Arklar ben motorun bazı yerlerinde çizik koruma amaçlı yapışkan folyo kapladım.
Onu söktükten sonra üzerinde elbet bi yapışkan izi kalıcak.
Bu yapışkandan kurtulmakta tinerle oluyo.
Ama bi sorum var boyayıda atarmı ?
Arklar ben motorun bazı yerlerinde çizik koruma amaçlı yapışkan folyo kapladım.
Onu söktükten sonra üzerinde elbet bi yapışkan izi kalıcak.
Bu yapışkandan kurtulmakta tinerle oluyo.
Ama bi sorum var boyayıda atarmı ?
Everybody can't be motorcylyst...!
bence tiner deneme ama alkol veya mazot dene derim .
cbr 125 R
Gezdim Gördüm Yayınladımhttp://akira-berk.blogspot.com/
http://site.mynet.com/cbr_125/cbr/index.htm
tiner boyayı matlaştırdıgı gibi granajın boyasınıda çıkarabilir en iyisi nalburlarda satılan boya pastası alıcaksıksın
Gazla silebilirsin hiçbir sorun olmaz.Bütün izleri sorunsuz çıkarır.
İMPOSSİBLE İS NOTHİNG
tineri sürmeyi deneme.ben ön plastik cama sürdüm berbat oldu.bazı motorlarda çizikleri götürüyor tiner plastik aksamlarda ama bazılarında götürmüyor
tinerle deneme
Forumu araştırırsan zaten aynı sorunun çokça sorulduğunu görürsün ..
doğru ve kesin sonuç gazyağı ile alnır ..her benzin istasyonnda bulunmaz ara. bir litre fazlasıyla işini görür.
Gazyağı boyaya hiç zarar vermeden boyayı temizler ve besler . aslında düzenli aralıklarla gazyağı ile temizlik yapmak hem boyanın ömrünü uzatır hemde motora ışıl ışıl bir görüntü verir..
Pamuklu bir beze , eskimiş bir fanila bu işi görecektir. gazyağı dökülür ve temizlenmek istenen bölge ovulur. daha sora temiz bir bezle tekrar silinir
2. yöntem
bir kovaya gazyağı dökülür (2lt Kadar) yumuşak bir fırça kovaya sokulur ve bu fırça ile motorun tümü fırçalanır .. daha sonra motor yıkanır ve kurulanır..
zinciri yağlamadan öncede yine bol gazyağı ile bir boya fırçası kullanarak temizlemekte fayda vardır.
kolay gelsin
bu yöntemler defalarca denenmiş ve doğruluğu ispat edilmiş yöntemlerdir ..
Eğer çiziği kaybetmek istiyosan (çizik çok derin değilse) oto parçacılardan temin edeceğin pasta ile pastalayıp cilalayabilirsin .. bu işlemi gazyağı temizliğinden sonra yapmakta fayda var.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
neft olabilir belki ama tiner olmaz
tinerle ancak bir kere silersin ikinciye parçayı değiştirmek zorunda kalırsın. Çünkü tiner eğer selülozikse boyayı da öldürür, plastiği de. Eger sentetikse sadece plastiğin yapısına bağlı olarak plastiği öldürür boyaya zarar vermez(bazı boya çeşitleri dışında). En kesin çözüm arkadaşların da bahsettiği gibi gaz yağı yada aksesuarcılarda da bulunan temizleme ürünleridir
Dağda üç beş koyun sürüsü, Tutturmuş bir kürdistan türküsü, Almış bayrak diye bir masa ötüsü, Satsan beş para etmez ne dirisi ne ölüsü. Soysuz olan sensin, toprak senin neyine, İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Duy ulan soysuz!! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
mozot ile hiç bir zarar vermeden yapışkanları çıkara bilirsin gaz yağıda olur hemde boyayı korur
drift bilmem ne :P :queen::queen:
Mesela benim motosikletim mat siyah,
Çok güzel bir ön çamurluk buldum ama o da parlak siyah...
"Bunu ben alırım en ince zımparayla hafif hafif ovarım matlaştırırım." dediğimde,
"Hiç gerek yok tiner sür az bişey zaten matlaşır o kendiliğinden." demişlerdi.
Gaz yağı bulamassan..Biraz bulması zor olr babam oto yıkamacı..Pasta ile denehatta başlamışken komple pasta&cila yap sonra çek güneşin altına geç karşısına parlayışı izle
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
mazot kullan
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
mazot açık renklerde sararma yapar ve yağlı kalır üzeride toz kaplanır al gaz yağını ister zinciri temizle ister boyayı parlat istersen zift lekelerini cant lardaki yağı pası sil. hem ucuz hem zararsız. gaz yağını bugun rahat bulursun nalburlarda hıdırellez gelio ya ateş yakılıor bazı semtlerde ondan satılır. (toz aldıgım bezleri ıslayıp kuryttuktan sonra susuz toz alsam bile çizme yapmıyor.
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
hepinize tşk ederim .. Gaz yağında karar kıldım sağolun
süpersiniiz..!
tiner kullanılmaz!
gazyagı ile komple yıkayabilirsin hem korur hem pırıl pırıl olur.
anladığım kadarıyla mekanik aksamıda yıkanır bu gaz yağıyla dimi
Mekanik aksama bağlı...... Yıkadıktan sonra bakımını yapmak kaydıyla kullanabilirsin...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Gaz yagı ıle temızleyın arkadaslar ıstersenız gaz yagıyla motoru yıkayın hıc bır zarar gelmez...
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
gaz yağı süper parlatır suyu üstünde tutmaz kaydırır dolayısıyla havayıda yani çok fazla olmasa da sürtünmeyi de azaltır hemde süper temizler
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)