Gün geçmiyor ki canım forumda bir hortlama olayı daha yaşanmasın :D 10 sene sonra hortlatılan konu forumdaşlar arasında yeni bir ss sküter ve induro tartışması başlattı :D
Gün geçmiyor ki canım forumda bir hortlama olayı daha yaşanmasın :D 10 sene sonra hortlatılan konu forumdaşlar arasında yeni bir ss sküter ve induro tartışması başlattı :D
Forum bunun için var yazılan bilgiler 10 sene 20 sene sonra tekrar okunsun, tartışılsın, katkı sağlansın, geliştirilsin diye
Hangi ayak yere konulur konusuna şöyle bir yorum yapabilirim yere duruma ve şartlara göre bu durum herzaman değişir. Sağı solu koyacaksın diye bir kesinlik yoktur. Bilmemkimciler sağı koyar bilmemkimciler solu koyar diye genelleme yapmak doğru olmaz. Ben iki ayağını kullanarak otomatik araba süren insanlar gördüm dolayısıyla herkes keyfine göre takılsın.
vulcan-s kullandığım için oturan kısmım yere çok yakın olduğundan yürüme hızına yakın giderken sol ayağımı kullanıyorum. çünkü sağ ayağım frende oluyor.
bazen iki ayağımı kullanıyorum o zamanda ön freni kullanıyorum.
bazen canım sıkılıyor hiç fren kullanmıyorum ayaklarımı kullanarak durdurmaya çalışıyorum
Bacak boyum kısa motor da yüksek olunca önceliğim yolun eğimine göre motoru devirmeyecek açıya uygun ayağı koymak bunun dışında tercihim sol ayak oluyor çünkü sağ ayak alışınca ön fren kızaklama ihtimali artıyor
Durduğumda motoru boşa alıp yan ayaklığı açıyorum ve yeşil yanana kadar kaldırımda bekliyorum.
Böylece riski minimuma düşürmüş oluyorum.
Benden önceki 84 yorumu okuma gereği duymadım. Çünkü mantık ve kural çok net, basit, keskin ve kalıcı. Cevap SOL
Şimdi gereksiz ayrıntılar:
Sol ayağı koyacaksın ki sağ ile fren yapabilesin. Yoksa bu alışkanlığı kazanamazsan dik yokuşta kalkamazsın. Ön freni sıksan orda da gazı ayarlayamayacan.
Skuter kullananlar da sol ayaklarını koymalılar. Çünkü bu alışkanlık haline gelmezse yarın öbür gün vitesli motor kullandıklarında sorun yaşarlar. DUR levhasının işlediği bazı ülkelerde motosikletler için kriter sol ayağın yere konmasıdır. Hakkaten durmuş olsan da sol ayak yere basmadıysa durmuş sayılmazsın.
Konu yaşasın veya ileride hortlasın cevap budur.
Orta ayagimi koyarim genelde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)