Anket: Hangi marka
- Katılımcı sayısı
- 128. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Arai
-
Shoei
-
Nolan
-
Suomy
-
AGV
-
Schuberth
-
Bell
En Güvenli & En Kaliteli KASK ???
Reklamlar
-
Carpenoctem adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Mondial 250 mct kullanmaktayım SHAD marka çenesi açık kaskım var..Fakat motorumu satıcam dolayısıyla bir üst sınıf motora geçicem 750cc'lik ... O yüzden kaskımıda daha güvenli,daha sessiz ve daha kaliteli olsun istiyorum..Benim bildiğim Arai,Shoei ve Nolan var ama bunların arasından hangisini seçeceğimi bilmiyorum kaska 1000-1200 TL bütçe ayırdım dolayısıla kaliteli birşey arıyorum... Bu saydığım 3 model arasından hangisi ve kaskların hangi modeli saydığım kriterlere göre en iyisidir?
SHOEI ve ARAI markalarından biri olacak sanırım tercihim fakat aklıma takılan birşey var Shoei'nin X-Spirit ile XR-1000'i arasında ne fark var? Birde ayrıca Arai'nin RX-7 GP, Viper ve Chaser modelleri arasındaki farklar neler?
Bu arada alacağım motor büyük ihtimalle Honda CBR 600 RR olacak ya da 750'lik bir Naked olabilir ama büyük ihtimalle race'e yönelicem ve ondan sonra ileride bir 1000 cc'lik makineye geçtiğimde de o motorda güzel bir şekilde kullanabileyim istiyorum kaskımı...Şehirler arası 200 civarı arası hızlara çıkabilirim o yüzden bu kadar araştırıyorum sanırım dolayısıyla bir üst paragrafta yazdığım 2 markadan hangisini ve bunların yazdığım modelleri arasından hangisini ve neden onu seçmem gerektiğini farklarıyla yazarsanız gerçekten çok sevinirim arkadaşlar...
Not: Kask; Full-Face istiyorum yani tamamen kapalı olacak,çenesi açık ya da çenesi açılabilir olanlardan istemiyorum...Şimdiden çok teşekkür ederim...
sana bi kaç tane öneri yapmak istiyorum kardeşim bi kaç marka arasından...
Schuberth : dünyanın en sessiz kaskı.... peki dünyanın en sessiz kaskı Schuberth ise kalitesi sence tartışılırmı?
shoei: buda kullanıcılara göre konuşayım buda güzel bi kask ve fuarda kendim baktım kontrol ettim çok hafif bi kask kaliteside güzel..
nolan: kendim kullandım n101 modelini kesinlikle çok güzel bi kask sağlamlık bakımından her yönden güzel fakat biraz ağırdır bu yüzden boynunda bi ağrı olabilir :D öteki markalarla ilgilenmiyorum bile çünki önemi yok zaten...
Yatakta ve Batakta eşi iyi olmayan eline mahkumdur...
Reklamlar
-
X-Spirit ile XR-1000'i aras1ndaki farklar
sitesine bakarsan1z
PROFESSIONAL RACING HELMET (Profesyonel yarış kask1) X-Spirit
SPORTY TOURING HELMET (sportif gezi kask1) XR-1000'i
x-spirit de Breath Guard kutunun içinden ç1k1yor XR-1000 de yok sonradan al1yorsun
xr1000 XSpirit kasalarda olduğu kadar rahat rüzgar tahliyesi yapmaya müsait değil , ancak çok geride olduğunu söylemek de haksızlık olur
XR1000 , Xspirit'e göre çok sessiz bir kask değil , ancak kendi sınıfı içinde çok başarılı
kenan1n replikas1 xr1000 ne yap1lm1s olsada kenan1n kask1 Xspirit' tir fotolar1n1 dikkatle incelerseniz x-spirit oldugunu görüceksiniz
-
Süper Moderatör (BBRR)
nirengi74 adlı üyeden alıntı
AGV T-Tech Series
Rossi Bile Bunu Kullanıyor
rossiye ver 2 milyon € safebette kullanır .. bu bir kalite kıstası değildir
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ederim fikirlerini paylaştığınız için, özelliklede "kumsal41 ve Discordian" arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için beni
Peki Arai RX-7 GP ve Shark RSR2 Carbon hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Bence nolan kask bir numara oldukça güvenli bir kask..
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Arkadaşlar sizce Arai RX-7 GP 'mi?
yoksa;
Shark RSR 2 Carbon 'mu
Bu ikisi arasında seçim sizce ne olmalıdır? Hem güvenlik,hem rüzgar tahliyesi ve hemde içine olan hava sirkülasyonu bakımından? (kullanan arkadaşlar varsada sesizlik bakımından yorum yapabilirlerse çok sevinirim..)
-
bı marushin bıde lazer derım ben abı
Rüzğarı_hissSet
-
shadow_57 adlı üyeden alıntı
bı marushin bıde lazer derım ben abı
Dostum saol yorumun için ama ben sana Arai'mi Shark'mı diyorum sen bana lazer diyorsun
-
Arai ile Shark ı karşılaştırmak mantıklı değil arkadaşım.
Arai tabii ki...
-
Enduromania adlı üyeden alıntı
Arai tabii ki...
Peki sence neden (bilmeyen birisi olduğum için soruyorum)
-
Peki sence neden
(bilmeyen birisi olduğum için soruyorum)
İkisini de takıp duvara kafa attı herhalde arkadaş. Arai'yle kafası daha az acımış olabilir
Aynı testlerden geçmiş iki farklı kask (ECE 22.05 DOT Snell veya her ne ise). Biri diğerinden ne kadar iyi korur ? Veya daha iyi korur mu ? Bunun tek yolu daha bilimsel ve detaylı bir test yapmak. İngiliz hükümeti Sharp'la bu yönde adım attı. Sharp testinden Arai RX-7'nin aldığı puan 3 yıldız Shark RSR2'nin aldığı 5 yıldız. Fakat Sharp sisteminin kendi içinde çelişkileri ve eksiklikleri var. Bu yüzden daha tam anlamıyla kıstas olarak kabul edilemez.
Coq abinin de yazdığı gibi ECE 22.05 veya Snell testlerinden geçmiş kaskları kıracak kadar sert/ağır bir darbe alıyorsanız, büyük ihtimalle ondan önce vücudunuzun başka bir kısmından ölümcül bir yara alarak hayatınızı kaybetmişsiniz demektir. Çünkü kaskın kırılmadan kaldıracağı yükleri korumasız olan boyun omurilik vs. kısımlar kaldıramaz. Bu sebepten dolayı şu an kaskları güvenlik açısından kıyaslarken (en azıdan Sharp testi güvenilirliğini tam anlamıyla ispatlayana kadar) yapılabilecek en mantıklı yorum ECE 22.05 testini geçen bütün kaskların aynı koruduğunu varsaymak olacaktır. Uzun lafın kısası ECE 22.05 sertifikasına bak gerisini boşver.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
İkisini de takıp duvara kafa attı herhalde arkadaş. Arai'yle kafası daha az acımış olabilir
Aynı testlerden geçmiş iki farklı kask (ECE 22.05 DOT Snell veya her ne ise). Biri diğerinden ne kadar iyi korur ? Veya daha iyi korur mu ? Bunun tek yolu daha bilimsel ve detaylı bir test yapmak. İngiliz hükümeti Sharp'la bu yönde adım attı. Sharp testinden Arai RX-7'nin aldığı puan 3 yıldız Shark RSR2'nin aldığı 5 yıldız. Fakat Sharp sisteminin kendi içinde çelişkileri ve eksiklikleri var. Bu yüzden daha tam anlamıyla kıstas olarak kabul edilemez.
Coq abinin de yazdığı gibi ECE 22.05 veya Snell testlerinden geçmiş kaskları kıracak kadar sert/ağır bir darbe alıyorsanız, büyük ihtimalle ondan önce vücudunuzun başka bir kısmından ölümcül bir yara alarak hayatınızı kaybetmişsiniz demektir. Çünkü kaskın kırılmadan kaldıracağı yükleri korumasız olan boyun omurilik vs. kısımlar kaldıramaz. Bu sebepten dolayı şu an kaskları güvenlik açısından kıyaslarken (en azıdan Sharp testi güvenilirliğini tam anlamıyla ispatlayana kadar) yapılabilecek en mantıklı yorum ECE 22.05 testini geçen bütün kaskların aynı koruduğunu varsaymak olacaktır. Uzun lafın kısası ECE 22.05 sertifikasına bak gerisini boşver.
Anladım bu sefer o zaman geriye kıstas olarak alacağım
1-) Hangisi daha sessiz ve;
2-)Hangisinin hava giriş ve çıkış delikleri daha çok yazın beni serinletmeye yeter?
3-)Hangisinin şekil itibariyle (arkalarındaki spoyler olsun gibi) rüzgara karşı daha ayrodinamiktir? Yani rüzgar kasktan kayıp gider olayı
Not: Vizörü sanırım kıstas olarak almama gerek yok..Çünkü bildiğim kadarıyla en sağlam vizör Shark rsr2 deymiş doğrumu? Kırılmaz vizör garantili satıyorlarmış duyduğum kadarıyla
-
İşin doğrusu RSR2 vizörü için dışarda "Formula 1 style" diyerek reklam yapmaya çalışıyorlar. Gerçekten de kalınlık ve esneklik olarak kıyaslandığında F1'e en yakın vizörler RSR2'dedir. Yine de RSR2 gidip bir dükkandan satın alabileceğiniz jenerik bir kask. O yüzden tutupta özel üretim F1 kasklarıyla veya vizörünü onların vizörüyle kıyaslamak abesle iştigal.
Tabi Türkiye'de "F1 Style" tarzı bir reklam yeterli olmayacağından "kırılmaz cam yazalım gitsin" demişler herhalde Bence kırılır ama diğer kask vizörlerinden daha çok dayanacağı kesin.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Enduromania adlı üyeden alıntı
Arai tabii ki...
arai daha konforlu bence doğru seçim bencede arai, arai vizörleride esnek bir yapısı vardır kolay kırılmaz shark sadece aynı teknoloji yi kalınlaştırmış milleti kandırıyor
-
İşin doğrusu RSR2 vizörü için dışarda "Formula 1 style" diyerek reklam yapmaya çalışıyorlar. Gerçekten de kalınlık ve esneklik olarak kıyaslandığında F1'e en yakın vizörler RSR2'dedir. Yine de RSR2 gidip bir dükkandan satın alabileceğiniz jenerik bir kask. O yüzden tutupta özel üretim F1 kasklarıyla veya vizörünü onların vizörüyle kıyaslamak abesle iştigal.
Tabi Türkiye'de "F1 Style" tarzı bir reklam yeterli olmayacağından "kırılmaz cam yazalım gitsin" demişler herhalde
Bence kırılır ama diğer kask vizörlerinden daha çok dayanacağı kesin.
Peki 1-2 ve 3. ncü şıklardaki sorular için ne düşünüyorsun
-
Kuzen 2gün önce Arai RX-7 ECE 22.05 aldı bende onla kullandım falan harika bişey ama biraz ağırlığını hissettiriyor ''1.550gr'' dı sanırım.
Shark RSR2 ''1.290gr'' madem bide 5 yıldız almış ve fiyatı yarısı neredeyse bunu almak mantıklı bende düşünüyorum.
.
-
Büyük Eksikler var
Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Mondial 250 mct kullanmaktayım SHAD marka çenesi açık kaskım var..Fakat motorumu satıcam dolayısıyla bir üst sınıf motora geçicem 750cc'lik ... O yüzden kaskımıda daha güvenli,daha sessiz ve daha kaliteli olsun istiyorum..Benim bildiğim Arai,Shoei ve Nolan var ama bunların arasından hangisini seçeceğimi bilmiyorum kaska 1000-1200 TL bütçe ayırdım dolayısıla kaliteli birşey arıyorum... Bu saydığım 3 model arasından hangisi ve kaskların hangi modeli saydığım kriterlere göre en iyisidir?
SHOEI ve ARAI markalarından biri olacak sanırım tercihim fakat aklıma takılan birşey var Shoei'nin X-Spirit ile XR-1000'i arasında ne fark var? Birde ayrıca Arai'nin RX-7 GP, Viper ve Chaser modelleri arasındaki farklar neler?
Bu arada alacağım motor büyük ihtimalle Honda CBR 600 RR olacak ya da 750'lik bir Naked olabilir ama büyük ihtimalle race'e yönelicem ve ondan sonra ileride bir 1000 cc'lik makineye geçtiğimde de o motorda güzel bir şekilde kullanabileyim istiyorum kaskımı...Şehirler arası 200 civarı arası hızlara çıkabilirim o yüzden bu kadar araştırıyorum sanırım dolayısıyla bir üst paragrafta yazdığım 2 markadan hangisini ve bunların yazdığım modelleri arasından hangisini ve neden onu seçmem gerektiğini farklarıyla yazarsanız gerçekten çok sevinirim arkadaşlar...
Not: Kask; Full-Face istiyorum yani tamamen kapalı olacak,çenesi açık ya da çenesi açılabilir olanlardan istemiyorum...Şimdiden çok teşekkür ederim...
İş anket olunca nedense hep aynı marka ya da ürünler alternatif gösterilmekte.
Adını andığın markalardan başkaları yok mu?
Uvex,Shark vs vs vs
Ben mesela bir Uvex Helix Tricomposit (Carbon/Kevlar/Polyester 1120gr hafif) kullanmaktayım. NOT: şu anda fiyatı 400,-€ dan 199,-€ indirildi ayrıca renkli vizörle gelmekte
http://cgi.ebay.de/UVEX-HELIX-NEU-m-...3A1%7C294%3A50
arasad adlı üyeden alıntı
Kuzen 2gün önce
Arai RX-7 ECE 22.05 aldı bende onla kullandım falan harika bişey ama biraz ağırlığını hissettiriyor
''1.550gr'' dı sanırım.
Shark RSR2 ''1.290gr'' madem bide 5 yıldız almış ve fiyatı yarısı neredeyse bunu almak mantıklı bende düşünüyorum.
.
Peki fiyatı neydi birde onu yazarsan tam olacak
Discordian adlı üyeden alıntı
arai daha konforlu bence doğru seçim bencede arai, arai vizörleride esnek bir yapısı vardır kolay kırılmaz shark sadece aynı teknoloji yi kalınlaştırmış milleti kandırıyor
Aynı ölçülerde 5 farklı model deneyin, hepsininde diğerlerinden farklı oluğunu göreceksiniz. Kask denenmeden alınmaz arkadaşlar. tavsiye üzerine kask alanlar 100/99 hüsrana uğrar.
Kısa ve öz bir tanım
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
arkadaşlar fiyat performans aralığı diye düşünürsek olayı bence lazer kasklara bi bakın derim. vertigo serisi gercekten hem görüntü hem kullanım acısından hemde güvenlik acısından oldukça güzel .
-
motocross11 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar fiyat performans aralığı diye düşünürsek olayı bence lazer kasklara bi bakın derim. vertigo serisi gercekten hem görüntü hem kullanım acısından hemde güvenlik acısından oldukça güzel .
Fiyat ve performans çoğu şeyde en önemli kıstas olabilir ama bence konu kask olunca sadece fiyatı eleyip performansı ele almak bence daha önemli..
Özer adlı üyeden alıntı
İş anket olunca nedense hep aynı marka ya da ürünler alternatif gösterilmekte.
Adını andığın markalardan başkaları yok mu?
Uvex,Shark vs vs vs
Ben mesela bir Uvex Helix Tricomposit (Carbon/Kevlar/Polyester 1120gr hafif) kullanmaktayım. NOT: şu anda fiyatı 400,-€ dan 199,-€ indirildi ayrıca renkli vizörle gelmekte
http://cgi.ebay.de/UVEX-HELIX-NEU-m-...3A1%7C294%3A50
Peki fiyatı neydi birde onu yazarsan tam olacak
Aynı ölçülerde 5 farklı model deneyin, hepsininde diğerlerinden farklı oluğunu göreceksiniz.
Kask denenmeden alınmaz arkadaşlar. tavsiye üzerine kask alanlar 100/99 hüsrana uğrar.
Kısa ve öz bir tanım
Arai,Shoei,Nolan ya da Shark gibi marka tercih edenlerden hüsrana uğrayan varmıdır bilmiyorum bu biraz değişik bi yorum olmuş bence Bide Vemar bile gp'ye girmişken adı ve sanı hiç duyulmamış Uvex marka bir kaskı kim tercih eder o tartışılır ki fiyatı 400 -€'dan , 199 -€'ya inmiş ilginç! Yani burdaki markalar yerine daha başka tercihler olabilir demişsin peki eyw diyorum ama bence Uvex gibi hiçbir yorum ve bilgi olmayan bir kask için bence onun yerine daha birçok alternatif olabilir yorumu bence daha mantıklı gibi
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar:silent:
-
Ankette bi 100'ü geçemedik valla
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar:silent:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)