ama küçücük hissi verdi. selesi süper çok rahat geri kalan parçalarının magnet olsun elcik olsun kalitesi kötü. ayaklarını bastığın yerler yapanmıyor bile ....
imkanın varsa cbr a bir bin . fotograf çektir. fotografı bir incele derim ben.
birde apachi yazmışsın yollarda görüyorum kullanmadım ve incelemedim. daha doğrusu öle her köşe başında yok ki inceleyelim. servisi nerde var izmirde onu bile bilmiyorum.. pek yorum yapamam.
ikinci el fiyatlarını araştır. hem fiyatına hemde zevkine uygun bişi bulursun.
etkilemek gibi olmasın ama cbf 2007 den bu yana var . örneğin izmirde 1 bayi var bir servis var git söyle plakayı sana seceresini versin ikinci el deki makinanın..
tvs kaç para?bak sahibinden de vardı kırmızı 2008 model 3200 km de ben cbf ararken vardı 3000 lira istiyordu hala ilanı duruyor satamadı..ben cbf aldım adamın ilanı 2 gün durdu sadece .....
Al honda hayat onda
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
-
07 Haziran 2009, 03:30
Anlaşıldı Dorado iptal oldu bize 3 alternatif kaldı
Birde TVS'nin 200.000KM garantisi var bu gerçektende yaptırımlı bir garantimi??
-
07 Haziran 2009, 03:30
ekuzdere adlı üyeden alıntı
Teşekkürler.. Peki Dorado hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?
Başına bela almaya çalışıyosun sanırım Bilgi almak için soruyorsan iyi ama gönlün oraya doğru kaydıysa pek iyi değil
-
07 Haziran 2009, 03:33
OzCaN35 adlı üyeden alıntı
Başına bela almaya çalışıyosun sanırım
Bilgi almak için soruyorsan iyi ama gönlün oraya doğru kaydıysa pek iyi değil
Ne yalan söliyeyim tipine hasta oldumadım desem yalan olur
Ama almak akıl mantık işi değilmiş söz veriyorum uzak durucam
-
07 Haziran 2009, 03:33
Anlaşıldı Dorado iptal oldu bize 3 alternatif kaldı
Birde TVS'nin 200.000KM garantisi var bu gerçektende yaptırımlı bir garantimi??
Yok canım daha neler 200.000 km kim garanti verir
-
07 Haziran 2009, 03:36
Gittiğim Servis, Ve TVS'nin kendi bayisi öyle dedi =S..
-
07 Haziran 2009, 03:37
Apache veya ybr. Sakın şaşma. Cbr senin altında kaybolur. Ayrıca yatarak kullanacaksın ki kafan motordan 1 metre önde gidersin. Ybr için ölümsüz lafı çok doğru gibi. En son 2 yıl önce ybr mi sattığım kurye arkadaş geçen bayram arayıp bayram tebriğinin ardından teşekkür etti. Yaptığın rodajdan olsa gerek motor 130.000 i geçti hala saat gibi dedi. Abi satılık motorun varsa talibim dedi. Kapak açılmadan 130.000 km hem de bir kurye motoru için rekor. Sonuçta profesyonle amaçlı kullanılıyor ve keyfe keder motorcudan daha hor kullanılıyor. Apache içinde benzer methiyeleri kurye arkadaşlardan duydum ama hiç kullanmadım. Cbf içinde, ybr kadar kıvrak ve sanki vücudunun bir parçasıymış gibi hissetmeni sağlamıyor diyebilirim. Kısaca ybr veya apache. En iyi motor içine sinen motordur bunu da unutma kardeş. Ne alırsan al tekerin düz bassın, Allah kaza bela vermesin.
-
07 Haziran 2009, 03:39
tvs hoşuna gittiyse, ödeme koşulları da işine gelmiş al gitsin.
bu sınıfta 3 büyük var: ybr,cbf ve apachee. bunların üçü de taş gibi motor.
hoş cbf alanlar yağ yağ diye kıvranıp yerlerde yuvarlanıyorlar şu an yağ eksiltip duruyormuş motorları.
-
07 Haziran 2009, 03:44
benim çinli scoter de 2 sene garantiliydi aldım sıfır eve geldim ertesi gün servisi 3 km de daha motor amortisör patlak manifolt yırtık orta sehpa vidası düşmüş....
Garantili motor ya hepsi kullanıcı hatası oldu bir anda.
500 km bakımında içinden çıkan yağ su gibi....
bir daha servise gittimmi?
aldım castrol yag 3000 km de bir değiştirdim bütün amortisörleri değiştim karburatörü..... daha bir çok parça da adam oldu. senin bu 200 bin km de bizim 2 yıl garanti gibi olmasın
-
07 Haziran 2009, 03:46
Tamam ozmana TVS üzerinde yoğunlaşalım.. Bu motor 250 300km'lik uzun yola rahatça gidebilirmi??
-
07 Haziran 2009, 03:48
KaPTaNH adlı üyeden alıntı
benim çinli scoter de 2 sene garantiliydi aldım sıfır eve geldim ertesi gün servisi 3 km de daha motor amortisör patlak manifolt yırtık orta sehpa vidası düşmüş....
aldım castrol yag 3000 km de bir değiştirdim bütün amortisörleri değiştim karburatörü..... daha bir çok parça da adam oldu. senin bu 200 bin km de bizim 2 yıl garanti gibi olmasın
Büyük ihtimalle öyle abi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:48 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:47 AM ----------
Tamam ozmana TVS üzerinde yoğunlaşalım.. Bu motor 250 300km'lik uzun yola rahatça gidebilirmi??
2-3 mola vererek çok rahat gidersin
-
07 Haziran 2009, 03:48
KaPTaNH adlı üyeden alıntı
Valla bilmiyorum, garantisi ve yedek parça konusunda sorunu olmayan bir motor istiyorum diye belirttim yıllar önce çocukken elektrikli scooter almıştım ilk ay aküsü bitmişti kullanıcı hatası demişlerdi.. Sütten ağzım yandı bikere
-
07 Haziran 2009, 03:51
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler