yeni başlıyorum yardım lüfen :(
Reklamlar
-
01 Haziran 2009, 01:25
yavaş gitmek istiyorsan rebel cbr 125 i aldıktan sonra gaz halatını ayarlatacaksın alışana kadar. sen gaza en fazla yarım basabilirsin ozaman. karbüratör yarım çekilecek yani maksimum. istesen de gazlayamayacaksın ilk aylar
serviste 5 dk da halatı ayarlarlar yavaş sürmek istersen
bu kadar basit
Reklamlar
-
01 Haziran 2009, 02:12
arkadaslar ben cbr 125 i kesinlikle gorntusu hos die almak istemiorum.ki daha guzel goruntuye sahip olan cok moto var.ben yakıtını gücünü cogu mekanizmasını arastırdım.cevremdekiler alabilirsin dediler.bende size danısıyım dedım.ben hayatımda ilk defa 95 model jawa 350 kullandım ama cok deil.hız konusunda kendimden cok eminim.cbr 125 e ilk defa bincem ama bu benm için nasıl olur onu tartısmaya geldim.en azından scooter hariç önerebileceğiniz bi motor varmı ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:11 AM ----------
bu arada ilgilendiniz için gerçekten teşekkur ederim.herkes cok yakkından ilgileniyor
-
01 Haziran 2009, 02:20
kendi sınıfında en iyisi desem marka fanatikliği olmuş olur en iyilerinden biri diyeyim cbr125 için...önceden tecruben varsa al derim ama tecrubende cbr için yeterli değil gibi..arkadaşlar söylemiş 125cc de olsa ivmeleme süper diyebiliriz yani alırım basarım 130-140 km/h gibi bir hava seziyorum sende...
[B]Düş peşindeysen, [U]DÜŞ PEŞİME[/U][/B] :bounce:
-
01 Haziran 2009, 02:37
-
01 Haziran 2009, 02:56
slm
Aramıza hos geldın umarım ıyı vakıt gecırırsın
Bence cıbırla (super sporlatla) baslama_?
CG125 titan veya Yamaha bws, ybr 125 bunlardan bırıyle basla senın ıcın daha ıdeal,
yenı baslayanların kahrınıda zevkınıde çeker
Benım tavsıyem ama motosıklet kullanacak sensın, Cbr 125'in parçalrı pahalı
-
01 Haziran 2009, 03:02
iyiki yardım istemistim yoksa yanlıs bi karar vermiş olcaktım.ybr 125 yada onla eşdeğer motorsikkletleri arartısam benm için daha iyi olur galiba
herşey için saolun
-
01 Haziran 2009, 03:07
Moderatör
Race ile başlama, scooterla başla, scooter da kullanma hatta bisikletle başla ama 18 vitesliden yukarısını alma.. Hatta hiç trafiğe çıkma sen en iyisi evden dışarı adımını atma..!
Arkadaşlar 125 cc'den bahsediyoruz, neden CBR ile başlayamıyor? Diğer 125 cc'lerden en fazla 20 Km. daha hızlı gidebilecek zaten. Konu denge, kullanım konusuyla eğer, scooter kullanmak daha tehlikeli değil mi? Ufacık lastiklerle ne kadar denge sağlayabilecek? Hadi scooterla başladı 3 ay sonra vitesli motor kullanabilir miyim diye konu açacak.
Al kardeşim sen bi CBR, ikinci elleri sebil gibi piyasada. Nasılsa daha 3000 Km. yol yapmadan yok mu bunun 600'lüğü diye aramaya başlayacaksın.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:07 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 AM ----------
RebeL. adlı üyeden alıntı
iyiki yardım istemistim yoksa yanlıs bi karar vermiş olcaktım.ybr 125 yada onla eşdeğer motorsikkletleri arartısam benm için daha iyi olur galiba
herşey için saolun
Aha iki dakikada adamı ambale ettiniz
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
01 Haziran 2009, 03:07
aslında dengem cok iyi.ehliyeti alırken hocada ilk bindigimde farketti yani.abi ben burda napcamı sasrıdım simdi.ve bide söyle bişey var maddi durumum cok fazla deil.sadece bikere alıp enaz 4 sene kullanabilmek
-
01 Haziran 2009, 03:09
Lucas adlı üyeden alıntı
Race ile başlama, scooterla başla, scooter da kullanma hatta bisikletle başla ama 18 vitesliden yukarısını alma.. Hatta hiç trafiğe çıkma sen en iyisi evden dışarı adımını atma..!
Arkadaşlar 125 cc'den bahsediyoruz, neden CBR ile başlayamıyor? Diğer 125 cc'lerden en fazla 20 Km. daha hızlı gidebilecek zaten. Konu denge, kullanım konusuyla eğer, scooter kullanmak daha tehlikeli değil mi? Ufacık lastiklerle ne kadar denge sağlayabilecek? Hadi scooterla başladı 3 ay sonra vitesli motor kullanabilir miyim diye konu açacak.
Al kardeşim sen bi CBR, ikinci elleri sebil gibi piyasada. Nasılsa daha 3000 Km. yol yapmadan yok mu bunun 600'lüğü diye aramaya başlayacaksın.
scoterla başla demedik zaten hacım..
ilk motor olarak böyle fırlak bir şey olmasın hatalarını tölare edebilsin manasında konuştuk yani
scooterla başla diyen kimse yok şuanda aksine ybr ile başla denildi..
ayrıca "3000 km yol yapmadan yok mu bunun 600 lüğü diye ararsın" gibi bir şey yazacağını düşünmezdim senin vallahi
arkadaşın kafası ambale olmaktansa biraz bilinçlendi diye düşünüyorum ayrıca..
-
01 Haziran 2009, 03:11
Moderatör
osbourne adlı üyeden alıntı
scoterla başla demedik zateb hacım..
ilk motor olarak böyle fırlak bir şey olmasın hatalarını tölare edebilsin manasında konuştuk yani
ayrıca "3000 km yol yapmadan yok mu bunun 600 lüğü diye ararsın" gibi bir şey yazacağını düşünmezdim senin vallahi
Ben aramasını istediğimden değil, aramaması gerektiğini hatırlatmak açısından söylemiştim ama, yazarken mimik kullanılamadığı için internet ortamında yanlış anlaşılmalar olabiliyor Ayrıca scooter ile başla diyen bir arkadaş vardı, ve yine ayrıca YBR ile CBR arasında çok aşırı bir fırlaklık yok, sonuçta Hp ve cc değerleri belli makinalar
-
01 Haziran 2009, 03:12
scoterla başla demedik zaten hacım..
arkadaşın kafası ambale olmaktansa biraz bilinçlendi diye düşünüyorum ayrıca..
Ya allah aşkına ne fırlaklığından bahsediyosun arkadaşım
125cc ybr nin grenajlısı işte cbrda ve eminim ki senin zatı kontrol etmekten daha kolay cbr ı kontrol etmek
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
01 Haziran 2009, 03:14
cbr 125 çok iyi başlangıç motorudur kendine güvenin varsa hiç bakma başka makinalara al ama 4 sene kullanamazsın söyliyeyim
[B]Düş peşindeysen, [U]DÜŞ PEŞİME[/U][/B] :bounce:
-
01 Haziran 2009, 03:14
Moderatör
[QUOTE=osbourne;1602181]
arkadaşın kafası ambale olmaktansa biraz bilinçlendi diye düşünüyorum ayrıca..[/QUOTE]
Motosiklet tarz meselesidir sayın hocam, kimi race sever, kimi enduro. Race meraklısı bir arkadaşa 125 cc CBR ile başlama YBR ile başla demek, ileride alacağı race makinaya daha geç alışması demek. 125 cc race ile başlayan bir kullanıcı 250-600 cc race makinaya geçtiğinde hataları daha iyi tolere etmez mi sence?
-
01 Haziran 2009, 03:21
Lucas adlı üyeden alıntı
Ben aramasını istediğimden değil, aramaması gerektiğini hatırlatmak açısından söylemiştim ama, yazarken mimik kullanılamadığı için internet ortamında yanlış anlaşılmalar olabiliyor
Ayrıca scooter ile başla diyen bir arkadaş vardı, ve yine ayrıca YBR ile CBR arasında çok aşırı bir fırlaklık yok, sonuçta Hp ve cc değerleri belli makinalar
scooterla başla diyeni kaçırmışım ne diyim
ExTReMa adlı üyeden alıntı
Ya allah aşkına ne fırlaklığından bahsediyosun arkadaşım
125cc ybr nin grenajlısı işte cbrda ve eminim ki senin zatı kontrol etmekten daha kolay cbr ı kontrol etmek
arkadaşlar allahaşkına cbr da bindim ybr da ve hali hazırda sahibi olduğum 150 zat a da biniyorum..burada mesele kişisel tercihler değil yahu..cbr ın lastik ebadından tut torkuna kadar benim dandik çinliden kalkış üstünlüğü var..
ve unutuyorsunuz tavsiye verdiğiniz insan ilk motorunu alacak birisi..
ben aylardır forumu okuyorum ve cc ne olursa olsun race ile başlamasını destekleyen ilk sizi gördüm (tabii benim gördüğüm)
neticede 1/4 gazı scooteramı, ybr yi mi yoksa cbr ye mi verdiğinde ilk 10 mt de önde giden hangisi olur..??
ben bunu anlatamadım sanırım..
Her şey bir yana 125 lik makine elbette hangi class olursa olsun ideal bir başlangıç motoru olur ama ben kendi uygun gördüğüm en güvenlisnini söyledim
-
01 Haziran 2009, 03:22
Moderatör
İtinayla kafa karıştırılır Neyse ben çayımı doldurup şekerimi karıştırayım
Not : Geyik yapıyorum kimse üzerine alınmasın.
-
01 Haziran 2009, 03:25
[QUOTE=Lucas;1602193]
arkadaşın kafası ambale olmaktansa biraz bilinçlendi diye düşünüyorum ayrıca..[/QUOTE]
Motosiklet tarz meselesidir sayın hocam, kimi race sever, kimi enduro. Race meraklısı bir arkadaşa 125 cc CBR ile başlama YBR ile başla demek, ileride alacağı race makinaya daha geç alışması demek. 125 cc race ile başlayan bir kullanıcı 250-600 cc race makinaya geçtiğinde hataları daha iyi tolere etmez mi sence?
babacığım her tür motora binmeden kendi sınıfın hangisi anlamak çok zor diye de düşünüyorum ayrıca ekleyeyim dedim..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:25 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:23 AM ----------
Lucas adlı üyeden alıntı
İtinayla kafa karıştırılır
Neyse ben çayımı doldurup şekerimi karıştırayım
Not : Geyik yapıyorum kimse üzerine alınmasın.
sana sedec öpücük yolluyorum sende yanlış anlamazsan :
-
01 Haziran 2009, 03:26
-
01 Haziran 2009, 03:28
Moderatör
90'lı yıllarda Gilera GFR 125 görmüştüm, o zaman param yoktu zaten yaşımda ufaktı. Bir gün bu motordan alıcam dedim, 25 yaşımda alabildim. Ondan önce farklı motorlar da kullandım, Çekoslavak CZ kullandım, MZ kullandım ama hiç biri Gilera sevdam dan vazgeçiremedi beni. Şu an eşimden dolayı race kullanmıyorum, iki kişi rahat seyahat edemiyorsunuz sonuçta. Ama 600 F için kandırma çalışmalarım devam etmekte.. Kısaca race tutkunu biri race tutkunu biridir. YBR de tavsiye etsen eninde sonunda race motor sahibi olacaktır
-
01 Haziran 2009, 03:31
öncelikle hoşgeldin dostum eğer yeni kullanmaya başlayacaksan motosikleti bende scoteerla başla derim bi anda vitesli motora geçme. yavas yavas alısınca gecersin.ben uzun zaman honda actıva kullandım hatta izmirden bodruma bile gittim:D gecen hafta 200 cc lık bı cross aldım 5 vites ona bıle zor adapte oldum. :D
-
01 Haziran 2009, 03:34
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler