Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bir Er6-f buldum sizce makul mu?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Suzuki AN 125 HK
    http://www.sahibinden.com/2006_model...XQQdisplayitem

Bu daha ucuz,Pazarlıkta yaparsın,Bence acele etme..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ybr 2006 model 6000 de trafige çıkış tarihi ne zmn?enteresan hayatta inanmam ki beni geç kimse inanmaz millet bir ayda 1000 km yapıyo
    Yukarıda yazıyor. 1 Şubat 2006

Yani ben yalan söylüyorum.
    Herkes yalan söylüyor öyle mi?

Daha motoru satışa çıkarmadan "Yalancı" olduk iyi mi?
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    gültekin abi takma kafana forumların durumu budur..ben bir mal alcaksam kullanan insanın durumu benım ıcın onemlıdır..belkı adam hevesle motoru aldı ama sogudu motordan, aılesı ızın vermedı, bındıgı zamanda cok az bındı bunların hepsı olabılecek seyler insanları yargılamamak lazım hemen ama bu motorsıklet pazarıda otomobilede benzemıyor hiç anlamsı gercekten zor....
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı scuderia06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gültekin abi takma kafana forumların durumu budur..ben bir mal alcaksam kullanan insanın durumu benım ıcın onemlıdır..belkı adam hevesle motoru aldı ama sogudu motordan, aılesı ızın vermedı, bındıgı zamanda cok az bındı bunların hepsı olabılecek seyler insanları yargılamamak lazım hemen ama bu motorsıklet pazarıda otomobilede benzemıyor hiç anlamsı gercekten zor....
    Haklısın ama, böyle adamların düşünceleri forumlarda malesef ki rağbet görüyor.
    Adam daha ne yazdığımı bile okumadan, çat diye hüküm veriyor.
    Allah (cc) hepimizi bunların şerrinden korusun. Amin.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az mantıklı ol iyimisin hiçmi binmemiş motora bir arkadaşın dediği gibi haftada birde binse bir senede 6000 km civarı yapar heleki öle bi motor yatmaz.ucuza satmak için millet neler yapıyo km telini takmadan geziyolar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:51 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:50 PM ----------

ybr 2006 model 6000 de trafige çıkış tarihi ne zmn?enteresan hayatta inanmam ki beni geç kimse inanmaz millet bir ayda 1000 km yapıyo

Motora binmeyi çok severim, otobüsten nefret ederim, arabam var ama kullanmıyorum, 17 Kasım 2008 - 22 Mayıs 2009 arası sadece 2500km yaptım, onun da 1500 civarı şehir dışında. 40 yaşında evli barklı bir adam tarafından sadece şehir içinde haftasonları kullanılan bir motor için yılda ortalama 2000km az, ama aşırı az değil. Her motor sahibi için motosiklet bir aşk değil, motor alan herkes motorcu olmuyor

Motorun km'siyle oynanmasını ve kazalı olmasını anlamanın birkaç ince yolu daha var. Örneğin ön fren diskine bak, aşınması motorun ne kadar yol yaptığı hakkında fikir verir. Göz alışkanlığın yoksa diskin üstünü oku, üzerinde disk kalınlığı yazar, "Minimum 3.5mm" gibi. Cetvelle ölç, az kullanılmış bir motorda diskin kalınlığının minimumdan en az 1-1.5mm fazla olması gerekir, fren diski de durduğu yerde aşınmaz (bu yöntemi bir motor ustası anlatmıştı). Debriyaj ve fren manetlerinin boyasına yakından bak, aşınma çoksa motor çok kullanılmıştır. Fren ve vites pedallarını ve peglerini de aynı şekilde incele (bu yöntem 2. el otomobil alınırken en çok işe yarayan yöntemdir).

Motorun yatıp yatmadığını anlamanın bir yolu da yolcu ve artçı ayaklıklarının altına bak (ama bu her motorda geçerli olmuyor). Ayaklıkların altında ince çizikler görürsen o motor devrilmiştir. Motoru yatan herkes grenajları ve egsozu yaptırır, ama neredeyse hiçbirinin aklına ayaklıkların altını kontrol etmek gelmez. Bu yöntemi CBF'i devirdiğimde bulmuştum, motor devrildiğinde artçı ayaklıkları kapanıyor, motor onların üstünde sürükleniyordu. ER-6'da bu geçerli olur mu bilemem.

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    Kimse yi inandıramassın doğru söylediğine bende diyorum ama bana da inanmıyorlar benimde motorum 2003 model 6000 km de şimdi bende yalancımıyım ne garip yaw insanlar hemen peşin hükümlü ön yargılı enteresan.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Marv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600f
    ya herşeyden önce km si az motor birazcık anlıyosan kendini belli eder gerek lastikleri gerek zincir dişli gerek fren disk olsun.bu tür konusmalara gerek yok
    Drift Religion

Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı TOP SPEED adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse yi inandıramassın doğru söylediğine bende diyorum ama bana da inanmıyorlar benimde motorum 2003 model 6000 km de şimdi bende yalancımıyım ne garip yaw insanlar hemen peşin hükümlü ön yargılı enteresan.
    Bu mantıkla, -kusura bakma ama- sen de yalancısın.
    Çok güzel bir laf vardır; "Deveye diken, insana ... yaranır." derler.

Ama, yalan söyleyerek milleti öpmeye gönül elvermiyor işte.

Motosikleti
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu mantıkla, -kusura bakma ama- sen de yalancısın.
    Çok güzel bir laf vardır; "Deveye diken, insana ... yaranır." derler.

Ama, yalan söyleyerek milleti öpmeye gönül elvermiyor işte.
    Evet aynen dediğine katılıyorum.Motoru kullanıcan gelicek 50 bin km ye,sonrada 40 lira vericen hoppp km 15 bine gelicek sonra almaya gelen arkadaşa orjinal km de diceksin bunu istiyorlar dediğine katılıyorum deveyi diken misali.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Motosikleti
    '06 Aprilia Scarabeo 500; '09 SYM Wolf Classic 125
    2005 model motorumu sattığımda 2007'de 4500 km.de idi (Honda Activa)
    2007 model motorumu sattığımsa 2008'de 3000 km.de idi (Honda Dylan)
    şimdi 2007 model 2009 trafiğe çıkışlı motorumu 250 km'de satıyorum. (Sym Wolf Classic)
    2006 model bir motoru 2009 senesinde 6700 km yapmış olarak aldım. (Aprilia Scarabeo 500 GT)

Bu tip şeyler olabilir, komplo teorisine gerek yok. Ama sadece plastik aksamına bile bakarak anlarsın km azaltılmış olduğunu.

Motosikleti
    Alıntı seethru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2005 model motorumu sattığımda 2007'de 4500 km.de idi (Honda Activa)
    2007 model motorumu sattığımsa 2008'de 3000 km.de idi (Honda Dylan)
    şimdi 2007 model 2009 trafiğe çıkışlı motorumu 250 km'de satıyorum. (Sym Wolf Classic)
    2006 model bir motoru 2009 senesinde 6700 km yapmış olarak aldım. (Aprilia Scarabeo 500 GT)

Bu tip şeyler olabilir, komplo teorisine gerek yok. Ama sadece plastik aksamına bile bakarak anlarsın km azaltılmış olduğunu.
    Anlatamıyoruz insanlara ne güzel demişsin ağzına sağlık.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir dönem almayı düşünüp sahibiyle görüşmüştüm, aşağıdaki motoru da bir incele istersen; fiyat da gayet makul seninkine göre. 10,000 TL' den düşmüş.

Motosikleti
    er6F ABS 2014
    aksesuar var mı? buda önemli.
    eğer yoksa ve ABS varsa normal, ama ABS de yoksa fiyat yüksek.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 PM ----------

Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir dönem almayı düşünüp sahibiyle görüşmüştüm, aşağıdaki motoru da bir incele istersen; fiyat da gayet makul seninkine göre. 10,000 TL' den düşmüş.

bu motora bakmıştım, hem sürdümde, km 3 bin küsürlardaydı. motor temiz, sadece yanlış hatırlamıyorsam sağ granajda biraz cizik var, durduğu yerde yan devrilmiş, önemsiz birşeydi.
    Modenas -1999, Agility 125 -2006, CK 125 -2008, Crypton -2010, X-City 250 -2011, er6N 2006, er6F 2014

phar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Arkadaşlar haftasonu ugrayamadım foruma,
    Motoru henuz almadım cunku cuma gunu işlemleri bitiremedik.

Motoru bir arkadasımın tavsiye ettigi ve ocneden arayıp haber verdigi bir ustaya goturdum. Usta "benim icime sindi" dedi. Kilometresiyle ilgili bir sıkıntı olmadıgını soyledi. Bende kafama takılan 1 2 yerini gosterdim hci birinde sıkıntı cıkmadı.
    Sadece motorun muayenesi 6 gun once dolmuş ve sahibi 6000 bakımını yaptırmamış. Yani muayene ve bakım bana kalıyor.
    Onun dışında orj. lastikler ustundeymiş onalrı da deiştirmek gerekebilir sertleşmişlerdir heralde...

1 ilanı vermişsiniz burada gercekten km ve fiyat olarak benim buldugumdan daha uygun, tekrar ediyorum ilgilendiginiz icin tesekkur ederim. Ama bi yandan arac bursada diger yandan gri Ben siyah baktım hep.
    Abs li er6f hic bi yerde bulamadım... Buldum ama yuksek model yuksek fiyat hep...

Bu baglamlarda 10.250 ye 6000 de 2006 siyah bu er6f i almaya karar verdim. umarım pişman olmam (motor sıkıntı cıkarmadıktan sonra 400 500 milyon fazla vermek kotu olsa da cok cok onemli degil)
    4 tekerleğin konforu, 2 tekerleğin tadı...

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Maalesef tam donanımlı servisleri varmı bilmiyoruz.Belkide vardır ve gitmiyorda olabiliriz.Mesela şasi eğriliğini direk tespit eden cihazlar var.Motorun gerçek km'sini tespit etmek için dinamometre ölçümü yapmak yeterli oluyor.Tabi bunun maliyetide tuzlu ama ikinci elde yapılması gereken şeyler.Hoş Türkiye'deki motosiklet satıcılarının belgeli motor satmamak gibi bir becerisi olduğu için kullanılmış ve kazalı makinaları toplayıp sıfır diye satmasıda mümkün ya oda ayrı konu.Sektör disipline edilmedikçe işimiz Allah'a kaldı.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

Motosikleti
    Moto-Zeta Heran kanuni tiger olabilir
    fazla yatıpta aküyü bitirmiş olamazmı bide bunu düşünün ??
    [COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlısı olsun.

phar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maalesef tam donanımlı servisleri varmı bilmiyoruz.Belkide vardır ve gitmiyorda olabiliriz.Mesela şasi eğriliğini direk tespit eden cihazlar var.Motorun gerçek km'sini tespit etmek için dinamometre ölçümü yapmak yeterli oluyor.Tabi bunun maliyetide tuzlu ama ikinci elde yapılması gereken şeyler.Hoş Türkiye'deki motosiklet satıcılarının belgeli motor satmamak gibi bir becerisi olduğu için kullanılmış ve kazalı makinaları toplayıp sıfır diye satmasıda mümkün ya oda ayrı konu.Sektör disipline edilmedikçe işimiz Allah'a kaldı.
    Yani bunlara vericek bi cevap oldugunu sanmıyorum

blck_chopper

Akü bayıltcak kadar yol yapıp km indirse yada durdursa goturdugum usta anlardı artık herhalde ya... o yuzden durdugu icin bittigi daha mantıklı bide biraz yol yaptı adam hemen topladı aku zaten... Ya kimse ustaya goturup gostericem, ustaya goturup gosterdim kısımlarını okumuyor mu yahu

dreamdark

Tesekkür ederim. Ben 600f den vazgeçtim ama gönlüm makinalarınızdan geçmedi cok param olsun onu da alıcam
    4 tekerleğin konforu, 2 tekerleğin tadı...

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız sürüşler versin ..

Güle güle günlerde kullan

enginer6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    er6
    Alıntı Marv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 3 hafta önce 07model 19binde siyah er6f imi 9.750 ye sattım.motor tertemizdi.bence bu fiyat yüksek.06 sına 9.500 den fazla verilmez bence.
    Marv hayırlı olsun. Bence gayet iyi bi fiyattan satmışın motoru. Benim motor 14binde ve sahibindene 9 bin 700 yazdım. En fazla 9 bin 250 verdiler. İnat ettim vermedim Sonra pişman oldum, istediğim bi motor vardı, kaçırdım :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:25 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:21 PM ----------

hayırlı olsun arkadaşım, fiyat da kilometrede çok iyi. KM'siyle oynandığını falan da pek zannetmiyorum. SOnuçta aracın yatmaktan aküsü bitmiş. Bu arada artık seni er6 f/n topiğine bekleriz, güle güle kullan

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler