İlk Zincir Temizleme Deneyimim ...
Reklamlar
-
Reklamlar
-
benımde bu işlemı bı ara yapmam gerekıyor =)
Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...
-
ilhan1154 adlı üyeden alıntı
benımde bu işlemı bı ara yapmam gerekıyor =)
emegıne saglık arkadasım sabahkı goruntu hosuna gıder ıns
senın zıncırı degıstırmen lazım artık öldü o
bu arada gelıomusun pazar gunu şileye
-
bir litre gazyağı için 11tl çok fazla gibi geldi bana.ben 50cl lik su petiyle alıyordum. şimdi net verdigim miktarı hatırlamıyorum ama 6 tl den daha az olmalı.
ikincisi, zinciri söküp yağlamak oldukça zorlu ve bence çok da gerekli olmayan bir işlem. bisiklet zincirleri bile sökülmek için özel zincir sökücü mengenelere ihtiyaç duyuyorlar. onlar olmadan zinciri sökmek akıl almaz derecede zor olur ve zincire muhakkak zarar verir. motosiklet zincirini de aynı şekildedir. kaldı ki şimdiye kadar hiç bir kaynakta "zinciri sökün de temizleyin" gibi bir cümleye rastlamadım. her bin kilometrede dahi temizlik yapıyor olsaydım zincir sökeceğime 3000 de bir yeni zincir almayı yeğlerdim. hasılı, zincir temizlerken sökmek gerekmez.
üçüncüsü, zinciri temizlenmiş fakat henüz yağlanmamış halde bırakmak zararlı bir durum. zincirler yağdan arınınca hiç tahmin etmeyeceginiz kadar kısa süreler içinde paslanmaya baslarlar. bir an önce yağlamaya bakın.
sonuncusu, hemen çöğu sprey zincir yağları zincire sıkıldıktan sonra 5-6 dakika içerisinde katılaşıp zincire tam yapışırlar. bu yüzden rölanti devrinde tekeri boşa döndürerek yağladığınız zincirle hemen üzerine yola çıkmamanızı öneririm. bu arka jantın yag içerisinde kalmasına neden olabiliyor. tamamen yagladıktan sonra 10 dakika falan beklemek daha iyidir. bu sonuncusu herhangi bir yerde okudugum birşey değil. deneyimlerimden çıkardığım bir ders.
-
En iyisini yapmışsın zincir sökmeden temizlenebilir.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
-
-
Ben daha geçen hafta Petrol Ofisi'nden aldım gaz yağını litresi 2.18 tl idi. Çok da güzel temizledi zinciri.
-
ben herzaman gazyagı ile temizlerim sonra zicire ve vites degişim yerine gresi basarım gider..
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
brody adlı üyeden alıntı
Ben daha geçen hafta Petrol Ofisi'nden aldım gaz yağını litresi 2.18 tl idi. Çok da güzel temizledi zinciri.
Bunu öğrendiğim iyi oldu. PO istasyonlarına soracağım bir dahaki sefere
Motorları maviliklere süreceğiz.
Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.
-
bende en az 1 ile 3 saat arası uğraşırım temizlemek için.
HONDA;hayat onda...
İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
-
Ankara'da arayanlar Ostim'de Batıkent'e giden yolda yeni yapılan köprünün yanındaki PO'da bulabilir. Yanınızda bidon olmasa da ordan bidon alıp pompadan doldurtabiliyorsunuz.
-
-
avare rulman adlı üyeden alıntı
bir litre gazyağı için 11tl çok fazla gibi geldi bana.ben 50cl lik su petiyle alıyordum. şimdi net verdigim miktarı hatırlamıyorum ama 6 tl den daha az olmalı.
ikincisi, zinciri söküp yağlamak oldukça zorlu ve bence çok da gerekli olmayan bir işlem. bisiklet zincirleri bile sökülmek için özel zincir sökücü mengenelere ihtiyaç duyuyorlar. onlar olmadan zinciri sökmek akıl almaz derecede zor olur ve zincire muhakkak zarar verir. motosiklet zincirini de aynı şekildedir. kaldı ki şimdiye kadar hiç bir kaynakta "zinciri sökün de temizleyin" gibi bir cümleye rastlamadım. her bin kilometrede dahi temizlik yapıyor olsaydım zincir sökeceğime 3000 de bir yeni zincir almayı yeğlerdim. hasılı, zincir temizlerken sökmek gerekmez.
