Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motor seçimi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    sym gts250i
    herkese merhaba,

1.95 boyundayım. Direk bir giriş oldu farkındayım

aslında scooter modelleriyle çok ilgilendim uzun süre.. özellikleri ile vs. bundan 2 yıl önce almaya niyetlendim ve honda activada karar kılmışken baktım motor altımda biraz minik duruyor..

şimdi honde cbr 125 i düşündüm, ama sanırım o da biraz küçükmüş bana göre (motoru görmedim)

motorda aradığım bir özellik yok. çok yüksek hacimli motoru olmaması benim gibi amatör (düşmeye meyilli) birisi için uygundur sanırım. Öyle çok hızlı gitsin, çok güçlü olsun gibi bi takıntım yok. motorun problem çıkaran bir makina olduğunun farkındayım fakat yine de çin motorlarına ekstra karşıyım bu konuyu çok araştırdım, kullananlarla görüştüm..

çıkarabileceğim fiyat 5000TL.

chopper, cross, super bike, maxi scooter gibi bir sınıflamam yok sadece altımda minik durmayacak bir alet arıyorum..

ek olarak cbr 125 hakkında yorum yaparsanız sevinirim..

not: son mesajımı 2 yıl önce atmıştım, umarım bu sefer hevesim boşa çıkmaz..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    CBR 125 1.75 üzerinde küçük kalıyor gercekten.. Sana hayli küçük gelir o motor...Fakat boya ene aldırmadan kullanan arkadaslarımız var aramızda..

Senin alabileceğin racing konusunda ; hyosung GT 250 R olabilir.. dediğin fiyatlara 2. eller mevcut piyasada...
    chooper olarak da sana RegalRaptor öneririm.. O da güzel motor...

Senin aklın CBR da ama sana gelmez o motor..
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

2rule - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 600
    ben 1.85 boyundayım, fuarda cbr 125'in üstüne bi oturiyim dedim, oturmamla beraber belime ve dizlerime ağrı saplandı bisiklet gibi kaldı altımda. cbf 250'lere bakmanı tavsiye ederim
    2011 Honda CBF 600

Motosikleti
    SATILDI
    Apache al idare et:Sana göre motor biraz zor dostum öz imal etmk lazım bu arada hoş geldin.
    [B][COLOR="Red"][/COLOR][/B]Dikkat Önemli Not : [COLOR="Blue"][/COLOR]Beyninizin Değerinde Kask Kullanın!!!

bassy_bolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cbf 150 son kararın olur inşallah.. kalıplı motordur altında sırıtmaz...bi araştır sende beğenirsin mutlaka
    Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...

Motosikleti
    bianchi falcon 125 cc'cik
    Regal raptor olabilir..Yada racing için hyosung olabilir gt 250 R..Onun dışında honda nx4 falconlara bak derim...düşünürsen hatta bizim bi arkadaştada war..hiçde küçük kalmaz altında
    **Bianchi falcon 125cc-Yamaha ybr125-Honda nx4 falcon-cbf 250-honda cg es-suzuki an 125-kymco agility-kymco activ 110-tw shenke 150-honda cbf150** \\@2007-2010

mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Shadow VT750
    o fiyata hyosung GT250 comet diyecem ama o bile küçük gelebilir....
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

Motosikleti
    sym gts250i
    yardımlar için teşekkür ederim, regal raptorleri kuzenim araştırmıştı bayağı.

çin malı diye biliyorum. ama güzel ve büyükler ayrıca benim istediğim gibi düşük hacimli modelleri de var 150lik ve hatta 125 lik ve 100lük de gördüm..

şimdi "almışken 250lik al" diyeceksiniz. ama ben bu motoru performans amaçlı kullanmayacağım. bisikletin bi üstü olarak görüyorum.

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Ybr 250 yada cbf 250 lere bak derim.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    iyi hoşta motora bisiklet gibi binmeye calısmassın umarım, scooter al o zaman bisikletin bir üstü bir şey arıyosan hem rahat hem sorun cıkarmaz , en rahat onda edersin...önemli olan seni taşıması degilmi güzel bir kmyco işini görür bence..
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    merhabalar..

soylemek isterim ki eger chopper alacaksan kucuk cc alman senin icin dezavantaj olacaktir. zaten yapisi geregi cok cevik olmayan bir motor alirken bir de onun dusuk cc'ye sahip olmasi kullanim esnasinda seni yorar ve tahmininin aksine seni dengesizlestirir.

belli bir olcude cc den korkma. zaten boyun cok uzun bu yuzden denge noktan sen alisana kadar biraz problemli olacaktir. ozellikle rahat manevra yapabilmen ve motorla bogusmaman aksine keyif alman icin 250 cc yi kullanabileceginden emin ol.

naked veya commuter tarzlari yani cbf yada ybr'ler her ne kadar enine kalipli gozukselerde oturus pozisyonu itibari ile seni cok zorlarlar. bacaklarin uzun oldugu icin dizlerinin bukulme acisi ve ayak bileklerinin rahat edememesi seni biktiracaktir. (chopperlar commuterlardan daha alcaktir ama bacaklarin one dogru uzandigi icin cok daha rahat ettirir seni)

hyosung comet 250 de sana ayni oturusu sunacagi icin once otur bir dene rahat edebilirsen dusunursun..

enduro sinifi ise yuksek oturuslari ile seni cok guzel agirlar ama cc olarak dusugunu bulamayiz. :(

cross istersen 200 cc de genis yelpazeleri vardir. yine de onerim once ustune oturman olacaktir.
    Wildgoose Rider - Transalp 650

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Eskiden olsa Hyosung derdim de son zamanlarda forumda yazılanlar sonrasında " AMAN UZAK DUR" diyeceğim. Kendin oku ve karar ver. Krank kıranlar, vidaları düşenler, 75 gün parça bekleyenler , dava açanlar vs. vs. vs.

CBF 150 ile başla, kalıplıdır sana ufak gelmez. 1 sene kullandıktan sonra tarzına göre 600 lük makinaya geçersin.

Motosikleti
    sym gts250i
    @fullthrottle : çok teşekkür ederim, konuyu çok net açıklamışsınız. regal raptor dde250e 9 a döndüm açıkçası.. çin malı ama, iyi diyorlar hep.. bujilerini japon bujilerle değiştirince daha da sağlamlaşıyormuş.. acaba bu konuda söyleyebileceğiniz şeyler var mı? başlarken nelerle karşı karşıya kalırım servis ile alakalı??

@scuderia06: hocam aslında dediğin gibi scooter bana uygun ancak boydan kaybediyorum.. konuyu da bu yüzden açtım. yoksa honda activayı alır kurtulurum hemen, pır pır gezerim maxi sınıfındaki aletlerden bahsediyorsan (burgman..) bu aletler de çok pahalı geliyor açıkçası o yüzden ille de scoter olsun diye zorlamıyorum..

sonuç olarak 250lik regal raptor uygun gibi, ama önce cbr 125in üzerinde bi iki fotoğraf çektireceğim (bir umut )

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    activa en ufakları zaten ama kymcoları ıncele derım boyutlarını cok bılmıyorum ama neden sırıtasın senın boy 600 ccden ufak her motorda sırıtır merak etme...bence al scooter koy bacaklarını one yorulmadan kullan vıtesle felan ne ugrasacaksın...
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Motosikleti
    piaggio x9 evolution
    sana sağlıyacağı fayda - fiyat - tarz ve kullanım amacına en uygun motor ve cc yi ancak kendin belirleyebilirsin . .
    [COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]

brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    falcon olabilir belki ama o rakama bulunur mu bilmem.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler