Çok faydalı bir yazı; paylaşılan bilgiler için teşekkürler.
Çok faydalı bir yazı; paylaşılan bilgiler için teşekkürler.
ne alaka kızlarla kadınlarla bende kızım bana burda motor cambazı dıorlar ama ben boyle konusmuyorum benımde derdım sız erkekler degılsınız bence onune bakarak sur kızlara bakarak degıl neden mı zamannında bende bır erkege bakarken kaza yaptım haberın olsun yanı :D:D
%99,6 sı erkek olan bir topluluğa seslenirken hanımları görmezden gelebiliyorsunuz ister istemez, bunun için kusura bakmayın. yazarken de aklıma hanımlarda ne yazık ki gelmedi, gelseydi yazardım diyeceğim ama hanımların hangi konularda eziyet çektiği konusunda sadece genel bir bilgim var.
üstelik ben ne kadar konuşursam konuşayım, biliyorum ki bi hanım bi motosikleti beğendiğinde eninde sonunda gidip o motosikleti alacaktır
size orada motor cambazı diyebilirler lakin bizim amacımız cambazlıktan çok yeni başlayacak olan arkadaşlarımız için doğru motosiklet seçimi konusunda küçük bir bilgilendirme,
önce uzun kilometreler, sonra cambazlık geliyor.. daha yol çuzun yani...
karşı cinse bakarken motosiklet sürmenin iki şartı var..
birincisi yol boşsa sağa yanaşıp hızı 20-30 a kadar düşürür, düz bir şekilde giderken kafayı sağa-sola çevirirsiniz.. lakin bunu yaptıktan sonra karşı cinsin arkasından bakmaya devam etmeyin zira arkaya bakmaya başladığınız anda önünüzle tüm irtibatınız kesilmektedir.
araba kullanırken bir kere bakmıştım sanırım ama hepsi bu.. motosiklet kullanırken asla.. hatta asla ve asla
asfalt meleği çoğu kimsenin değinmediği önemli bi noktadan bahsetmişsin
önemli olan nasıl göründüğünüz değil kullanıp kullanamadığınız yada bunu rahat yapıp yapamadığınızdır.. üstüne oturduğunuzda kollarınız bacaklarınız sorun yaşıyorsa, motosikletin tasarım ölçülerine uymuyorsa inin gitsin. Size uyan bir şeye bakın.. demişsin
çoook doğru bi tespit..ben kendimden örnek vereyim..yaklaşık 1,5 sene önce burda topic bile açmıştım.rebelmi regalmi alayım diye..herkes kendince birisini tavsiye ettiydi.almadan önce iki motorunda selesine oturduğumda farkettimki dönüşlerde gidon dizimi sıkıştırdığından tam rahat bi kullanım olmuyordu..bununlada yetinmeyip kuzenimin cruiser ini tam 1 hafta kullandım belki alışırım diye..ama nafile . anladımki cruiser tipi bana uygun değil.şu an kullandığım motosikletten son derece memnunum..araç kullanırken rahatlık önemlidir
teşekkürler. çok faydalı bilgiler vermişsiniz özelliklede bu sevdaya atılacak benim gibi yeni ve heyecanlı arkadaşlar için yol gösterici güzel bir yazı olmuş.sağolun.
Gencay bu ne güzel bir paylaşım ya, ellerin dert görmesin uğraşmışsın, ne madalya istersin
Tebrikler , güzel çalışma.
Hakikaten motoru almadan önce insan amacını belirlemeli. İş/okul taşıtı mı yapılacak, uzun yolda mı kullanılacak..vs önce ihtiyacın belirlenmesi şart. Daha sonra ihtiyaca en yakın seçenek seçilmeli.
İstanbul trafiği gibi yoğun bir trafikte iş çıkışında kullanacaksan eve gitmek için hayabusan da olsa cbf tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Alınacak motorun mümkünse denenmesi avantajımızadır.
Onun dışında masraflar da hakikaten bel bükebilecek cinsten. Bunun zorunlu trafik sigortasından,vergisine , periodik bakımlarından , benzinine kadar giderleri düşünmek lazım. Kapıda yatıracağın motordan bineceğin motor her zaman daha iyi.
Bir de bunun ne kadar tecrübeli,ne kadar yetenekli bir sürücü de olsan tehlikeli olduğunu her an azraili artçın olarak gezdirdiğinin farkında olmak ve buna göre hareket etmek lazım.
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
çok çok çok güzel bir yazı...ellerine,gönlüne sağlık arkadaşım
asfalt meleğim gencayım eline sağlık emek harcamışsın yazmışsın teşkkürler,fakaaaat bu sayfa iki gün sonra güncelliğini yitirecek körpenin biri yine başlık açacak motor alıcam acil yardım,lütfen okuyun,içinizde motorcu varmı,bunları nasıl engelleyeceğiz
ben başladım yeniyim diyene link veriyorum. artık bakar bakmaz orası ayrı onun bileceği iş.. cevap vermekten aynı cevabı elli ayrı kişiye yazmaktan daha az yorucu.
bi müddet sonra gına geliyor..
Arkadaşlar engin tecrübelerinize dayanarak sorumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
0 Çin malı hiç kullanılmamış pırıl pırıl motor mu alınmalı yoksa 2.el kendini ispatlamış narin kullanılmış temiz motorlar mı alınmalı max.limit 2-2.5bin ytl limit var fikirlerinizi alabilirmiyim?
Gerçekci ol,imkansızı iste.
gönlünden hangisi geçiyorsa onu al,son pişmanlık fayda etmiyor
yok sanırım ben boşa yazdım bunları. cidden bir ay dayanmadı ortalık yine her zamanki başlıklarla doldu.
paylaşım çok iyi.faydalı bilgiler bunlar.saol
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
BU anlattığınız aşamaları bir bir geçmiş ve hüsranla bitirmiş biri olarak sizi kutluyorum.. hüsran derken maddi açıdan diyorum... yoksa kaza falan yapmadım )) 3 motor eskittim sıra 4.de ....
akıllı alışveriş en güzeli.. )) birde son olarak ; bu tecrübeye O resim çok genç geldi bana ))
abi çok güzel konuya deyinmişsin..korumalar hakkındada cidden bendede dediğin gibi oldu 1 kask'sız kaza yaptım..bi daha kasksız üstüne oturmadım..1 kask wardı başja bişey yok kaza yaptım her yerim yarıldı kesildi ayağım kırıldı..şimdi aklım başıma qeldi full koruma almadan motor falanda almıcam
Bilgiler için tekrar teşekkürler..
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)