Siz nasıl kaza yaptınız???*
Reklamlar
-
biliyorum ki çoğumuz ikiteker üstüne biçok kaza geçirmiştir.önce ben anlatım konuyu başlatıyorum;
babam scooter tipi motorla beni okula götürüyordu.caddeden sağa dönecektik.tam orayada kum dökmüşler fakat kumu toplamışlardı.ama asfaltın üstünde biraz kalmıştı.tam dönerken.tekerlek kumda patinaj çekti ve biz yere savrulduk.sonrasında motor üstüme devrildi.henüz 2ye gidiyordum.ama kafamda kask vardı ve bişey olmamıştı.ve kafamı yere o kadar sert çarpmıştım ki eğer kask olmasaydı kafam asfalta bile geçebilidi.babamda kask yoktu.onun başı yarıldı.hala unutamıyorum.çok etkilenmiştim
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
Reklamlar
-
Ben park ederken motoru devirmiştim. Yan ayaklık kapandığı için
Motorları maviliklere süreceğiz.
Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.
-
babam daha motoru yeni öğretiyodu motorunda şansımıza arka freni hiç tutmuyordu babamda dedi ne olursa olsun ön frene basma bende tamam dedim daha küçüğüm yolda ilerliyoduk sonra bi baktım bizim sınıftan iki tane kız geliyo sonra onlara hava atayım derken inşaat vardı önümüzde onun kanalizasyon boru hattı çekiliyomuş bende onu farkedemedim sonrada bitane toyotanın teki beni bi sıkıştırdı tamda çamurdaydık ben heyecanla ön freni bi sıktım sonrasını hatırlamıyorum...
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
-
Arkamda 90 kiloluk teyzeoğlu ile son sürat giderken sola dönmeye kalktım.Dönemeyeciğimi anladığımda çok geçti.İstikamet karşıdaki kaldırım taşıydı.1 saniye içinde 3 tane seçenekten birini seçmem gerekiyodu:
1.Motorun devrilmesine izin vermeden dümdüz giderek tüm gücümle frenlere asılmak.Eğer duramazsam ki durmam mümkün değildi ön teker ilerdeki kaldırım taşına çarpacak ve havada 3 takla atarak serbest düşüş yapacaktık.
2.O kadar yüksek hıza rağmen dönmeyi deneyerek düşmeden yırtmak.Ancak yolun kenarında kocaman 4 ayaklı bir elektrik direği vardı.Eğer dönemezsem direğe çarpmak kaçınılmaz ve hasar büyük olurdu.
3.Motoru nazikçe yatırarak hiçbir yere çarpmadan yerde sürüklenmek.
Ben 3 ncü seçeneği seçtim.İyi ki de seçmişim.En azından bir yerlere çarpıp bi tarafımızı kırmadım.Sonuç olarak kollarımda sürtünme etkisiyle baya bi çizik yara oldu ancak zamanla geçti.Kırıktan iyidir.
-
ben de arakadaşın motorundayken (ben artçıyım) buz üzerinde gaza bastı arkadaş. ağır çekimde 5-10 metre falan buzun üstünde kaydık. sonra kalktık gittik okula hiç bişey olmadı amma kask vardı
-
-
bisikletle cok dusmem oldu ama sukur motorda bır sey yok bır keresınden patlıyordum yokus assa frene basmadım motor hızladıkca hızlandı altandan araba cıkıyormus Allahtan adam hemen kenara cıktı
-
birkeresinde halamın oğlu motosiklet almıştı.kanuni ama modelini hatırlamıyorum.chopper'a benziyordu ama spor daha çok.onu almıştım.karasu'da geziyorum ama yolda değil.blokların arasında.sonra tam sola önücem.ordanda adam arabayı çıkarıcakmış da blokların arasında hala basıyo şerefsiz.bnde farkedemedim.bi gözüm sahildeydi yani dikkatimi tam yola vermemiştim.üstümdfe koruyucu eküpman da yoktu.adam bana solumda bi vurdu.kendimi en son bayaa bi yüksekten yere düşerken hatırlıyorum.zaten yere düştüğüm ama film koptuuyandığımda hastane'deydim.başım delicesine ağrıyordu.başımı yere vurmuşum ve bayılmışım.yerler allahtan kumdu yani.eğer asfalt olsaydı o gün ölebilirdim...bu yüzden tam koruma olmadan motosiklete binmeye korkuyorum artık
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
-
ben farklı bi başlıkta açmıştımda bende yazayım dursun benimki daha taze bugun yaptım:D
bugun adanadaki cross gezisine katılmak için saat 05:30 sularında hatay dörtyoldan yola çıktım. yol arkadaşımın motoru biraz yawaş oldugu için otoban yerine kestirme yolları kullanalım dedik(demez olaydık oy ) ceyhanın kurtkulagı kasabasının girişinde yola su akmış
oda soguktan buzlanma yapmış e tamda virajda olunca bu olay ön tekerim kaydı bi ihtimal toplayabilirim diye direksiyonu ters tarafa çevirince motor beni fırlattı üstünden ölçtüm 22 metre sürünmüşüz asfaltın üzerinde. motor bi tarafa ben bi tarafa.. çok şükür ekipmanlar sayesinde olayı bikaç sıyrıkla atlattım
-
-
vala sizin kazalar benimkine göre biraz nazik olmuş bende zat150 ile tek şeritli yolda karşıdan gelen araçın benim şeridime girmesiyle kaza yaptım ki o güne kadar hiç ciddi kazam olmamıştı dikkatli kullanıyodum yani sol ayağım 4 yerden kırıldı platin var vitesli motora geçtim kazadan sonra herşeyde hayır vardır diyelim
-
-
yunusus adlı üyeden alıntı
hocam inan benimde anlamadıgım kısım oydu.. yerde bi süre yattım kendimi dinledim sonra kalkınca gidip nası düştügüme baktım suya ayagımı sürünce anladım donmuş. sabahın 6sında ayazdan falanmıydı artık bilmiyorum [/QUOTE]
sabah 5 miydi akşam 5 mi sabah olabiler belki ama akşam beşte yozgattta bile bu mevsimde buz olmaz
-
-
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
50 cc lik emanet frenli motorumla 2 kere yogun trafikte sonuna kadar frenlere asilmama ragmen arabaya arkadan vurdum. Allahtan 2 sindede dusmedim motoru stop bile etmeden gayet sakin soforun inmesini bekledim tampondaki ufak bikac cizikle direk yola devam ettik. (dusmedim ama motorun gotu havalanmis olabilir okadarda yavas degildim biraz sert oldu )
-
ben geçen sene bu zamanlarda mayısın ortasında bizim yan mahallede scooterla(Keeway 125 arn) kaza yapmıştım..Yokuş aşağı 40la giderken(yolda sağa doğru eğimli ve görüş açısı bi noktada daralıyor tam o noktadayken) aşağıdan üzerime doğru Peugeot 206 geldiğini görmemle aniden sola kırmam bir oldu çünkü ehliyetim yok ve her türlü çarpmada ben suçlu olcaktım.Ancak elim frenin üstünde sürdüğümden dolayı sola kırarken yanlışlıkla arka freni köklediğim için motor altımdan kaydı ve dengesiz bi şekilde yere düşüp sürüklendim kaskta ufak çatlaklar oluşmuştu,dirseğim de kemiğe kadar sıyrılmıştı 2 hafta kolum sargıda gezdim
-
sakinseytan adlı üyeden alıntı
vala sizin kazalar benimkine göre biraz nazik olmuş
bende zat150 ile tek şeritli yolda karşıdan gelen araçın benim şeridime girmesiyle kaza yaptım ki o güne kadar hiç ciddi kazam olmamıştı dikkatli kullanıyodum yani sol ayağım 4 yerden kırıldı platin var vitesli motora geçtim kazadan sonra herşeyde hayır vardır diyelim
geçmiş olsun valla..
Korumaların nelerdi tam olarak merak ettim bir zat kullanıcısı olarak
Ben; dizlik, korumalı mont, eldiven, kask ile kullanıyorum.. aynı kazayı ben yapsam ayak gidermiydi gene sence?
-
Gulerek okuyoruz ama hıc kımsenın basına gelmesın, insanlar kazalara bakarak örnek alırlasa, daha dıkkatlı olurlar
-
bu arada hepinize geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız benim kazalarım çok anlatmak uzun sürer ama kazaların çoğu artistlikten oluyor birde dikkatsizlikten
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler