Ankara da bi kurye abi var mecburen yaz kış motora biniyo soğuktan boynunu kasa kasa en sonunda boynu sol omzuna neredeyse bitişmiş. Haraket ettiremiyor boynunu o derece zarar görüş. Tabiki zamanında önlem almadığı için başına böyle bişey gelmiş.
Ankara da bi kurye abi var mecburen yaz kış motora biniyo soğuktan boynunu kasa kasa en sonunda boynu sol omzuna neredeyse bitişmiş. Haraket ettiremiyor boynunu o derece zarar görüş. Tabiki zamanında önlem almadığı için başına böyle bişey gelmiş.
2 yıl motor kullandım ve su anda sinüzütüm azmıs durumda hemen hemen her dus aldıgımda ve saçlarımı yıkıyıp dısarı çıktıgımda inanılmaz bir başağrısı ve burun akıntısı oluyor hatta bu bağ ağrısı o kadar ileriki bazen gözlerim kararıyor..kasksız motor kullandıgım o ilk günlerime lanet olsun..!tabi bunlar beni motordan uzaklaştırdımı hayır büyük ihtimalle bu ay içinde cbr 600 üme kavuşuyorum
Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...
romatizmal ağrılar ve ilerde romatizma olur diyolar.
benim dedem 30 yıl binmiştir motora, pejo mobilet tarzı bağ bahçeye gitmiştir. kask yok tabi. şapka ve gözlük. ama bi şikayeti olmamıştır.
içimzi karartınız be kardeşim yarın motosikleti satıp otomobil alıyorum hemide hanımlada kavga etmemmmm
mobilyette + panter 105+ asya motor150 +yamaha YBR125 opel astra ford fokus inşallah cbr 250 yamahasülo
+1
hakkaten içimiz karardı ya...
yaa bu motosikletin hiçmi faydalı bir tarafı yok )
özellikle trafikte tehlikeli , kolay çalınabiir ve dolayısıyla heryere bırakamazsınız gözünüz arkada kalır , kışın yağmurda çamurda rezil olursun , hele kar yağdımı hiç binilmez , arızaları bitmez sürekli masraf çıkarır , basit bir kazada bile yeri öpersin , ve son olarak uzun vadede sağlığa zararlı....
aslında tüm bunlar göz önüne alındıgında motosikleti çokta abartmadan hobi amaçlı ve gerekli korumalarla , usulüne uygun olarak kullanmak gerekiyor heralde...
motosikletin aslında o kadar çok olumsuz tarafı var ve üstüne bu olumsuzluklar o kadar çok konuşuluyoki insan soğuyo ister istemez...
bindiğin motora bağlı agresif bir motora bindiğin zaman tam tersini düşüneceğine eminim.
motora binmeden de bu sayılan hastalıklara yakalanan o kadar çok insan var ki... bu hastalıkları sadece motosikete bağlamak çok mantıklı değil.. önemli olan önlemlerini alıp öyle binmek.
rakı içen öldü de su içen ölmedi mi diyerek son noktayı koymak istiyorum
Mete al bi scooter,rüzgar derdinde kalmasın birader.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
Ben geçen yazın başında zatüre olmuştum mesela motora duş alarak bindiğim için sürekli 1 hafta yatmıştım 5 kilo filan vermiştim bana en kötü etkisi ise bu kış böbreklerimde çıkan sorunda üşüttüğüm için bir böbreğim gerekli süzmeyi yağmıyordu ama motoru kaldırcınca binmeyince düzelmişti gerçekten benim sağlığımı baya bir etkiledi ama kendi hatalarımdan kaynaklandığını söleyebilirim . . .
Biz gökyüzüne inanırız, sunroof'a değil . . .
[B][COLOR="Blue"]MerT ÇiftÇi[/COLOR][/B]
dikkatle okudum tüm yorumları ama 'Atın ölümü arpadan olsun' tarzı yorumlar çok ilgimi çekti..
'Motosiklete binmek onu kullanabiliyo olmak değildir, kültürüne sahip olamaktır..'
GKN MOTORS
Büyük laf valla
motorcu olunmaz motorcu doğulur diyip bi beylik lafta ben kesim
çağımızın hastalığı stress .. kaynaklarından biri trafik ... motorda trafiğe takılan oluyomu aranızda ... bilmem kaç bin tl bayılıp trafikte bekleyen arabanın yanından ok gibi gidiyosunuz.. hiç o arabada size mal mal bakan kişinin piskolojisini düşündünüzmü.. nasıl bozuluyo size nası sinir stress sahibi oluyo sizin umrunuzdamı.. motosikletçlieri kın kın kınıyom rahat adamlar kardeşim ...ver 2-3 bin tl 100.000 $ lık 4 çekerleri arabaları solla git .. sizin yaptığınız insanlık değil.. adi adamlar
sora şikayet et yok boyun fıtığı oldum yok ince hastalığa tutuldum diye.. Bunun nedeni motor değil ki adamların ahı tutuyo
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
ben motor kullanmıyorum ama sinüzit var kafamda hep lanet olsun
Gerçekten de stres hem çağımızın önemli bir hastalığı hem de kalp ve kanser gibi en ölümcül iki hastalık dahil birçok hastalığın tetikleyicisi, hızlandırıcısı. Sürekli motor kullanmanın hem kullanımın kişiye verdiği zevkle, hem trafik eziyetini minimuma düşürmesiyle, hem de şehir dışı gezilerde doğayla birebir bağ kurmanın getirdiği rahatlamayla stres düzeyimizi iyice azalttığı bence muhakkak.
