Oncelikle hoşgeldin demek istiyorum.
Bu işe giriseceksen belli şeyleri göze alman gerekiyor.
1- Türkiyedeki bu bozuk yollara rağmen ben bu aleti sürerim. Diyorsan bozuk yollardan kaynaklanabilecek kazalardaki hasarları karşılayabilecek maddi güce sahibim ve olası sakatlanma yada iyileşme sürecindeki sıkıntıları aşabilirim diyor olmaz lazım.
2- Eğer Türkiyede motosiklet kullacaksan diğer araç sürücülerinin seni farketmiyor olduğunu bastan kabullenman lazım. yoksa sırf bu yüzden basına tatsız yada (Allah korusun) geri dönüşü olmayan olaylar gelebilir. Bunu da goze almalısın.
3- Gece yarısı giderken birkaç sarhoş serserinin sirf eğlence olsun diye seni sıkıştırıp senin ölümüne sebebiyet verme ihtimalini de goze almalısın.
4- İlk 3maddeye tamam diyorsan bunun da yanında full koruma ekipmanına sahip olmalısın. Eğer iyisinden alırım diyorsan bunlar 125cc alt sınıf motosiklet ile beraber olunca ciddi bir fiyata ulaşıyor.
Ben şahsen su yazdığım nedenler yüzünden motosiklete binemiyorum. Cünkü ben bunları kabullenemedim. Evet belki motosiklet kullanmak eşi benzeri bir olmayan zevk ama oluşabilecek bir sakatlanma durumunda o zevkten mahrum kalmakla beraber oluşabilecek sakatlanmadan dolayı insan hayatının geri kalanını elem içinde geçirmek zorunda kalabilir. Yer yüzünde para ile satın alınamayacak tek şey sağlıktır.
Umarım bu yazıma sert eleştiriler gelmez
Saygılar.