Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Atatürk Havalinanında motorlardan park ücreti alınmıyor

REKLAM ALANI
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçen hafta Atatürk havalimanına gitmem gerekti. Dış hatlar gidiş tarafındaki otoparka girmek için tam bilet otomatına basıyordum ki görevli durmamı işaret etti. " Motora laf edecek " diye düşündüm , tam münakaşa moduna girmişken bariyerin yanından bilet almadan geçmemi işaret etti. Allah allah dedim neyse motorlar için ayrılmış yere park ettim. İşimi gördüm çıkarken de yine beni bariyer yanından geçirdiler. Motorlardan ücret almıyorlar. Keşke daha önce haberim olsaydı. İş icabı sabahın köründe kalkan uçaklara yetişmek için otomobil ile gider aracı AHL otoparkında bırakır ve 1 gün için 24 ytl para ödemek zorunda kalırdım. Aklınızda bulunsun benim gibi bir çanta ile seyahat ediyorsanız havalimanına motorla gitmek işinize gelebilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PEUGEOT SATELIS 250
    Ben park alsalarda almasalarda hep yandan geçerim. Motora geçecek yer her zaman kalıyor bu tür otoparklarda.
    MOTOSIKLETIM ; PEUGET 250 SATELIS

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    ben düşük cc kullanıcı olarak bu konuda zaten herhangi bir AVM veya bu tarz otoparktan giriş bileti almadım...güvenliğinde AVM yönetimlerinin motosikletcelere karşı hassas davrandığı gerçek...örneğin Cevahire..Capitole veya Akmerkeze hemen giriş yanında özel moto parkın olduğunu göreceksiniz..bir ayrıcalık olduğu söylenebilir...

peki gelelim AHL Tav Otoparkına...orada durum şöyle farklı...ben şahsen büyük makinamı 1 saatten fazla bir otoparkta bırakacaksam mutlaka o kartı alırım...neden...girdiğim otoparkın malıma vereceği taahhtütün bir başlangıcı olarak çalınma hasar veya buna benzer bir ters durumda hukuki haklarımı ararken o parka giriş saatimi ispatlamam gerekebilir...bu olmadı değil zamanında oldu...

Otoparklar hep bir açıklama tabelasını vatandaşların gözüne sokarak "malınıza gelecek zarardan sorumlu olmadıklarını" yazarlar...halbuki çok ahmakca...nedeni Yargıtay tarafından onaylanmış örenk 3 den fazla karar var bu hususta...ve ilgili otopark yönetimi malınıza gelecek zarardan kesinlikle sorumludur...

iç hatlar gidiş veya dış hatlar gidiş güvenlik yanı her nereye bırakırsanız bırakın ölü noktalar fazla ve bir panelvana motorunuz 2 kişi tarafından yüklenip çıkılabilir...ve temiz iş olur...kişisel kanaatim otoparklara güvenmeyin...en azından 1-2 saatden fazla duracaksanız o giriş kartını alın ve sonra huhkuki bir durum olduğunda elinizde giriş belgesi olarak gerekli olacaktır...bu durum MT 03 gibi bir makina için geçerlidir bence... cbf 150 için değil...AHL iç hat geliş giirşinde 27 B 2700 (yanlış hatırlamıyorsam)plakalı bir motor 1 yıldır yerinde üzeri açık bir şekilde durmakta çalıntı mı neyse üzerindeki tozuna kadar bir Allahın kulu dokunmamış...ama makina eski model bir Honda...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    felaket tellalımısın beaa :D
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı jesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu dünya sana güzel jesi jes... ...

senin cb 1100 ü kimse tanımaz ve cbf 250 sanacağı için bir sıkıntı yaşamazsın ...

Ninja Turtleside henüz göremedik bişey diyemem...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ÜmitDURA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSX1300 R HayabusA
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben düşük cc kullanıcı olarak bu konuda zaten herhangi bir AVM veya bu tarz otoparktan giriş bileti almadım...güvenliğinde AVM yönetimlerinin motosikletcelere karşı hassas davrandığı gerçek...örneğin Cevahire..Capitole veya Akmerkeze hemen giriş yanında özel moto parkın olduğunu göreceksiniz..bir ayrıcalık olduğu söylenebilir...

peki gelelim AHL Tav Otoparkına...orada durum şöyle farklı...ben şahsen büyük makinamı 1 saatten fazla bir otoparkta bırakacaksam mutlaka o kartı alırım...neden...girdiğim otoparkın malıma vereceği taahhtütün bir başlangıcı olarak çalınma hasar veya buna benzer bir ters durumda hukuki haklarımı ararken o parka giriş saatimi ispatlamam gerekebilir...bu olmadı değil zamanında oldu...

Otoparklar hep bir açıklama tabelasını vatandaşların gözüne sokarak "malınıza gelecek zarardan sorumlu olmadıklarını" yazarlar...halbuki çok ahmakca...nedeni Yargıtay tarafından onaylanmış örenk 3 den fazla karar var bu hususta...ve ilgili otopark yönetimi malınıza gelecek zarardan kesinlikle sorumludur...

iç hatlar gidiş veya dış hatlar gidiş güvenlik yanı her nereye bırakırsanız bırakın ölü noktalar fazla ve bir panelvana motorunuz 2 kişi tarafından yüklenip çıkılabilir...ve temiz iş olur...kişisel kanaatim otoparklara güvenmeyin...en azından 1-2 saatden fazla duracaksanız o giriş kartını alın ve sonra huhkuki bir durum olduğunda elinizde giriş belgesi olarak gerekli olacaktır...bu durum MT 03 gibi bir makina için geçerlidir bence... cbf 150 için değil...AHL iç hat geliş giirşinde 27 B 2700 (yanlış hatırlamıyorsam)plakalı bir motor 1 yıldır yerinde üzeri açık bir şekilde durmakta çalıntı mı neyse üzerindeki tozuna kadar bir Allahın kulu dokunmamış...ama makina eski model bir Honda...

Yani kısaca girişte park biletini al,Baktın makine yerinde çizikkırık yok bileti imha et devam et.Baktın makine yerinde yok yada vurulmuş al o biletle kanuni hakkını ara ;)

Motosikleti
    YAMAHA R6 / Hyosung GT250R
    Alıntı Ozcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben park alsalarda almasalarda hep yandan geçerim. Motora geçecek yer her zaman kalıyor bu tür otoparklarda.
    Kanyon'un otoparkında geçicek yer yok. Adamlar duvara kadar bariyer koymuş.
    Altından da geçemedim.

Motosiklet olayının en çok park kolaylığını seviyorum, haftasonları caddede veya alışveriş merkezlerinde park yeri bulmak için arabayla 88 tur atmaktan gına geldi...

2 teker öyle mi, çık kaldırıma, ayaklığı indirdin mi tamamdır, bırak millet seyretsin sonra (makina güzelse), ha onun da bir kötü yanı var, gözünün önünden ayırmayacaksın

vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    seyahatlerimde havaalanına motosikletimle giderim ve bir haftaya kadarda bıraktığım oldu. hiç bir problem yaşamadım. zaten motosiklet park alanları var ve motosikletin çalınması gayet zor. zaten oradan da çalarlarsa her yerden çalınır her yer güvenlik dolu.

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    Alıntı canali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet olayının en çok park kolaylığını seviyorum, haftasonları caddede veya alışveriş merkezlerinde park yeri bulmak için arabayla 88 tur atmaktan gına geldi...

2 teker öyle mi, çık kaldırıma, ayaklığı indirdin mi tamamdır, bırak millet seyretsin sonra (makina güzelse), ha onun da bir kötü yanı var, gözünün önünden ayırmayacaksın
    bazı araba sahiplerinde kıskançlık krizi yükselsede haklısın
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    CNR da fuar olduğu zaman diger ilerden gelip motola fuara gelmekten cekinen arkadaşlara iyi alternatif olur. Motoru AHL ye birak metro ile fuara gel :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Alıntı jesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zauahahahahhaahhahahahahaha
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

Motosikleti
    Sattım.Seneye GSXR-600 İnşallah.
    Baba ben zaten uçağa biniyorum.Neden havaalanına uçağımı parkedeyim.
    2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...

Ozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PEUGEOT SATELIS 250
    Alıntı dogan_86 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altından da geçemedim.
    Yapma ya? Yok mu bir taktik.
    MOTOSIKLETIM ; PEUGET 250 SATELIS

Motosikleti
    YAMAHA R6 / Hyosung GT250R
    Gidip ödüyosun paşa paşa 5 tl ni çıkışını yapıyosun
    Tek taktik metrocity'e parkedip kanyon'a geçmek ona da ben üşenirim.
    Maksat halkımızı bilinçlendirmek.

Alıntı mus2aktas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baba ben zaten uçağa biniyorum.Neden havaalanına uçağımı parkedeyim.
    İşte budur yaaa

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    pamukkaledede bedava
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ATL parkına 3 yıl önce motorla bir saatliğine park etmek istemiştim...
    Girişte görevliye sorduğumda , 1 saat için 8 TL ödeyeceksin demişti.
    Ben de isyan edip otopark dışına zincirledim motoru
    Şimdi özel alan ayırmışlar sanırım , böyle de olmalı.

Alıntı dogan_86 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altından da geçemedim.
    Tam hatırlamıyorum ama , sanırım girişte kart alıp , çıkışta bariyer yanından geçebiliyorsunuz... Kanyon evime çok yakın , ve hiçbir park edişimde ücret ödediğimi hatırlamıyorum... Tabi sonradan sistem değiştiyse birşey diyemem.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    SWT
    Alıntı vedatarpacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seyahatlerimde havaalanına motosikletimle giderim ve bir haftaya kadarda bıraktığım oldu. hiç bir problem yaşamadım. zaten motosiklet park alanları var ve motosikletin çalınması gayet zor. zaten oradan da çalarlarsa her yerden çalınır her yer güvenlik dolu.
    Kardeş o zaman burgmanı bırakacağına bmw'yi bırak bir kerede
    Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    valla ilk defa bir kurum motosikletlerin faydasını anlamaya başladı anlaşılan.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)