Motosiklet ve Uzun Vadede Sağlığımıza Etkileri...
Reklamlar
-
Bu saydığınız hastalıkların hepsi koruma ile önlenebilecek hastalıklar, tedavileri de var. Sinüzit ve romatizma olarak nitelenen hastalıklar da kalıcı filan değil. Sinüzit kronikleşebilir ki bunun da tedavisi var. Romatizma diye nitelenen rahatsızlık da çoğu zaman pozisyonel veya rüzgar maruziyeti ile olan ve gerekli önlemler alarak tedavi edilebilen rahatsızlıklar. Kalıcı romatizma genetik, yaş, gençlik çağı travmaları ve bir çok sebeple olan bir hastalık grubudur.
Burada bahsedilen kısır yapma durumu da hep bahsedilen fakat yanlış bilinen bir mevzuu. Aynı durum kamyoncularda da vardır ki çok uzun süre oturan tüm meslek gruplarında olabilir. Bu da tedavi edilebilen bir rahatsızlık. Hemen bir üroloji uzmanına başvurulursa yardımcı olacaktır.
Yukarıda bahsedilen rahatsızlıkların çoğu toplumda sık rastlanan fakat bizlerde riskin biraz daha arttığı hastalıklar. Önlem alın, hastalanmaktan korkmayın...
Reklamlar
-
benim topik patlamış...beyler bişey sorucam geçen aylar içinde 2 tane kafa koptu bariyerlerde...moralinizi bozdu dimi..olumsuz yazmayın derken bu haberler yüzünden motorumu bıraktınız...motoru biraz ciddiye alın...diz örtümü almadım diye 3 gün kıvrandım durdum...dikkat edin önemseyin konuyu...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
biz eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalımda gerisi allaha kalmış...yüzüme biraz rüzgar vursun kızlar motor kullanırken yüzümü görsün tanısın diye kask takmasak...yada bu sıcakta montmu giyilir ben yavaş giderim diyip montumuzu giymessek sağlığımızda hayatımızda tehlikede demektir..,,..hastalıklar ve kazaların gerçekleşmesindeki kitit cümle bana birşey olmaz.....
Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...
-
mete_han adlı üyeden alıntı
benim topik patlamış...beyler bişey sorucam geçen aylar içinde 2 tane kafa koptu bariyerlerde...moralinizi bozdu dimi..olumsuz yazmayın derken bu haberler yüzünden motorumu bıraktınız...motoru biraz ciddiye alın...diz örtümü almadım diye 3 gün kıvrandım durdum...dikkat edin önemseyin konuyu...
Katılıyorum. Motora binerken paranoid olmak gerekiyor.
-
Ben geçen kış boyunca 5 dakikada bir tuvalete gidiyodum en sonunda 10 gün hiç motora binmedim düzeldim..Çok kötü bişey olmadık yerde sıkıştırınca çok kötü oluyo..
-
scooter alın scoteeeeer
hem cıbır a bin hemde vay üşüdüm vay dizim titredi de
Konfor mu istiyorsunuz yoksa at gücümü anlamadım valla.. heh..
-
osbourne adlı üyeden alıntı
scooter alın scoteeeeer
hem cıbır a bin hemde vay üşüdüm vay dizim titredi de
Konfor mu istiyorsunuz yoksa at gücümü anlamadım valla.. heh..
hem scooter kışında çamurdan sudan kurtarıyor...+1...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
yazıya kesinlikle katılıyorum ama burda suçu motorda değil kullanıcıda aramak lazım
kask, bellik, mevsime göre eldiven , koruyucu mont dizlik ekipmanları kullandıktan sonra sağlık sorunu olacağını düşünmüyorum. . .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
gördüğüm lüzum üzerine topicimi hortlatıyorum...
-
mete_han adlı üyeden alıntı
gördüğüm lüzum üzerine topicimi hortlatıyorum...
Bu nasıl toplik moral bozucu hemşerim.. Hep kötümser olacak değiliz ya..Örneğin KT mondial böbrek taşlarını döküyor, balgamı söküyor, iltihabı akıtıyor. Uykusuzluğa birebir.. Kısırlığa olumlu etkileri var. Cildi geriyor gençleştiriyor. Yağları yakıyor.. Daha ne olsun..
Alın birde şöyle bir topik var...
http://www.motosiklet.net/forum/moto...t-birebir.html
Araştırmacı Scooterci
-
bassy_bolu adlı üyeden alıntı
2 yıl motor kullandım ve su anda sinüzütüm azmıs durumda hemen hemen her dus aldıgımda ve saçlarımı yıkıyıp dısarı çıktıgımda inanılmaz bir başağrısı ve burun akıntısı oluyor hatta bu bağ ağrısı o kadar ileriki bazen gözlerim kararıyor..kasksız motor kullandıgım o ilk günlerime lanet olsun..!tabi bunlar beni motordan uzaklaştırdımı hayır büyük ihtimalle bu ay içinde cbr 600 üme kavuşuyorum
Bende 13-14 yıldır motora biniyorum, Jawa laser ve MZ 251 dönemlerinde henüz kaskla tanışmamıştım, kasksız motora bindiğim günlerdeki baş ve dayanılmaz göz ağrılarım dün gibi aklımda. Sonra bir suzuki gn 250 motosiklet aldım, aldığım kişi beraberinde kask ta verdi,kaskı kullanmaya başladığım zaman baş ve göz ağrılarım yavaş yavaş azalmaya başladı, şimdi ise o ağrılardan şükürler olsun eser yok. Bu arada yaz - kış motora biniyor ve ayda minimum 500 km yol yapıyorum.Ama kask takmadan ekmek almaya, bakkala bile gitmem.
YuSuF - YuZuF - YZF:wiinkk:
-
Korumalar ful olacak abi, üşüyosan motora binmeyeceksin. bu kadar basit, yoksa rüzgar alan dandik kasklar vs kullanırsanız bu havada sinüzit, şiddetli baş ağrıları, dizlerinize bacaklarınıza önlem almazsanız dizlerde uğuşma ve şiddetli ağrılarla karşılaşabilirsiniz. Bu şekilde kullanım uzun süreli olursa ve önlem alınmadan uzun süre binilirse bu sağlık problemlerinin kalıcı olmasına bile sebep verebilecektir. Kafadan soğuk olan dandik bi kask kullanan bira tanıdığım var. Kısmi yüz felci geçirdi. Ve şu anda sol gözü ara sıra istemsiz seyiriyor. Vücudun her yerini korumak lazım. Soğukta sürüş yaparken nerenizden üşüyorsanız mutlaka önlem almalısınız.
-
motosiklet kullanamadığım zaman ciddi anlamda rahatsızlanıyorum
-
ben sıkı gıyınıyorum üşümüyorum korumalarda işe yarıyor ama şu dize örtulen elcıklerde kullanılan örtülr ismi varsada bılmıyorum gecen bır kurye arkadaşımın motorunda denedım valla fırın gıbı ama yakıştıramıyorum o nları tuhaf gelıyor bana ama koruduğu kesın bırde depo testılerimi üşütüyor
-
askon adlı üyeden alıntı
ben sıkı gıyınıyorum üşümüyorum korumalarda işe yarıyor ama şu dize örtulen elcıklerde kullanılan örtülr ismi varsada bılmıyorum gecen bır kurye arkadaşımın motorunda denedım valla fırın gıbı ama yakıştıramıyorum o nları tuhaf gelıyor bana ama koruduğu kesın bırde depo testılerimi üşütüyor
testilerini sıcak tut
-
aSuBaYaH adlı üyeden alıntı
testilerini sıcak tut
Ayıp ayıp burayı metehan da okuyor
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
aSuBaYaH adlı üyeden alıntı
testilerini sıcak tut
CERRAHI adlı üyeden alıntı
Ayıp ayıp burayı metehan da okuyor
hacılar benim motorda kuryelerin kullandığı diz örtüm var...soğuktan yana sıkıntım yok aslında...ama o kadar iriyimki benim basenler soğuğu yiyor..yani kase çok büyük hacı basenlerim inanılmaz üşüyor...tek şikayetim bu...
inşallah cerroş ısıtma teklifinde bulunmaz...
-
bende ceketsiz ve belliksiz binmemeye çalışıyorum,kasksız zaten motora binmem ama ara sıra bellik filan takmadan çıktığım oluyor unutuyorum ve sonuç böbreklerim genç yaşta olmama rağmen dayanılmaz sancı yapıyor bi kere taş döktüm böyle acı görmedim bazen motor tepesinde tirtir titrediğimi hatırlıyorum ki bizim burada ne kar var ne kış ama aşırı rüzgar var motoru savuracak derecede rüzgar sanırım bu böbreklerin benden benimde onlardan daha çok cekeceğimiz varbu sevda bitmez atın ölümü arpadan misali
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
-
+40 derece sıcakta bile motorla seyrüsefer yaparken böbrekler üşürmüş. Bu nedenle yaz-kış böbrek koruyucu bellik ( Kidney protector) kullanmakta fayda var.
Ya Tozu Dumana Katarsın, Ya da Tozu Dumanı Yutarsın
-
bi adam varmış motora binmiş ölmüş
Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir... M.KEMAL ATATÜRK
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler