Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorum gümrükten çekilecekmiş....

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Beyler geçen hafta bayiyle anlaştık st kanuni gt 250 r motorumun siparişini verdik.Ancak motor gümrükten geçirilip öyle gelecekmiş.Yani alıcı çıkmazsa motorları boşuna gümrükten geçirip vergi ödemiyolar.Gümrükte bekletiyolar.2-3 gün içerisinde elime geçeceği söylendi.Daha sonra 1 haftaya uzadı.Hala gümrük işlemleri devam ediyomuş.Daha ne kadar sürecek bilmiyorum.Bu gün veteriner bir tanıdığım aynı şekilde gümrükten gelecek bir ilacı 20 gün beklediğini söyleyince iyice soğudum.

2-3 gün dendi 1 hafta oldu.Daha ne kadar beklemeliyim.Eğer 20 gün sürecekse vazgeçmek istiyorum.Henüz kapora falan vermiş değilim.Motor geldiğinde şasi numarası yazılarak krediye imza atılacak.Daha krediyi de imzalamış değilim.Sizlerin de başına böyle birşey geldi mi?Sipariş verdiği motor gümrükten gelen oldu mu?Ne kadar sürdü?Yardımcı olursanız sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    keeway superlight 150
    Allah yardımcın olsun arkadaşım. geç olsungüç olmasın bence vazgeçme

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    İstanbuldan alıp dönebilirdin Bursaya...oralarda bu tarz işler hep zor olur...sanki Harley Davıdsonun özel seri üretimi getirmiyorlar ki...sırf işgüzarlık başka bişey değil...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    yok
    Arkadaşım eğer gümrük dedikleri ithalat gümrük işlemleri ise (ki aklıma başkada bir şey gelmiyor) 1 hafta sürmez.En fazla 2 gün alır.Hadi 2 gün de ana dağıtıcıdan bayi ye teslimi dersen 4 gün eder.İnşallah daha fazla bekletmezler.Hayırlı olsun bu arada motorun.Güle güle kullan

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    1 hafta normal diyosanız o zaman biraz daha beklemekte fayda var.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    genelde bu tur mallari serbest bolgede bekletirler cok uzun surmemesi gerekir

halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sabır eden derviş muradına ermiş.Bekle arkadaşım bak kendin diyorsun krediyi imzalamadım falan filan vazgeçme çünkü elin taş altında değil.

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Şimdi arkadaşım bizde ithalat ihracat işlerine az yakın olduğumzdan sana bazı bilgileri vereyim..

Mal gümrükte derler.. halbuki bu en genel ifade ile müşteri oyalama yalanı yada taktiğidir..

Halbuki mal yoktur ortada, daha yoldadır.. kimse de bilemez kolay kolay..
    Mal gemidedir, gemi limana yanaşacaktır, daha indirilecektir de ondan sonra...
    Mal gümrüktedir, ama ce vb onaylar için gerekli sertifika işlemlerini halledemiyorlardır, kendi beceriksizliklerini örterler..
    Mal gümrüktedir, ama çekebilecek paraları yoktur.
    ...
    ..
    .
    bla bla bla diye gider bu sebepler...

Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vakti zamanında bende senin durumunda kalmıştım 3 hafta bekledim baktım ses yok vaz geçtim.Şimdi iyiki vaz geçmişim diyorum.Umarım senin iş uzun sürmez kısa zamanda kavuşursun yeni motoruna.
    YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR

hirkil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 cbf 150
    sonunda aldın demek fazera yada kle500 e ne oldu???
    şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan bence acelen yoksa biraz bekle vazgeçme...
    By Hirkil

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbuldan alıp dönebilirdin Bursaya...oralarda bu tarz işler hep zor olur...sanki Harley Davıdsonun özel seri üretimi getirmiyorlar ki...sırf işgüzarlık başka bişey değil...
    Hocam bayiye dedim başka bayilerden transfer yapamıyosunuz?Yapmak istemiyorum dedi.Çünkü adam teşhir için açmış belki düşürmüş devirmiş.Yani herşey olabilir dedi.Ben sana kutusundan çıkarıp teslim etmek istiyorum dedi.Eyvallah dedik.İstanbuldan almış olsaydım kredi için bir sürü ıvır zıvır evrak isteyip koç finansa faxladılar.Vergi levhasının fotokopisi , üzerime olan arabanın ruhsat fotokopisi.Yani istanbul'a gelseydim bide gitgel yapacaktım sırf kredi için.

Motosikleti
    cbf 150
    o kadar uzadıysa ithalatçı firma paranın tamamını yatırmadan çekemez ya o yüzden yada gümrükten izin verilmemiştir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi arkadaşım bizde ithalat ihracat işlerine az yakın olduğumzdan sana bazı bilgileri vereyim..

Mal gümrükte derler.. halbuki bu en genel ifade ile müşteri oyalama yalanı yada taktiğidir..

Halbuki mal yoktur ortada, daha yoldadır.. kimse de bilemez kolay kolay..
    Mal gemidedir, gemi limana yanaşacaktır, daha indirilecektir de ondan sonra...
    Mal gümrüktedir, ama ce vb onaylar için gerekli sertifika işlemlerini halledemiyorlardır, kendi beceriksizliklerini örterler..
    Mal gümrüktedir, ama çekebilecek paraları yoktur.
    ...
    ..
    .
    bla bla bla diye gider bu sebepler...
    Mesaj alınmıştır

Alıntı teror adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vakti zamanında bende senin durumunda kalmıştım 3 hafta bekledim baktım ses yok vaz geçtim.Şimdi iyiki vaz geçmişim diyorum.Umarım senin iş uzun sürmez kısa zamanda kavuşursun yeni motoruna.
    Ben de en geç Salı- Çarşambaya kadar süre tanıdım.Ondan sonrasını beklemem.Ararlarsa kusura bakmayın ben başka motor aldım diycem.

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    gümrükten mal çekerken belki sefer başına para ödüyorlardır
    mesela 1 malda çekseler 10 mal da çekseler işlem ücreti olarak belli bir ücret ödüyorlarsa biraz daha bekleyip topluca gümrükten çekecek olabilirler

xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    kardeş doğru diyorda olabilirler, şuan kriz mevzusundan, firmalar fazla stok yapmıyor, o sebeple doğru olabilir, gümrüklerde malum işler yavaş olur, şayet sor iyice geç gelecekse başka bayilerede sor, ellerinde varsa çabuk alırsın motorunu, bir sorun daha var, sen kapora vermediysen bundanda kaynaklanıyor olabilir ,ya vazgeçersen diye düşünebilirler, ama her durumda çin mallarının yoğunluğundan dolayı, gümrüklerimiz bu şekilde yoğun, hep diyorum %100 yerli olmalı diye ama nerde ? devlet ağır sanayi hamlesine girişmeli, hep ithal nereye kadar, bu arada alırsanda hayırlı olsun bakalım motorun

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş doğru diyorda olabilirler, şuan kriz mevzusundan, firmalar fazla stok yapmıyor, o sebeple doğru olabilir, gümrüklerde malum işler yavaş olur, şayet sor iyice geç gelecekse başka bayilerede sor, ellerinde varsa çabuk alırsın motorunu, bir sorun daha var, sen kapora vermediysen bundanda kaynaklanıyor olabilir ,ya vazgeçersen diye düşünebilirler, ama her durumda çin mallarının yoğunluğundan dolayı, gümrüklerimiz bu şekilde yoğun, hep diyorum %100 yerli olmalı diye ama nerde ? devlet ağır sanayi hamlesine girişmeli, hep ithal nereye kadar, bu arada alırsanda hayırlı olsun bakalım motorun
    Kapora vermeyi teklif ettim.Ancak iyi ki gerek yok dediler.Yoksa şimdi bi de kaporayı geri almaya uğraşacaktık.

Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    Alıntı kingman30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kapora vermeyi teklif ettim.Ancak iyi ki gerek yok dediler.Yoksa şimdi bi de kaporayı geri almaya uğraşacaktık.
    kapora almadılarsa firma iyidir kardeş ister al ister alma ayrı konu ama kapora alıp millete işkence çektirenlerden değiller demekki tahminim doğru söylüyorlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kapora almadılarsa firma iyidir kardeş ister al ister alma ayrı konu ama kapora alıp millete işkence çektirenlerden değiller demekki tahminim doğru söylüyorlar
    Adamlar önce telefon ediyo.Ellerinde olduğunu söylüyo.Ne zaman elimize geçer diye sorunca 2-3 içinde gelir diyolar.Sonra beni kredi için bir oraya bir buraya koşturuyolar.Evrak getir evrak götür.Sonra gümrükten çekicez diyolar.Tam bir hafta oldu 3 günde gelir dedikleri motor.Benim fazla beklemeye niyetim yok açıkçası.En geç önümüzdeki çarşamba aramazlarsa bi daha aradıklarında ben başka motor aldım diycem.

Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    Alıntı kingman30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adamlar önce telefon ediyo.Ellerinde olduğunu söylüyo.Ne zaman elimize geçer diye sorunca 2-3 içinde gelir diyolar.Sonra beni kredi için bir oraya bir buraya koşturuyolar.Evrak getir evrak götür.Sonra gümrükten çekicez diyolar.Tam bir hafta oldu 3 günde gelir dedikleri motor.Benim fazla beklemeye niyetim yok açıkçası.En geç önümüzdeki çarşamba aramazlarsa bi daha aradıklarında ben başka motor aldım diycem.
    hayırlısı olsun kardeş ben genel durumlardan bahsettim

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    kapora almaması bi incelik,karşılık vermek istiyorsan ek süre ver biraz daha bekle..dedikleri dogru başka bayiden çektiğin zaman adam çizik motoru gönderiyor..bence git adama söyle nerde motor de gelmezse almayacağım diye söyle net bi şekilde.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)