bence sen maxi scooter alıcaksan o zaman bide pantalon bakman lazım. kucuk tekerleklerle ıslak havada kayman an ve an meselesi pantalon da bak
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
Öncelikle mantıklı cevaplar yazan herkese teşekkürler..
Çeneden açılır kasklarla ilgili çok okudum ama riskin yüksek olduğu durumlarla ilgili kask açık kaza yapılmasından söz ediliyor çoğunlukla..Kaliteli kaskların açılma ihtimali düşüktür diye düşünüyorum zira adamların neyi kaliteli olacak işte açılmamasına dikkat etmişlerdir ne bileyim
Öncelik sırlaaması yaparsak ohalde kask-1, ee gerisi nasıl?
hmm..o zaman bir de pantul girdi işin içine şimdi demek..
önem sırası yapabilirseniz birde tam olacak..
Asıl önemli olan , sıcak yaz günlerinde , çenesi açık kaska sahipseniz sürekli çenesini açıp gezmeniz olacaktır. Kazanın ne zaman geleceği belli olmaz. Kaza anında çene , en çok vurulan bölgelerden biridir , ki çenenin kırılması en kötü kırıklardan biridir.
2. olarak , çenenin tam kilitlenmeden unutulması , yine kaza anında çenenin açılmasına neden olacaktır.
Çenenin kırılarak açılması , kaliteli kasklarda çok düşük bir olasılık.
Önem sırasına gelince:
1-Kask (En önemli kafa)
2-Eldiven (Düşünce yere ilk konulan uzuv)
3-Mont (Eklemlerimiz ve özellikle omurgamız (Omurga bedenimizi ayakta tutar , en ufak hasar sakat kalmaya veya ölüme yol açar. Bu nedenle montta sırt korumasına çok önem vermeli , veya ayrıyetten sırt koruması almalısınız)
4-Dizlik (veya korumalı pantalon) ve motosiklet botu (bileğimiz için)
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
1-Kask (300-350 lira)
2-Mont (300-350 lira)
3-Eldiven (50-75 lira)
4-Dizlik (30-50 lira)
5-Pantolon (150-250 lira)
1.000 etmedi galba Etti mi
Çeneden açılır (modüler) kask almayın,ben bunu bilir bunu söylerim.
Bir arkadas yazmis, Kenan Sofluoglunun normalde 1,000 YTL uzeri olan Shoei kaski, Feyizoglunda zannedersem su anda 600 YTL. Bence guzel bir firsat.
Çeneden açılan kask modelleri gramaj açısından gereksiz ağır.Uzun kullanımda rahat ve sağlıklı olduğu söylenemez. Full face tercihi doğru olacaktır. Scooter küçük tekerleriyle her ortamda yan yatma olasılığı yüksek bir seçim olduğundan bütçenin ciddi bir kısmını korumalara ayırmanız çok doğru. Mümkünse motosiklet tarzınızı da gözden geçirin derim.Saygılar.
Kask seçiminde full face tercih etmenin ne kadar doğru olduğunu aşağıdaki resimde incelerseniz çene ve vizöre düşen darbe yüzdesinin yüksek olması açıklıyor.
Bu darbeye hangi vizör ne kadar dayanır o da ayrı mesele…
KASKLAR İÇİN ÖN DENEME TESTİ
1- Başanızın üst çevresini ölçerek doğru bedeni alınız.
2- Sağa Sola, Öne arkaya, oynamadığını kontrol ediniz.
3- Kayışı emniyetli bir şekilde sıkıştırınız.
4- Kaskı elle öne ve arkaya hareket ettirip gevşek olup olmadığını kontrol ediniz.
5- Omuz üzerinden net bir şekilde görebilme yeteneğini kontrol ediniz.
6- Kask içerisinde hiçbir şeyin soluk almanızı engellemediğinden emin olun.
7- Kaskın içerisine hava girişini engelleyebileceği için, aslı boyun etrafına eşarp, fular, atkı dolamayınız.
8- Kask vizörünün eldivenli tek el ile açılmasını kontrol ediniz.
9- Kaskınızın arka kısmının boynunuzu koruyacak şekilde tasarlanmış olduğuna emin olun.
ECE 22-05 den sonra gelen P (protection) ürünün çene koruma bandı olduğunu ve standarda uygun koruma yaptığını belirtiyor. "NP" (no protection) bandın olduğunu ama koruma standardına uygun
Bir kaskın ortalama raf ömrü 5 yıldır ve kasklar arasında en güvenilir kask biçimi fullface,bütün yüzü kapatan dediğimiz türdür.Her kaskın üretildiği ülke Avrupa standartları gereği kodlanmıştır. Mesela E6 malezya E90 çin vs… gibi o kodlar o kaskın menşeini yani üretildiği ülkeyi ve avrupa standartlarına uygunluğunu gösterir.Standartlara uygun bütün kaskların arkasındaki etiketlerinde yada içindeki etikette belirtilmektedir.Çinde üretilen kaskların bir çoğu sert mikadan yapılmakta ve sıcak yapıştırma metoduyla kaskın iki yanağı birleşmektedir. Kaskın hafif olanı makbuldür tabi boynunuzu seviyorsanız şimdilerde karbon fiber kasklar üretiliyor hafif, dayanıklı ve güvenli.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Abiciğim,YA AÇILIRSA?????
Allah korusun.
Alma,gerçekten alma.
Yol tipi (fullface) orta karar bir markadan al güzel bir kask.
Agv italyan malı güzel markadır mesela
Zeus güzel,Taiwan malı.
Nolan güzel,ne malı bilmiyorum ama eski markadır.
Lazer,güzeldir kalitelidir.
Bunların hepsi orta şekerdir.işini görür.
180 le giderken rüzgar alırmı,boyun ağrıtırmı derdin olmadığı için bunları tercih et derim ben.
Unuttuğum markalar olabilir kusura bakma ama gerçekten alma Çeneden açılan kask.
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44613 279 TL.
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45422 517 TL.
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44546 123 TL.
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45520 55 TL.
Toplam = 974 TL.
Yukarıda belirtmiş olduğum Kaksı ve eldiveni kendimde kullanıyorum. Gayet memnunum. Kask Çarpışma testlerinden 4 yıldız almıştır.
Önce emniyet, sonra hareket...
Pek ala bilgiler ışığında kapalı kask almayı iyice düşünür oldum.
ama motor tercihim mecburen 12'' lastikli maxi olmak zorunda zira vücuduma uygunluğu ve daha da önemlisi bütçeme uygunluğu açısından en uygunu bu şu an için. Yani daha iyi bir motor koruma masrafımı azaltacak en azından şu aşamada motor tipi konusunda bir seçeneğim yok.
Bu arada ECE 22.05 koruma teknolojisindeki son kademe anlamına geliyor sanırım?
Hocam çok güzel bir liste oluşturmuşun ancak bir şeyi gözden kaçırmışsın.
Son likte yani dizlik linkine tıkla ve özellikler bölümündeki ilk maddeyi oku
Konuya dönersek
Kask olarak cimri davranma ola bildiğince kaliteli almaya çalış .Bütçenin %40 400 lirasını kaska %40 yani 400 lirasınıda monta veremelsin bence etti 800 lira geri kalan dizlik eldiven veya korumalı çizme,bot alabilirsin,altına korumalı pantolon almak istersen montan fedakarlık yapa bilirsin biraz.Birde mont alırken dikkat pantolon almıycaksan uzun mont almanı tavsie ederim ama pantolon alıcaksan kısa mont alabilirsin.Kısa montlar güzel görünsede belden sorun yaşatabiliyor çünkü.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
[QUOTE=Hay.alper.est;1519021]Hocam çok güzel bir liste oluşturmuşun ancak bir şeyi gözden kaçırmışsın.
Son likte yani dizlik linkine tıkla ve özellikler bölümündeki ilk maddeyi oku
uhauah :D erkek modelı 90 lira felan
Peki dizlik pantolonun yüzde kaçı kadar koruma sağlar? Yani illa pantolon mudur? Malum lastikler 12'' kapaklanma riski biraz yüksek..
Çizme yok mu? Çizme de çok önemliymiş. "Üçüncü olmazsa olmaz kuşam çizmedir" diyor Reşat Erbaş.
[B]J şimdi asker[/B]
Valla tüm bunları 1.000 liraya nasıl çıkaracağım düşünceler aldı beni şimdi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)