bu motosikletteki "rüzgar tutkusu" meselesinide anlamam.
hasta ediyo işte arkadaş,
rüzgardan ceyrandan rutubetten tutku mu olurmuş!!
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
bende dizlik üzerine yağmurluk giyiyorum hiç üşümüyorum kask içine de kar maskesi ve kar eldiveni içime içlik giyiyorum hemde her çeşidinden hem alta hem üste ilerde ne gibi rahatsızlıklar olur bilemem ama bir kış daha binerim motora ondan sonra da yağmurda dahi motora binmem ne olursa olsun binmem
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
İlk motorcu olduğum zamanlar kar kış dinlemezdim gezerdim.Ama artık koyuyo soğuk.Maxiscootera bindiğim halde zor geliyo.Şimdi hayret ediyorum cbf150 ile kar yağarken nasıl gezmişim diye.İsterse tırt motorcu desinler bu soğuklarda titreye titreye motora bineceğime hiç binmem daha iyi
malesef herzaman koruma yapamıyoruz ufak ufak işliyor. yaş ilerledikce çıkar acısı
genelde herkes motosiklet montunu giyiyor ama alttan hiç bişiy giymiyor direk kotla veya normal pantolonla kullanıyor bel altı romatizması dizlerde özellikle romatizma ileride kaçınılmaz olacakdır neyseki ben diz örtüsü kullanıyorum
Rüzgar.yagmur.çamur.soğuk
başka muhabbetmi yok yav
alın önleminizi dostlar
hüooooppp soğutmayın beniiiiiiiii
-9 derecede motor kullanırken neler giydiğimi yazıcam.
1-balık adam içliği ''alt-üst''
2-angora tavşan yününden altüst içlik ''Şener ŞEN''in giydiğinden.bunu balık adam içliğinin üstüne giyiyorum.
3-sıkı örgülü yün kazak.
4-kalın ve içi havlulu tek çorap.
5-içinde preslenmiş elyaftan kışlık içliği olan korumalı pantolon.
6- yine içnde preslenmiş elyaftan kışlık içliği takılı korumalı mont.
7-ayak bileğimle diz kapağımın arasına kadar uzanan korumalı kışlık bot.
8-buff.
9- buff üzerine yarım maske.
10- deri eldiven ''bu ellerimi tam korumuyor,buna birtürlü çözüm bulamadım,zaten tek üşüdüğümyerde ellerim''
11-kışlık yanak pedleri olan kaskım.
Bunları giyindiğim zaman kışın motor sürmek kadar zevkli birşey yok.Eee tabi birde gençliğin verdiği avantajlarda olunca,mesela KUVVETMİRA ''Fatih'' abi bu avantajlardan artık faydalanamıyor,çünki içi titriyor,çünki o nun yaşı geçmiş
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Arkadaşlarında dediği gibi performans egzoz vs için harcanan parada sınır tanımaz iken güvenlik ekipmanlarında üvey evlat muamelesi yapılmakta.
insan vucudu ne sürekli oturmaya (koltukta bile olsa) nede uzun süre motosiklet kullanmaya uygun değildir.
hızdan kaynaklanan rüzgardan tutunda terleme ile attığımız tuz ve diğer minerallerin vucuda etkisi zaman içinde olumsuz durumlar ortaya çıkarmaktadır.
burada bizlere düşen bu etkileri en aza indirmektir. bunun için alınacak basit önlemler mevcuttur.
1- her halukarda TAM KORUMA
2- sabah kalktığımızda 10 dakikamızı bile almayacak olan bir dizi esneme hareketi ile güne başlayıp, bu hareketleri gün içinde fırsat buldukça tekrarlamak. özellikle molalarda.
3- kol, bacak, boyun, karın ve sırt kaslarımızı sağlam tutacak spor etkinliklerinde bulunmak.
4- gün içinde 2.5-3 litre kadar su tüketmek ve suyu susamadan içmek ( susadığımızda içeceğimiz suyun sisteme etkisi yaklaşık 45 dakika sonra olmaktadır ve susamak vucudun susuz kaldığı zamanlardaki feryadıdır) motosiklet kullanımında kıyafetlerden ve sıcaktan kaynaklanan aşırı terlemelerde vucuttan tuz vb mineralleri hızla atmaktayız buda elektrolitik dengesini bozmaktadır. gün içinde yediklerimiz 3litre civarındaki suyun elektroliz dengesini ayarlayabilmektedir fazla su tüketimlerinde mutlaka maden suyu yada sporcu içecekleri ( enerji içecekleri değil) gibi içeceklerle elektroliz dengesini korumaya yönelik içecekler tüketilmelidir. sağlıklı ve keyifli sürüşler.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
yazın 40 derecede giderken mont ıcerısınde pısıyorum
az onum acınca sıkıntı oluyor
nasıl gıdersek bu sorun ? teklıfı olan
Ortalama vücut sıcaklığının altında ya da üstünde maruz kaldığımız rüzgar her şekilde sağlığa zararlıdır( aşırı sıcak dahil) , ilerde yaşanabilecek sağlık sorunları göz önüne alındığında biraz oturup düşünmek lazım , 20 yaşındayken 12 ay motora binip 40'lı 50'li yaşlarımda hiç binemeyecek durumda olacağıma ; şimdi sabredip 8-9 ay binmekle yetinip ilerde ömür boyu rahat bir şekilde motosiklet kullanmayı en önemlisi sağlıklı yaşamayı tercih ederim. Romatizma ,kireçlenme,böbrek deyip geçmemek lazım..
Bence modifiye egzozların uzun yolda kafa şişirmesi dolayısıyla kulaklara zarar verme olasılığından başka kalıcı bi zararı yok motosikletin. Rüzgarı önlemenin çeşit çeşit yolları vardır, heralde ocak ayında motora gömlek yelek binecek değiliz.
12 yaşımdan beri denizdeyim, ıslanmanın, rüzgarın nasıl fena olduğunu az çok bilirim.
Denize de, motora binmeye de asla korunmasız çıkmam.
Kışın, alt üst kışlık korumalı motosiklet kıyafeti, altlarına termal içlik (aynı termal içlikleri iştede giydiğimden kışın aynen devam). elde kışlık motosiklet eldiveni, ayakta kışlık motosiklet çizme, kaskın içinede windstopper balaklava.içimde ayrıca böbrek üstlerine ayrıca bastıran knox komple sırt korumam vardır.
yazında bunların yazlık versiyonunu 500mt bile gidecek olsam giyerim, altımda sadece dizlik oluyor kot üstüne, yazlık motor pantolonu yerine. sırtlık gene böbrekleri koruyor. vs. v.s
bu şekilde pek sıkıntı olacağını sanmıyorum, aslında en büyük sıkıntı bahar dönemlerinde, sabahları soğuk-serin, öğlen vs. sıcak, gün batınca gene soğuk, insan ne giyeceğini şaşırıyor.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)