ss makinelerin periyodik bakım maliyetleri ne kadara çıkar? demek istediğim yağı, filtresi vb.?
bu memleketde motosiklet kültürü olmadığı için motosiklet kullanım adabı ve alım satım ahlakı olmadığı için dürüst olmadığımız için bu soruna cevap verebilmek zor...sen olaya mekanik bir cevap beklerken ben manevi yönden bakıyorum...aslında ömürleri daha uzun...ama bu sıkılganlık ve tatminsizlik yüzünden kısa oluyor...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
bizim lokantanın 3 adet yamaha ybr 125 i var 2 si 2008 1 i 2005 km. 2008 likler 27 000 km civarında ve sadece deriyaj balatası , arka ve ön balata haricinde hiçbir değişiklik yok.
2005 lik te 88 000 km civarıydı neler değiştiğini bilmiyorum ama yamaha ve honda asıl motor bunlar. motorun önünü çok rahatlıkla kaldırıyorsun 88 000 km ne demek.
fakat benim cup un 40000 i geçeceğini sanmıyorum.
::shake2::
kültürü olanında kıymeti bilinmiyor malum üç kağıtçı çok olduğundan kurunun yanında yaşta yanıyor
2007 yazı başında kanuni racing 200 aldım sadece bir kaç kere işe gittim ve gezmek için kullandım daha sonra elime biraz para geçti ve şu an kullanmış olduğum motoru aldım dolayısıyla kanuni racingi elimden çıkartmak istedim, motorda bir tane çizik yok bir tane problem yok 1200 km de periyodik bakımları yapılmış daha 1 yaşına gelmemiş garantisi bitmemiş olan 3500 TL ye aldığım o canım motoru muhafaza edecek yerim olmadığından 1850 TL gibi komik bir rakama elimden çıkarmak zorunda kaldım ..Hala üzülüyorum yerim olsaydı yedek tutardım kenarda köşede ..
SS'lerin 35-40.000 de motorunun bittigini söyleyen arkadaşlar. Bu gerçekten komik.Avrupada70-80.000 km de ss'ler çok rahat satılıyor ve alan kişide yıllarca rahat rahat biniyor. Avrupada yaşayan aynı zamanda sitemize üye bir arkadaşımız 75.000 de honda 954 rr satmıştı ve sattıktan 1-2 yıl sonrada o sattıgı motoru ile yeni motorununun fotoğrafını çekmişti. Hala saaat gibi çalışıyo demişti.Peki nasıl oluyorda ülkemizdeki ssler 50.000 km yi görünce bitiyoda avrupada 80-90.000 km deki ss saat gibi çalışıyo.Sonuçta firmalar avrupaya ayrı kalite bize ayrı kalite motor yapmıyo.
Bu çelişkinin iki cevabı var.
1- Bakım eksikligi. Elemanın ss in bakım masraflarını karşılayacak durumda degil ama yinede krediyle veya 2.el birşeyler alıyor. Daha sonra ise bakım masraflarını karşılayamadıgından dolayı motora o şekilde biniyor ve tabi motorda 50.000 km gelince bitiyor.
2-Km sayacı ile oynamak.motor 0 km alınır. 50.000 km yapılır. daha sonra km si 15.000 km ye düşürülür.2. sahibide 50.000 km yapınca oda 25.000 km ye düşürür vs. vs. sonuçta motorun 3.veya 4. sahibinin elinde patlar. Aslında motor 50.000 degil 100.000 km'nin üzerindedir.
Ne olurdu millet olarak biraz daha dürüst olabilseydik.
Bence kalite, tartışılması bile gereksiz olan bir gerçek. Bir örnek vermek gerekirse; yirmibindeki çin menşeili bir motosiklet gördüğümüzde içimizden geçen ortka düşünce "vay anasını iyi kullanılmış demek ki" şeklinde olurken, aynı kilometrede japon menşeili bir motosiklet gördüğümüzde farklı olacaktır. Fakat genelleme yapacak olursak diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi bakım ve kullanıcı faktörü motosikletin ömrünü belirleyen en önemli faktör. Bu arada mete_han abi ve ELINT' e de kesinlike katılıyorum.
Hangi istiklal vardir ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlariyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. M.K.ATATÜRK
Türkçemizin utanılacak birşeyi yok, ya sizin?
kesinlikle katılıyorum... aynı durum otomobil piyasasında da bu şekilde... işte bu yuzden ikinci el motor almaktan korkuyorum... keşke biraz daha dürüst olabilseydik... boyle bir alışveriş ahlakında, dürüst satıcılarında ağzı yanıyor ne yazık ki...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:08 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:06 AM ----------
çok yazık olmuş makinaya... ama sağlık olsun... ne de olsa fırsatcı vatandaşlar epey var her yerde...
780.000 km!?! epey iyiymiş :D tabi 78.000 değilse
Slm bende YAMAHA R_6 motor omrunu merak edıyorum
tamamen kişiye özel diyebilirim.
HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)