arkadasşlar sizler motorlarınızı nasıl açıyosunuz benim bi arkadaşımda asya 125 war nasıl açacaımız konusunda endişeliyim bazı ark lar farklı bazıları farklı söylüyo sizde en iyi yol nedir???
arkadasşlar sizler motorlarınızı nasıl açıyosunuz benim bi arkadaşımda asya 125 war nasıl açacaımız konusunda endişeliyim bazı ark lar farklı bazıları farklı söylüyo sizde en iyi yol nedir???
ara sıra redline yapın belki iyi açılır.
Kendi motorum olan Mondial 150 Zat (maxi scooter)a göre başka bir başlıkta yazdıklarımı kopyalıyorum buraya;
Valla motorumu hiç sıkıştırmadım buna gerçekten çok dikkat ediyorum..motor resmen ani gazlanmalarda yada kaldıramayacağı yüklenmelerde bağırıyor ve bunu iyi algılamak gerek..hiç bu duruma düşürmüyorum motoru..
uzun süre aynı hızla hiç gitmem, 5 dk. bile gazı aynı seviyede tutmamaya çalışırım, arada sırada gazı bırakırım ve her seferinde ilk çalıştırmada 2-3 dk. bekletirim motoru rölantide öyle yola çıkarım..gazı hemen hemen hiç yarıdan fazla açmadım şimdiye kadar.sadece haftada 1-2 kez 70-80 görüp yavaşlıyorum hemen..ama gene gazı 1/2 den fazla açmadan oluyor bu.. usul usul ivmelenerek..
en azından 3 kez okuduğum kitapçıkta hızla ilgili bir kısıtlamadan ziyade gaz açmakla ilgili bir rodaj dönemi ikazı var.bende buna uyuyorum diye düşünüyordum..sonuçta rodaj denilen olay piston ve silindir yatağının birbirine uyum sağlaması ile ilgili bir süreç diye düşünüyorum..yani ne kadar gaz açılırsa o kadar piston hareketi olur düşüncesiyle, gaza yüklenmeden hızlı dönen tekerleklerin motora bir zararı yok o manada bence..
Benim kendimce algım ve uygulamam bu..
ılk 1000km motoru zorlama arasıra ufak denemeler yap oda 1000km boyunca bır elın 5parmagını gecmesın
dikkate alıcam tşkler benimde uygulamalarım bu şimdiye kadar böyle yaptım arkadaşlarımın motorlarıyla ama diğer arkadaşlar aklımı çeldi yok hep 50yle git 50 in üstüne çıkma bi an bi kendimden endişelendim ben mi fazla yükleniyorum diye ama sizlerde beni gibi açıyorsunuz demek tşkler..
arkadaşım motorun REDLINE evresı motor sıkısmaya ve devır zorlamaya tekabul eder,
mumkun oldukça redlıne'e gırmemeye gayret goster,
(misal)redlıne 8 bın devırde ise,
7,5 kullan...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
1500 km de yağ değimi yap sonra bıraz asıl . Yoksa sagır kalır
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
tamamdır.....tşkler
aynen devam kardeşim
mobilyette + panter 105+ asya motor150 +yamaha YBR125 opel astra ford fokus inşallah cbr 250 yamahasülo
rodajdan sonra vitesleri bitirmeye gayret et tahminimce 1 veya 2 kere yapsan yeter o zaman motorun açılır...
#46#_PSYCHEDELIC RIDER_#46#
İMAM GAZLARSA CEMAAT YANLARR :)
sağır kalır kör kalır topal kalır. vites bitir yala yut bu terimleri açalım lütfen. ama benim bildiğim pek zorlamıcan bağırmıcak. hım hım hım gidicek
İlk 1000km fazla zorlamadan kullan, 1000km den sonra yağ değişimi v.s. sonra zorlayabilirsin
Valla açmadan açamaya farklılıklar va derler ama ben tüm civata ve somunlara uygun anahtar ve tornavidaları kullanarak sorunsuzca açıyorum motorları hehe...
Biraz geyik denenden de olsun demi yau...
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
eline 8 T yi al civataları sökmeye başla..
dikkat et diş kapmasın
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
güzeldi
sen bildiğin yoldan şaşma.
İlk 1000 km çok komprosöre bindirme yumuşak gazı aç tabiki araç sollarken arada açacanda öyle basıpta gitmeyeceksin.1000km de yağı değiştir
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
tşkler türkiye
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)