üçüncüsü, zinciri temizlenmiş fakat henüz yağlanmamış halde bırakmak zararlı bir durum. zincirler yağdan arınınca hiç tahmin etmeyeceginiz kadar kısa süreler içinde paslanmaya baslarlar. bir an önce yağlamaya bakın.
sonuncusu, hemen çöğu sprey zincir yağları zincire sıkıldıktan sonra 5-6 dakika içerisinde katılaşıp zincire tam yapışırlar. bu yüzden rölanti devrinde tekeri boşa döndürerek yağladığınız zincirle hemen üzerine yola çıkmamanızı öneririm. bu arka jantın yag içerisinde kalmasına neden olabiliyor. tamamen yagladıktan sonra 10 dakika falan beklemek daha iyidir. bu sonuncusu herhangi bir yerde okudugum birşey değil. deneyimlerimden çıkardığım bir ders.
uyarıların için teşekkürler. Ama gaz yağıyla temizledikten sonra suyla yıkadım. Tekeri ve jantı da sabunlu suyla yıkadım. Sabunlu suyu zincire bulaştırmadım. Ve kuru bi bezle de iyice kuruttum zinciri. Ama dediğin gibi temizlendinkten sonra yağlanması daha iyi olr.
korkut 250 adlı üyeden alıntı
En iyisini yapmışsın zincir sökmeden temizlenebilir.
Doğru söylüyorsun ama bi ayrıntıyı geçmemek gerekir diye düşünüyorum.
Eğer motorunuz asfalt motorusya ve 10,000 kmde hiç temizlenmediyse zinciri bilinçli ve düzgün bir şekilde söküp temizlemek daha iyi. Zinciri söktüğümüz zaman zincir dişlilerinide temizleriz her iki tarafın dişlisini.
Ama sık sık temizleniyrsa dediğin gibi sökmeye hiç gerek yok.
bu arada arkaşdaşlar motoruma gündüz gözüyle baktım. Gerçekten değmiş o kadar saat uğraştığıma. Zincirdeki fark inanılmazdı. Ve öncekiye oranla çekişide baya iyiydi. Yani belli ediyodu kendini. İnş Bi zarar vermemişimdir temizlerken o da yakında belli olr..
Geç gitmek hiç gitmemekten iyidir....
-
kankam sen zincirle resmen birlikte olmuşsun Altı saat sürmüş aşşai yukarı eline emeğine sağlık
-
jönysf adlı üyeden alıntı
kankam sen zincirle resmen birlikte olmuşsun
Altı saat sürmüş aşşai yukarı
eline emeğine sağlık
eyvallah kardeşim. Sağolasın.
Geç gitmek hiç gitmemekten iyidir....
-
dün zincirimi temizledim. gazyağını P.O. dan aldım. 1 litre 2,5 TL
FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...
-
Alın Castrol temizleyici; 19.90 TL. Temzileme 2-3 dakika sürer ve banyo yapmak zorunda kalmazsın
-
azgurbuz adlı üyeden alıntı
Alın Castrol temizleyici; 19.90 TL. Temzileme 2-3 dakika sürer ve banyo yapmak zorunda kalmazsın
Sürekli bakımı ve temizliği yapılan zincirler için haklısınız ama zincir ve dişlinin üzerinde çamur tabakası varsa kastrol-şel-repsol hikaye.
FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...
-
Castrol zincir yağı zincir yağlama konusunda on numara ama castrol zincir temizleme spreyi parasına göre hem çabuk bitiyor hmde o-ringsiz zincirlerde çokda fazla fayda etmiyor yani fayda ediyor etmesine de o paraya değmiyor...
#46#_PSYCHEDELIC RIDER_#46#
İMAM GAZLARSA CEMAAT YANLARR :)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler