Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Size bir uğraş daha buldum ;)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2005-Cbr 125
    Bugün ehliyet sonuçları açıklandı sonuç geçtim ;).. Dün gece babamla oturup konuştuk 2hafta içerisinde alıcaz artık motoru.. Aralıktan beri forumda aranızdayım.. Sıfır bilgim varken foruma girdiğimde, şimdi en azından yolda kalmıyacak kadar bilgim var .. Şimdi size danışacağım şey motor seçimi..
    Aylardır düşündüm size danıştım cbr125 te karar kılmıştım ama Denizli'deki satılık cbr125 lerin hepsi 15bin KM üstü ve fiyatlarıda 3bin 500 Lira.. Bu gün sınavdan geçmiş olmanın hevesiyle sahibinden.com a girdim ve bu gün eklenen bu ilanı gördüm..
    http://www.sahibinden.com/kirmizi_mo...XQQdisplayitem
    buna yönelmemin sebebi cbr'lerin kilometrelerinin çok fazla olması.. Alıp 5.000km de ben yapsam olur 20.000km ozamanda kimseye satamam diye düşündüm.. Ve ilana bakmışken bir insan motorunu 100km de neden satar sorusunada cevap veririmisiniz
    SON Soru: kanuni'nin int sitesinde max hız:92km/s yazıyor bu doğrumu?
    Tekbir R1 No1 Denizli. .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kullanıcıları daha yüksek hızlar söylüyor 120 görenleri duydum 130 yapıyor diyenlerde forumda biliyorsundur ki kanuni racer kullanıcılarının topic'i mevcut oraya yazsaydın daha net cevaplar alırdın.

katip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Onu ben de hiç anlayamamışımdır. Derler ki aile baskısından, evleneceğinden, acil para gerektiğinden vb. nedenlerle motorumu satıyorum.

Ya bütün bu meseleler bir anda mı ortaya çıkıyor? Madem bunu öngörebilirsin, neden o zaman ikinci el almazsın?

Yirmi milyarlık sıfır motor alıp çanta, koruma demiri, siperlik vb. aksesuarları taktırıp, hatta o kadar güvenli ekipmanı alıp 1.000-2.000 km gibi bir süreç sonunda motorunu satmak isteyenlere şaşırıyorum.

Eğer çok maymun iştahlıysa bir insan, ikinci el modeller ona daha uygun olacaktır. Hevesini aldıkça satar, alır, satar, alıp, alır, satar Sıfırdan edilen zarara yazık.

Bu arada Kanuni'yi bilmem fakat CBR 125 ve tüm diğer yarış motorları için yüksek devirli olduklarından mütevellit çabuk yıpranır demişti bilgisine güvendiğim bir arkadaşım. O nedenle dediğin gibi yarış motoruna hevesliysen çok yüksek km'lerden uzak durmakta yarar var.
    Motorları maviliklere süreceğiz.

Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    1- japonsa 100.000 yapar, rektefe görürü bir 100.000 daha gider.
    2- insanlar 100,000 de satacak diye bir kural yoktur, maksat 99,999 dan sonra sıfır (0) a döner, o yüzden kıl oluyoırlardır sanırım.
    3- bir kanuniye o parayı vereceğine daha düşük paraya başka bir çinli al. sonujç aynı olur zaten.

ve en önemlisi, bulunduğun ilde yoksa, yakın illerdeki MT gruplarına danış, eminim ki onların bildiği motosiklerler vardır.
    acele etme, mutlaka kısmetine sahip olursun...

Alıntı G.BEREKET adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullanıcıları daha yüksek hızlar söylüyor 120 görenleri duydum 130 yapıyor diyenlerde forumda biliyorsundur ki kanuni racer kullanıcılarının topic'i mevcut oraya yazsaydın daha net cevaplar alırdın.
    110 dan yüksek yapması muhtemel ama önemli olan makinenin o km ye uygun olması. ben 125 lik makinamla yokuş aşşağı 120 yaptığımda altımda zıplamaya başlıyordu. kontrol zorlaşıyordu. önemli olan güvenli hız sınırı. ayrıca ben onlarım km göstergelerinin bozuk olduğu kanaatindeyim. ama yine de haklısın, ilgili topicte bu soruna cevap aranmalı.

ayrıca 3000 buna vereceğine 1000-1500 daha koyup bir honda twister ya da cbf 250 ( ikisi de aynı model, yılları değişik, sadece 2004 yılı öncesi 24 HP, 2004 ten sonrası 22 HP )

eğer boyun uygunsa, yani benim gibi iri değilsen cbr 125 üstünde yoğunlaş...
    daha söyleyecek sözüm yok. ama sormak istediğin teknik konu varsa yardımcı olabilirim...

Alıntı katip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onu ben de hiç anlayamamışımdır. Derler ki aile baskısından, evleneceğinden, acil para gerektiğinden vb. nedenlerle motorumu satıyorum.

Ya bütün bu meseleler bir anda mı ortaya çıkıyor? Madem bunu öngörebilirsin, neden o zaman ikinci el almazsın?

Yirmi milyarlık sıfır motor alıp çanta, koruma demiri, siperlik vb. aksesuarları taktırıp, hatta o kadar güvenli ekipmanı alıp 1.000-2.000 km gibi bir süreç sonunda motorunu satmak isteyenlere şaşırıyorum.

Eğer çok maymun iştahlıysa bir insan, ikinci el modeller ona daha uygun olacaktır. Hevesini aldıkça satar, alır, satar, alıp, alır, satar Sıfırdan edilen zarara yazık.

Bu arada Kanuni'yi bilmem fakat CBR 125 ve tüm diğer yarış motorları için yüksek devirli olduklarından mütevellit çabuk yıpranır demişti bilgisine güvendiğim bir arkadaşım. O nedenle dediğin gibi yarış motoruna hevesliysen çok yüksek km'lerden uzak durmakta yarar var.

ss makina şanzumanları ve ekipmanı yüksek hızlara göre dizyn edilmiştir. esasen ss makinayı düşük devir kullanırsan zarar verirsin demişti "EYONG"
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    15.000-20.000 Cbr125 için hiçbirşey değildir.
    Hatta motor yeni yeni açılıyordur bu kilometrelerde.
    Ne yazık ki 50.000'e gelen motor ölmüştür diye bir kanı var bizde.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    2005-Cbr 125
    Malesef boyum 1.86 ve kilomda 85 civarı.. :(

Ben 20bin gibi çöpe at olduğunu zannediyordum ve bu yüzden caymıştım..
    Tekbir R1 No1 Denizli. .

katip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ss makina şanzumanları ve ekipmanı yüksek hızlara göre dizyn edilmiştir. esasen ss makinayı düşük devir kullanırsan zarar verirsin demişti "EYONG"
    Doğru. Motorun yapısı gereği düşük devirde kullanmak yanlış olur ve işte tam da bu durum yıpratır motoru diye biliyorum. Daha net ortaya koyarsak örneğin Japon markalarından 80.000 km bir cruiser ile yine 80.000 km yapmış Japon bir racing motosikletten hangisinin daha fazla ömrü kalmıştır? Benim bildiğime göre cruiserın önünde daha uzun bir ömür vardır. Ama bilgim yanlışsa düzeltmek isterim.

Alıntı ekuzdere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef boyum 1.86 ve kilomda 85 civarı.. :(

Ben 20bin gibi çöpe at olduğunu zannediyordum ve bu yüzden caymıştım..
    Ben cbr 125'i birebir görmüştüm ve üzgünüm ama ufacık kalır sana o bence...
    Motorları maviliklere süreceğiz.

Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    arkadasım bende cbr125le baslamyı dusunmustum ınsana cok cazıp gelıyor ancak 125 ccd sport gorunum olsa ne olur olmasa ne olur herkes senı basıp solladıktan sonra o yuzden ılk motoru sende benım gıbı al bır yamaha ybr125 ıcın rahat duse kalka ogren ..ben egıtım sırasında yenı dustum egıtım motoruyla o dusmeyı cbr ile yapsaydım grenajı cok masraf acardı tun bunları goz onunda bulundurmalısın param cok cbr ıle duse kalka ogrenırım dıyorsan senın bılecegın ıs ama 125 lık motorlarda saglamlıga servıse ve parca fıyatlarına bakarak ona uygun bırmotor almanı tavsıye ederım ya honda ya yamaha en uygun motorlar ayrıca bol bol pratik yapmadan egıtım almadan trafıge cıkma sakın kontra ,kıvırma teknıgı ,panık fren bunları cok ıyı bılmen gerekıyor trafıkte...
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Motosikleti
    2005-Cbr 125

buyrun arkadaşlar fotoğrafım bu.. cbr125 biraz ufak kalıcak galiba :S ?
    Tekbir R1 No1 Denizli. .

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı katip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru. Motorun yapısı gereği düşük devirde kullanmak yanlış olur ve işte tam da bu durum yıpratır motoru diye biliyorum. Daha net ortaya koyarsak örneğin Japon markalarından 80.000 km bir cruiser ile yine 80.000 km yapmış Japon bir racing motosikletten hangisinin daha fazla ömrü kalmıştır? Benim bildiğime göre cruiserın önünde daha uzun bir ömür vardır. Ama bilgim yanlışsa düzeltmek isterim.

Ben cbr 125'i birebir görmüştüm ve üzgünüm ama ufacık kalır sana o bence...
    DOĞRU, CRUİSER MAKİNA daha uzun ömürlü olmasının sebebi ise daha düşük devirlerde çalışmasıdır.fakat bakımları doğru yapılmamışsa da 5000km deki hangi makina olursa olsun yine hatalı çıkacaktır.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    honda cbr 600rr cbr 1000rr
    kesinlikle uzak dur derim o racera 2500 vereceğime giderim cbr alırım istersen bende zealsunun 250cc lik racer tipinde makinası var 2.750 ye onu veriyim ama japon japon japon hiç bir makinaa değişmem parça sıkıntın olacak bir düşür ayna kırılacak ayna kafa granajına bağlı olduğundan kafa granajıda kırılacak masraf masraf tabiki kırılan granajın parçasını bulabilirsen

sıradışıbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150ı
    100 km de satıyor olabilir.çünkü sitenin gazına gelip 125 cc aldım.mondial 125 uag! motordan memnunum az yakıyor ,90 km yi görüyor daha 250 km yaptım. ama biri çıksın 1300 versin hemen notere giderim. sebep boyum 190 kilom 82 .neymiş arasıra standartlara uymayacakmışsın.düdük gibi kaldı altımda motor.keşke çin min en azından 200 lük bir kross falan alsaydım!!

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

buyrun arkadaşlar fotoğrafım bu.. cbr125 biraz ufak kalıcak galiba :S ?
    Bu fotoya cbf 150 gider.
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

impish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    meraba arkadaşım. bende denizlidenim. bence denizli içinden bakma motosikletlere. yani ikinci el bakıyorsan.
    yakın şehirlerdeki motosikletlere de bir bak derim. burdaki motosikletin aynısını yarı fiyatına başka şehirde bulabiliyorsun tabi benim fikrim bu.
    örnek wermek gerekirse. (nasip olursa hafta sonu alıyorum) yuan 150 alıcaktım ben. sahibinden.com'dan araştırdım. denizlide war 2.000 ytl. izmirde 1300 ytl. aynı marka aynı model. km farkı da 2000 km kadar.
    bir düşün derim. demin de demiştim. motosikletten anlamıyorum ama sadece fikrimi söylüyorum.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    kanuni yi siz CERRAHİ erhan abi ye sorun
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Ve ilana bakmışken bir insan motorunu 100km de neden satar sorusunada cevap veririmisiniz
    yusufla tanışmış olabilir
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    o motora para verme arkadaşım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    sayın ekuzdere; o kanuniye o para verilmez, bu kalıpla cbr 125r'ye binilmez.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Cbr al derim.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)