Arkadaşlar Cruiser motosiklet ile Chopper motosikletin farkı nedir acaba?
Arkadaşlar Cruiser motosiklet ile Chopper motosikletin farkı nedir acaba?
bence ayni ama cruiser fabrikadan cikan chopper ise kisiye ozelmis.
en kısasıyla açıklamak gerekirse.Chopper kişiye özel hazırlanan ve dünyada eşi benzeri olamayan modellere denir bol kromlu genelde Türkiye yollarında pek rastlamadığımız uzun rake açısı olan sözde vitrin motorlarıdır.Cruiser ise bildiğimiz markaların seri üretim olarak piyasaya sunduğu modellerdir.Harley davidsonda aslında cruiser motor üreticisidir.Tek farkı belli bir sayıda çıkardığından dolayı chopper modele en yakın markadır.Bunun dışında yollarda gördüğümüz çoğu makineler cruiserdır.saygılar....
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
Benim anladığım, günümüzde o tip motosikletlerin seri üretim olanlarına cruiser, özel üretim ya da ağır modifikasyonlu olanlarına chopper diyorlar.
"Birinci Dünya Savaşı'nda mı İkinci mi Dünya Savaşı'nda mı ne Amerikan askerleri Avrupa'da gördükleri hafif motorlara özenmiş. Memleketlerine gidince kendi motorlarındaki fazlalıkları kırpmışlar, budamışlar. Yani "chop" eylemişler, chopper ismi de oradan gelir." benzeri bir açıklaması var bu ismin.
Özetle, eğer bunlar doğruysa, etrafımızda görüp chopper sandığımız motosikletlerin büyük kısmı aslında cruiser oluyor.
Bana sorarsan çok da fark etmez. Millet chopper dese de anlıyorum ne kastettiğini, cruiser dese de.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:30 PM ----------
Arkadaşlar benden erken davranmış bu arada. Yazılanlar arasında pek fark yok, "cruiser" olmuş bizim yazılar
[B]J şimdi asker[/B]
Cruiser; custom,sooparr gibi adlandirilan motosikletlerin orjinal halidir demek yanlis olmaz.
Siz gider bir cruiser alirsaniz ve sonra onu keser biçer oldugundan farkli bir hale sokarsaniz, bir chooper'iniz olur.
Tabii baska bir model motoru da chooper yapabilirsiniz.
Custom ise belli bir modeli ifade etmez.
Belli bir modelin belli bir amaçla kullanilacak sekilde uretilmis orneklerine custom denir.
Ornegin Polis motosikletleri Custom dir.
Yangin sonduren motosikletler,cankurtaran motosikletler, daha pek çok ornek sayabilecegimiz, belli bir amaca yonelik motosikletler Custom sinifina girerler.
Bu yanlis kullanilan motosiklet terimlerine bir ornektir sadece.
Sanıyorum Sevgili coq ile bilgi dağarcığımızda farklılıklar var.
Aşağıda belirttiğim tarifler benim bildiklerimdir.
Üslubuma bakıp da, "Ben bilirim. Doğrusu ben ne diyorsam odur !" şeklinde görüş bildirdiğimi düşünmeyin lütfen.
Bu konuda birbirinden farklı görüşler olsa da biz Sevgili Donald Duck'ın da katıldığı görüş üzerinden gidelim.
Chopper aslında kesip biçmekten ziyade bir projedir. Yani gidip Cruiser alma işi ancak o Cruiser kesildiğinde işine yarayacaksa gündeme gelir. Bir Chopper üretmek için öncelikle şasi biçimlendirilir. Motor da modelin dizaynına göre seçilir. vs. Bu parçaların tümü ayrı ayrı da elde edilebileceği gibi bazı özel durumlarda bir Cruiser modelinin üzerinde şekillenir.
Custom ise, belirli bir modelin üzerinde kişinin kendi zevklerine göre işlemler yaptırtarak ( hazır ya da el yapımı aksesuarlar ve boyamalar ile ) o modelin tamamen kendi zevkine, kullanım amacına ve alışkanlıklarına uygun hale getirilmesidir.Custom ise belli bir modeli ifade etmez.
Belli bir modelin belli bir amaçla kullanilacak sekilde uretilmis orneklerine custom denir.
Ornegin Polis motosikletleri Custom dir.
Yangin sonduren motosikletler,cankurtaran motosikletler, daha pek çok ornek sayabilecegimiz, belli bir amaca yonelik motosikletler Custom sinifina girerler.
Bu yanlis kullanilan motosiklet terimlerine bir ornektir sadece.:
Tabii yukarıda belirtilen itfaiye vs. araçları da bir anlamda custom sayılır.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
Sevgili Ledo;
aramizda bir gorus ayriligi yok.
Ben sadece fazla detaylandirmadim.
Orda bir çeliski yok.
Custom konusu tartismali.
Tartismali çunku aslolan, fabrikanin belli bir amaca yonelik hazirlayip sattigi motosikletler custom diye siniflandiriliyor.
Sizin tarifinizde kisiye ozel olan durum Tuning sinifina giriyor.
Gerçi o zaman Sopara da Modifiyeli Tuning demek mumkun.
Kafa karistirici hakikaten.
Dur ben bir zarf atayim sevgili DD'ye.
(ne anlar o sopardan, cruiserden)
Bunu duyarsa kesin gelir.
Uzun suredir yok ortalikta zaten.
Dakar mevsimi kapaninca goç ediyormus diye duydum.
kardeşim senin motorun cruiser olduğu kesin chooperlar biraz pahalı aletler
regalinden memnun musun?Mesudum al şu moturunuda gezek artık.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)