Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Keeway Superlight Öğretirken

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    Selam arkadaşlar, 1 senedir scooter tecrübesi olan 17 yaşındaki kardeşime vitesli superlight 150'yi öğretmeye çalışıyorum fakat sürekli stop ettiriyor. =)

Az araba tecrübeside var, aynı arabadaki gibi yap dememe rağmen bugün 5,6 kere denedi ama kaldıramadı. 1. vitese alıyor ama ne kadar uğraşsa bi türlü kaldıramıyor. Neyse benim yardımımla kaldırdı zar zor 2. vitese aldı ve ışıklarda durduk tam kalkarken yine kalkamadı ve yine motor kendini öne atarak stop etti..

Ona bu konuyu da okutcam ve kendi çabalarımla öğretmek istiyorum. http://www.motosiklet.net/forum/tekn...im-edelim.html

1. viteste kalkmaya çalışırken sürekli stop ettirerek motorun öne atılması, motorda nelere zarar verebilir???

.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    cg 125 rr
    bişi olmaz yaww :D ama o kadar denemeyle ogrenememiş olması ılgınc ben ılk defa motora bındıgımde 2. denememde kaldırdım we 20 km kadar gıtmısdım

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    Oda ben yokken boş yerde kaldırabiliyo da, ben olunca bide ara sokakda arabalarda geçiyodu heycandan kaldıramadı..=p =)

Böyle öğretirken yine kalkşlarda stop ettirebilir, zincire debriyaja falan zararı olmaz mı şimdi?

.

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    gazı bol versin debriyajı bırakırken gaz vermiyo sanırım.....okadar zararı olmaz ama silkeleterek giderse debriyaja zarar verir..

stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 250
    ilk önce yokuş aşşağıya kaldırsı birsüre sonra alışıp düzdede kaldırabilir..
    Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...

Motosikleti
    My Kawa..
    Alıntı stubborn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk önce yokuş aşşağıya kaldırsı birsüre sonra alışıp düzdede kaldırabilir..
    Mantıklı bir öneri... belki birazda gaz vermek gerekir hem motora hem kardeşine
    [B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]

[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)