Motor kulanmanın bir diğer yararı da tıklım tıklım dolu toplu taşım araçlarından kapabileceğimiz salgın hastalık riskini azaltması.
Zararı olarak rüzgar yemenin yanısıra oturuş pozisyonu da çok önemli. Uzun süre yanlış pozisyonda motor kullanmak ciddi sırt, bel ve boyun sorunlarına yol açacaktır.
eskiden olsa dedikleriniz doğruydu eskiden bizler 2 kat kazağı giyer yola çıkrdık eskiden dediğim 90 lılar o zamanlar gidin bir moto aksesuarcısına şu an satılan giyim kuşam aksesuarın hiç biri yokdu kask satılırdı eski usül zincir kilitler falan o kadar..
şimdi ise termal kıyafetler bellikler boyunluklar bileklikler özel motorsiklet ayakkabıları korumalar v.b her şey var..
eyer siz bunca şeyden faydalanmıyorsanız oda sizin hatanız..
motoru ne amaçda kullanıcaksanız bu amaçda kıyafetleride almalısınız alırsanız hiç bir şey olmaz insalar dünya turuna çıkıyor motorla motorun üstünde yemedikleri kar rüzgar tipi sis kalmıyor görmedikleri mevsim kalmıyor sağ salim dönüyorlar
motor kolay çalınır ama önemlini alırsan o kolaylığı zorlaştırabilirsin birde hırsızların genelde çaldığı motorlar bellidir kimse kapının önünden istanbulda çin işi motorunu çalmaz tenezzül etmez hırsızın tercihi cbr600 tarzı gt250 tarzı yedek parçası değerli para eden ve havalı motorlardır..
kışın yağmurda çamurda biniceksen ona göre kıyafetlerini alıcan şimdi diyorumya artık pek çok ekip donanım çıkmış eteklikler var motorsiklet için kuryelerin hepsinde görürsünüz kışları..
eliniz üşümesin diye ısıtmalı elcikler var el korumaları var.. v.b
yani kışın biniceksen gerekli kıyafetde var ekipmanda var bunları alırsanda rahat rahat binersin yağmurda çamurda üstünden akıp gider..
kar yağdımıda binilir ben bindim benim eski silverwing imde kar lastiklerim ve kar zincirim vardı gayetde güzel kaymadan karda gidiyordum koskoca a4 yolda arkamda kaya kaya dans ede ede gidiyordu..
arıza ise aldığınız motora bağlı alırsan japon avrupalı hatta iyi bir çinli kendini ispatlamış niye arıza versin millet 20 bine kadar bir yağ değiştirip basit bakımlarına sokuyor biniyor..
bakınız devir şikayet etme devri değil çünkü her şeyin bir çözümü var artık bu devirde hani diyorumya 90 lılar olsa ne deseniz haklıydınız ama bu devirde artık motorcular için türkyiede öyle aksesuarlar varki artık yok yok her şeyin bir çözümünü bulmuşlar artık motorlarda arabadaki tüm konforlar var elcik ısıtmalar koltuk ısıtmalar ayak klimaları v.b yani devir eski devir değil..
ama milletde motorcu kültürü yok değil motor ekipmanı yok.. her yerde kasksız atletle üsütnde koruma olmadan motora binen insanalr görüyorum..
kaskı olanında kaskı çinmalı 20 tl lik kasklardan yani polis savar..
Bizim hiç şikayet etmememiz lazım. Avrupa'lılar ne yapsın? Almanya'da o kadar motorcu var ve Almanya bizden daha soğuk bir ülke... Ona göre ekipman giyer sorunu çözersin...
Motorları maviliklere süreceğiz.
Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.
anam nerden okudum be motorsikletten savutacanız benii
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
motor zararlıdır ama yeterince korunmadıgımız zaman bende korunmadan bindiğim ilk yıllar hasta oldum sinüzitim basladı...ama bide olaya şu yönden bakın...rossi neden hasta olmuyor ..motor kullanırken korumalıklarımızla vücut ısmızı dengelediğimizde hiç bişey olmaz
Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...
ben de bu kış hıyarlık edip adam gibi bir motosiklet pantolonu almadım. onun yerine kayak pantolonuyla, yün içlikle falan idare etmeye çalıştım.
ve şimdi ara ara bacaklarım ağrıyor. aslında ağrı demeyelim de, "huşuhuşuhuşu" oluyor gibi içten elektrikleniyor gibi bir his
bu kış kesinlikle uygun bir pantolon alacagım. zira romatizma aynı sinüzit gibi geri dönüşü olmayan müzmin bir hastalık.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)