arkadaşlar benm çok yakın bi arkadaşımda mz 251 var onu devamlı kullanıyorum ve bende ileride hyosung gt250r almayı düşünüyorum acaba bu ikisi arasında performans farklılığı nasıldır lütfen bilenler cevap verebilirlermi???????????
arkadaşlar benm çok yakın bi arkadaşımda mz 251 var onu devamlı kullanıyorum ve bende ileride hyosung gt250r almayı düşünüyorum acaba bu ikisi arasında performans farklılığı nasıldır lütfen bilenler cevap verebilirlermi???????????
mz 21 hp
hyo 29 hp.
Biri 2 zamanlı
biri 4 zamanlı
Mz in son hızı asla sabit değil... 140 gideni de var 160 gideni de
Hyo için sitede arkadaşlar kamera ile çekim yaptılar... Son hız 160
Aşağı yukarı aynı segmentte bu motorlar....
Mz in daha seri olacağından kuşkum yok.....
Uzamalarda ise hyo şanslı... Çünkü teknolojisi yeni.... Tabi krank kırmassa...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
hyosung tabıkı herzaman mz den ıyıdır
mz'in bu performans muğlaklığı, kullanılan 2t yagın niteliğindeki farklılıklardan kaynaklanıyor.
bazısı ne olduğu belirsiz, kullanılmış 4t motor yaglarını veya açık satılan niteliği belirsiz yağları yalan yanlış oranlarda benzine karıştırıp marşa basıyor. bu durumda performans eksikliği ve biraz uzun kullanımda şişme meydana geliyor.
mz'in zamanında nedir ne degildir pek bilinmez, kulaktan dolma bilgilerle veya bilinçsiz ustaların dedikleriyle hareket edilirdi.
şimdilerde satılan yüksek teknoloji ürünü, özel olarak 2t motosikletler için üretilmiş yağlar kullanıldıgında bu motosikletler gerçek performanslarını vereceklerdir.
ayrıca sordugun soru üzerine: mz teknolojisi gerçekten çok eski bir motosiklet. üretildigi yıllarda bile bu boyleydi. ama 2 zamanlı oluşundandır ki kalkışta hyosung dan hızlı olacagını düşünüyorum. 2 zamanlı motorlar ani devirlenişleriyle bilinirler.
videolarda hyosung 174 fln yapıodu ama kullanan daha iyi bılır tabi
Kısa mesafede MZ geçecektir, ama uzun mesafe olursa Hyosung'un maksimum hızı daha yüksek olduğu için Hyosung galip gelebilir.
bence hız çok büyük bir dert değil ve iki model arasında çook büyük bir fark yoksa yakıt durumuna bakılmalı ,4 zamanlı motor herzaman 2 zamanlı dan az yakar benim bildiğim, yanlışım varsa düzeltin
If you want peace, prepare for war
MZ daha fazla yakar, parça konusunda sıkıntı çekmezsın ve satarken kolay satarsın
En uzağa Hyo işer.
Hangisi daha hızlı gider bilemeyeceğim ama bahsettiğiniz hızlarda hyo'nun daha güvenli olduğundan eminim sanki... Umarım yanılmıyorumdur.
işte ne yazık ki bu konuda da yanılan bir arkadaş daha..
mz251 ler boşuna efsane haline gelmedi. sağlamlıkta, dayanıklılıkta, yeri geldiğinde tarlada gidebilmekte, tek teker yeteneğinde.. vs vs vs de...
2 zamanlı 21 beygirlik yaklaşık 127 kg ağırlığında 1990-91 yıllarından hatıra bir motosiklet..
20 yaşında bir motosiklet ile henüz bir kaç yıllık üretimi devam eden ir motosikleti kıyaslamaya kalkmak ne kadar doğru bilmiyorum. ama hyosung un mz den üstün tek yanı (ve diğer benzerlerinden üstün tek yanı) görünüşü..
eğer gerçekten 170 yapıyorsa, mz i 140 km/h lik hızdan sonra geçecektir. geçecek derken.. o zamana kadar mz in açtığı farkı kapatacak yetişecek sonra geçmeye başlayacaktır..
bence karşılaştırma yapmak çok da doğru değil..
görüntü,performans,ekonomiklik ve uzun yola uygunluk açısından hyo tabikide
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
MZ ve hyo kıyaslanıyor ama, aynı model bakımından kıyaslanırsa, mz hız olarak hyo'dan pek aşağı kalmaz, daha az bg olmasına rağmen daha çok benzin yakıyor gerçi. Alman yapımı, eskilerin gözbebeği mz, görüntü olarak hyo'nun çok gerisinde bence...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)