Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

yokuşta motor kaldırmak ????

REKLAM ALANI
    espri kutusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gsr600 gitti :'( er6n geldi :D
    arkadaşlar bildiğiniz gibi motorda yeniyim ve sonunda 2 hafta aradan sonra motoruma bindim ve 2-3saat gibi bir gezi yaptım, yaklaşık 40km felan, tüm pratiklerimi yaptım, vitesi seri arttırma, devrine geldiğinde vites küçültme, hızlı giderken karşımıza çıkabilecek bişey karşısında nasıl motoru durduracağımı ve motoru kaldırış aşamaları, debraj kavrama noktaları vs. bütün çalışmalarımı yaptım. herneyse asıl soruma geleyim, geçenlerde abim bana " sadece motoru yokuşta kaldıramıyorum" dedi, bende ne varki kolay dedim, dün pratik yaparken aklıma geldi ve bende deneyeyim dedim, 30 derece eğime kadar motoru çok rahat kaldırabiliyorum stop ettirmeden, yalnız 60 derecelik bir rampanın ortasında durdum ve arka frenle kendimii ve motoru sabitledim. sonra kavramaya tam getirdim derken birden motor stop etti, 2-3-4 derken bir türlü kaldıramadım, debrajı erken bıraktığımdan değil, daha kavramaya gelemden stop etti. baktım beceremedim geri geri gidip düz yerde kaldırıp sonra yokuşu çıktım.

sizden ricam bu konuda bana teorik değil de pratikte yani sizlerin bu durum karşısında ne yaptığı ve bana ne önericeğiniz...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ramzey 200cc
    o 60 derece değildir daha azdır emin ol.

madem stop ettiriyorsun birz daha çalış kardeşim

kavramaya geldiğinde motorun devrini biraz daha yüksek tut, işe yarayacaktır

Motosikleti
    Alıntı picasso adlı üyeden alıntı Mesajı göster

hocam inan 60 dereceden daha fazlaydı, inanmıyabilirsiniz diye 60 yazdım. o kadar saçma bir yokuştu. tabii ki çalışmaya devam edicem ama böyle yokuşlarda ne yapalirim?

siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Zamanla motora alıştıkça, neyi?, ne zaman? ne kadar yapıyor?
    İşte o zaman 90 derecede de motoru hiç kaydırmadan kaldırabilirsin...
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    hacı gazı biraz fazla ver ya.
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    ramzey 200cc
    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ver coşkuyu ver coşkuyu diyosun

ozzzzz80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400
    kardeş gazı çeyrekten biraz daha fazla aç, sonra debriyajı yavaş yavaş bırak. motor gücünü arka tekere aktarmaya başlayınca ayağını frenden çek. debriyajı hızla bırakma aman ha...

mustafa3265 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben pek bilemiyorum ama
    firene basıp gazı ver ve fireni brakarak kalkmayı dene.
    belki işe yarar.ama uzman tv de bilgi bulabilirsin bi girde bak istesen.
    http://www.uzmantv.com
    kolay gelsin.

Motosikleti
    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya abicim gazı veriyorum ama kavrama gelmediği zamanda motor rampada olduğu içinde hemen geri geri seri bir şekilde kaçıyo. düşücem diye tırstım yav

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100

kavramaya geldiğinde motorun devrini biraz daha yüksek tut, işe yarayacaktır
    hakikaten haklı
    biraz daha dene olacaktır umarım
    alıştıkça herşey kolay
    ben scooter(151rs mondi) la 2 kişi eğim 60 varmı yokmu bilmiyorum ama vardır heralde durup kaldırdım.
    gülümsemeleri hissedebiliyorum gülmeyin biliyorum vitesli debriyajlı olduğunu
    motorun potansiyeli hemde ne biçim sürücünün potansiyeli gittikçe artacaktır
    20

Alıntı espri kutusu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam inan 60 dereceden daha fazlaydı, inanmıyabilirsiniz diye 60 yazdım. o kadar saçma bir yokuştu. tabii ki çalışmaya devam edicem ama böyle yokuşlarda ne yapalirim?
    60 dereemi aman aman arkadaşım ne yaptın 60 derece hemen hemen dik bir açıya tekabul eder.60 derecede değil motor kaldırmak bir insan bile dağ ekipmanları olmadan çıkamaz o yokuşu kesinlikle 60 derece değildir

Motosikleti
    Alıntı ozzzzz80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş gazı çeyrekten biraz daha fazla aç, sonra debriyajı yavaş yavaş bırak. motor gücünü arka tekere aktarmaya başlayınca ayağını frenden çek. debriyajı hızla bırakma aman ha...
    yok canım bırakırmıyım, o kadar da çaylak veya dikkatsiz değilim

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Debriyajın kavrama noktasına tam olarak alışman lazım dik bayırlarda rahatlıkla kaldırabilmen için. Debriyajın sıkılı olduğu konumdan kavramaya başladığı ilk ana kadar debriyajı bırakma hareketini hızlıca ve motoru geri kaçırmadan yapabilemn lazım. ama kavrama noktasına geldiğinde, kavrama bitenekadar debriyajı, motorun devri yüksek ken yavaş yavaş bırakıcaksın. Eğer devir yüksekken debriyajı hızlı bırakma girişiminde bulunursan önün kalkabilir. Devir yeteri kadar yüksek değilse ve yine debriyajı hızlıca bırakırsan stop edecektir. Hafif eğimli yol kesimlerinde debriyajla dur kalk yap, kavrama noktasına alış. Önemli olan kavrama noktrasına alışman. Aslında bende vitesliye 6 ay önce geçtim. Şu an 6000 km deyim. Senin gibi çok sıkıntı çektim. Ama hiç idman yapmadım. Kullandıkça zaten alışıyorsun ve her geçen gün daha da rahat kullanıyorsun. Sende kullandığın motorda 3-5 bin km yi devirdiğinde mutlaka alışmış olacaksın. Bence acele etme.

Motosikleti
    Alıntı anilxx92 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    60 dereemi aman aman arkadaşım ne yaptın 60 derece hemen hemen dik bir açıya tekabul eder.60 derecede değil motor kaldırmak bir insan bile dağ ekipmanları olmadan çıkamaz o yokuşu kesinlikle 60 derece değildir
    harbiden hocam şaka gibi ama adamın biri dağ başına villa yapmış yolun hemen altına, onun için oraya kendine parke taşından yol yaptırmış. inan villaya inen ana yoldan adamın villasının(dubleks) çatısı gözüküyor. o kadar rampaydı. bu arada yazdığım açı değeri göz karıra, gönye koymadım yani

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyajın kavrama noktasına tam olarak alışman lazım dik bayırlarda rahatlıkla kaldırabilmen için. Debriyajın sıkılı olduğu konumdan kavramaya başladığı ilk ana kadar debriyajı bırakma hareketini hızlıca ve motoru geri kaçırmadan yapabilemn lazım. ama kavrama noktasına geldiğinde, kavrama bitenekadar debriyajı, motorun devri yüksek ken yavaş yavaş bırakıcaksın. Eğer devir yüksekken debriyajı hızlı bırakma girişiminde bulunursan önün kalkabilir. Devir yeteri kadar yüksek değilse ve yine debriyajı hızlıca bırakırsan stop edecektir. Hafif eğimli yol kesimlerinde debriyajla dur kalk yap, kavrama noktasına alış. Önemli olan kavrama noktrasına alışman. Aslında bende vitesliye 6 ay önce geçtim. Şu an 6000 km deyim. Senin gibi çok sıkıntı çektim. Ama hiç idman yapmadım. Kullandıkça zaten alışıyorsun ve her geçen gün daha da rahat kullanıyorsun. Sende kullandığın motorda 3-5 bin km yi devirdiğinde mutlaka alışmış olacaksın. Bence acele etme.
    hocam aslında motoru düz veya daha az rampalı yollarda stop ettirmiyorum, ama bu rampa başka rampaacayip bişeydi , ama biraz daha çalışıcam ve tekrar denicem orada, çıktımda sizlere yazarım ve hatta oranın resmini bile çekerim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kanuni Racer 200 // Northwing SLR 150
    fazla cosku teker yapar

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    harbiden hocam şaka gibi ama adamın biri dağ başına villa yapmış yolun hemen altına, onun için oraya kendine parke taşından yol yaptırmış. inan villaya inen ana yoldan adamın villasının(dubleks) çatısı gözüküyor. o kadar rampaydı. bu arada yazdığım açı değeri göz karıra, gönye koymadım yani.
    Villa sahibi kıl kapmasın ne ediyor bu burada
    20

Motosikleti
    Alıntı StoneOfDeath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fazla cosku teker yapar
    tekere kalksa iyi, motor bi acayip motor bu ybr ler. 1 viteste ön kaldırmıyo, 2.viteste gazı fazla açtınmı hemen kaldırıyo

Alıntı sey_47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Villa sahibi kıl kapmasın ne ediyor bu burada
    yok villa daha yapım aşamasında yoksa villanın köpekleri beni motoru kaldırana kadar yerdi

Motosikleti
    ramzey 200cc
    ozaman napıyoruz, öyle yokuşlarda durmuyoruz. durursak da aşağı doğru durmaya gayret ediyoruz

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    aynen ölekorkma yau
    Orgazma Dudak Büktürür

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    ya abicim gazı veriyorum ama kavrama gelmediği zamanda motor rampada olduğu içinde hemen geri geri seri bir şekilde kaçıyo. düşücem diye tırstım yav
    ayağın arka frende iken nasıl geri kayıyor ki

kardeş
    rampada iken
    bas arka frene (ön freni sıkmayı boşa deneme, kayarsın, düşersin)
    sık debriyajı
    ver gazı
    sonra yavaş yavaş bırak debriyajı
    kavramaya başlayınca
    biraz daha gaz ver
    sonra da yavaş yavaş arka frenden basıncı azalt

zamanla alışırsın
    kryeck bunu beğendi.

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)