Arkadaşlar malum ehliyet olmayınca ceza malum ama olduki var ve evde unuttuk (aynı şekilde ruhsatıda) ve çevirmeye yakalandık. Ceza verilirmi yine, verilirse ne kadar olur? Başımıza ne işler gelir?
Arkadaşlar malum ehliyet olmayınca ceza malum ama olduki var ve evde unuttuk (aynı şekilde ruhsatıda) ve çevirmeye yakalandık. Ceza verilirmi yine, verilirse ne kadar olur? Başımıza ne işler gelir?
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Ehliyeti ve ruhsatı yanında bulundurmamak da suç. Yine ceza alırsın.
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Ruhsat yok ise, evin yakın bi mesafe ise şunu yapabiliyolar.. söle biri getirsin, ehliyet içinde Ehliyet numaranı bilip sorgulattırabilirsin, ama yinede yalvarman lazım biraz.. Yoksa hiç acımazlar..
[B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]
eğr polis iyi niyetliyse sadece uyarır.ama aksi halde trafik kanunun 44\1B maddesinden ceza alırsın.
Aracını bağlamazlar kontrol ettikten sonra bulundurmama cezası alırsın.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
ruhsat bulundurmama şimdi ceza yedi 62 lira bunun iptal edebilirmıyıs
Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme
Ben yeni yedim böyle bir ceza T.C. kimlik numarandan Ehliyetini sorguluyorlar.Sonrada 130 TL ceza yazıp yoluyorlar
ikisininde cezası 62 lira.. tabi motor kendi üstüne olacak ve polsi sorgulatacak... elliyetinde numarasını bilmelisin... ve en önemlisi kimlik yanında olmalı...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Ehliyetin olupda yanında olmadığında ceza yazılabildiği doğru ama ellerindeki bilgisayardan bütün ayrıntılarına ulaşabildikleri bir zamanda bunun için ceza yazılması çok insafsızca. Hani ehliyeti hiç olmayıpda ceza yiyenler der ya "bi plastik kart için şu kadar ceza yedim" diye, bu durum aynen o şekilde. Teknoloji sayesinde vatandaşın ehliyetinin olduğunu biliyorsun ama "sen nasıl unutursun ehliyetini" deyip 130 TL ceza kesiyosun.
Cezalara şimdi baktım, ruhsat bulundurmamak 62 TL, ehliyet bulundurmamak 130 TL.
ceza puanı varmı peki bunun yeni ehliyet almama engel olmaz sanırım
Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme
1-2 ay önce gölcükten karabüğe yola çıkmıştık araba ile, izmit çıkışında çevirdiler. baktımki ruhsatı unutmuşum gölcükte. dedim gidip getireyim gitmemde sakınca varsa söyleyim getirsinler. polis art niyetli değildi, sigorta muayene sorgulattı, ehliyetimi verdi hayırlı yolculuklar dedi. birazda polise bağlı ;)
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
Tamamen polise bağlı abi,
geçen gün gidiyorum çevre yolunda ilerde ışıklar var, kırmızı yanıyor.
Işıklardan 20 metre sonra çevirme var polisi görüyorum adamın gözünün içine baka baka kırmızıda geçtim
(tamamen dalgınlıktan, ilginç bir şekilde durmam gerektiğinin farkında bile değildim ışığa ve polise baka baka geçtim) tabi hemen durdurdu beni.
-Ehliyet ruhsat lütfen
-Buyrun beyfendi (kontrol falan etti tipime baktı)
-Neden kırmızı ışıktan geçtiniz? dedi.
-Çok dalgındım kusura bakmayın yoksa hem mobese var hemde sizi göre göre kırmızıdan geçecek halim yok dedim.
-Dalgınsanız kullanmayın, bu seferlik uyarıyorum dikkatli olun. dedi gönderdi beni
Yani özetle tamamen polisin insiyatifine bağlı, keyfi yoksa uğraştırabilir.
ruhsat yoksa biraz motoru çalmış muamelesi görüyorsun daha sonrasında şaşe numarasından verdiğin ruhsat sahibi ismini vs karşılaştırıyorlar ve idari para cezası(62 tl) ödüyorsun.
2 hafta önce bi kaza geçirdim ben hastahaneydim motor yolda kazadan sonra kafa kısmı parçalandı falan beni hastahaneye götürdüler ve motoru otoparka götürdüler. sepep ruhsat sahibinin orada olmaması yani benim hastanede olmam borcumuz mu 69 tl haa ama 10 iş günü içinde ödersen indirim 46 liraya geliyor. aynı şekilde ehliyet yanında yoksa numaradan yada kimlikten bakılıyor sonra idari para cezasını kesiyorlar iyi yolculuklar dileyip gönderiyorlar
Rock & roll
Berkant ÖZTÜRK
Benide nerede görse çeviriyorlar ahanda motor çevir edasıyla tipim mi kayık nedir anlamadım efendi efendide sürüyorum :D
Geçenlerde polis ara sıçak olarak benide çevirdi , ehliyet lütfen dedi çıkardım verdim ruhsatı istiyor musunuz dedim , once ehliyeti güzelce bir kontrol etti sahtemi değil mi diye :D , 2. kez tekrarladım ruhsatı istiyor musunuz diye yok dedi ehliyeti olan sigortsınıda yaptırır muayenesinide yaptırır dedi birde motoru süzdü gönderdi :D
yani arkadaşların dediği gibi polise bağlı , birde arada şu kadar ceza yazın gelin diyorlar galiba o zamanda hasbel kader kimi bulurlarsa kesiyorlar cezayı gonderiyorlar ...
polis iyi niyetliyse ehliyet sicil no'nu verirsin ruhsatıda bir tanıdığına getirtirsin ancak polis kılsa yanında bulundurmamaktan yazar cezayı
Motosiklet sadece ulaşım aracı değildir,Özgürlüktür!!İsyandır!!:wiinkk:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)