Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

yokuşta motor kaldırmak ????

REKLAM ALANI
    halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benzin 3 tl yi geçti diye gaz vermemezlik yapıyorsun anladım ben seni cimriii

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ahmet93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125 R
    Zamanla alışırsın ben daha 2. binişimde artçıyla 40 km gezmiştim..

espri kutusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gsr600 gitti :'( er6n geldi :D
    Alıntı picasso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ozaman napıyoruz, öyle yokuşlarda durmuyoruz. durursak da aşağı doğru durmaya gayret ediyoruz
    aynen öyle, bir de güzel gidiyo ki gazı vermeden kendi başına
    Alıntı ozan_bursa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayağın arka frende iken nasıl geri kayıyor ki

kardeş
    rampada iken
    bas arka frene (ön freni sıkmayı boşa deneme, kayarsın, düşersin)
    sık debriyajı
    ver gazı
    sonra yavaş yavaş bırak debriyajı
    kavramaya başlayınca
    biraz daha gaz ver
    sonra da yavaş yavaş arka frenden basıncı azalt

zamanla alışırsın
    bir dahakine öyle yapıcam, bakalım sonuç ne? ya düşer kestaneyi çizdiririz, yada bu başarı sonucu kendimi o gazla uçurumdan atarım
    Alıntı halilihsan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzin 3 tl yi geçti diye gaz vermemezlik yapıyorsun anladım ben seni cimriii
    ya abicim ne cimrisi, sırf 1-2 saat gezicem diye gittim depoyu fullettim, benzinciye gittim adama dedim fulle, adam diyo 10tl lik benzin yeter mi? diyorum fulle, fulliyimi diyo adam beni fıtık etti

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sağdan sola doğru çıkamaz normal bi insan ve normal bi araç. yer çekimi müsade etmez

sende sorun yok yani
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

Motosikleti
    Alıntı ahmet93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zamanla alışırsın ben daha 2. binişimde artçıyla 40 km gezmiştim..
    bende arkama aldım arkadaşı ama 30m sonra arkamdan inip dolmuşun peşinde koştu, dolmuş durmayınca mecburen arkamda gitti, 10km yolu çocuk tırsıyo diye birinci viteste 3000-4000 devir civarı gittik, millet yürürken geçiyodu bizi,

Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster

sağdan sola doğru çıkamaz normal bi insan ve normal bi araç. yer çekimi müsade etmez

sende sorun yok yani
    hocam inan rampa hemen hemen 2a yazan yer kadar vardı. ne yokuşmuş ama, adamın tabii jipi varsa bizim gibi yırtınmaz ki

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı espri kutusu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir dahakine öyle yapıcam, bakalım sonuç ne? ya düşer kestaneyi çizdiririz, yada bu başarı sonucu kendimi o gazla uçurumdan atarım
    kardeş
    sen sen ol
    yokuş yukarı durduğun zaman arka freni kullan
    yokuş yukarı ön freni kullanırsan kayıp düşebilirsin
    boş bir alanda dene
    bu arada aklında bulunsun
    arka freni kullanabielcek durumda değilsen, yani ayakların yerdeyse
    bırak debriyajı motor stop etsin
    geri kayıp arkadaki arabaya yaslanmaktansa yada düşmektense stop etmesi iyidir

Motosikleti
    Alıntı ozan_bursa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş
    sen sen ol
    yokuş yukarı durduğun zaman arka freni kullan
    yokuş yukarı ön freni kullanırsan kayıp düşebilirsin
    boş bir alanda dene
    bu arada aklında bulunsun
    arka freni kullanabielcek durumda değilsen, yani ayakların yerdeyse
    bırak debriyajı motor stop etsin
    geri kayıp arkadaki arabaya yaslanmaktansa yada düşmektense stop etmesi iyidir
    hocam zaten ilk başta ön freni sıktım, bi baktım geri geri 1m kadar felan kaydım. hemen elimi çekmeden arka frene bastım sonra ön freni bıraktım, bi daha da tövbe yokuşta ön freni sıkmam

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam sen o rampayı en iyisi su terazisi ile ölç sonra kullanma kitapçığında ne kadar açıya kadar çıkıyordur bi bak benim çinli scooterin kitapçığında yazıyordu çünkü.Sonra o rampaya iki kişi gidin biri insin arkadan tutsun destek versin güçlü birini olsun sonra kaydırır filan ikinizde yaralanırsınız sen fren yapmadan normal kaldırmaya çalış elin alışınca frenle dene böyle böyle alış 2 yıl sonra bu yazılara bakıp gülümse.
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

Motosikleti
    Alıntı Hay.alper.est adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam sen o rampayı en iyisi su terazisi ile ölç sonra kullanma kitapçığında ne kadar açıya kadar çıkıyordur bi bak benim çinli scooterin kitapçığında yazıyordu çünkü.Sonra o rampaya iki kişi gidin biri insin arkadan tutsun destek versin güçlü birini olsun sonra kaydırır filan ikinizde yaralanırsınız sen fren yapmadan normal kaldırmaya çalış elin alışınca frenle dene böyle böyle alış 2 yıl sonra bu yazılara bakıp gülümse.
    2 yıla gerek yokki, ben şimdi okudukça kendime gülüyorum ama herkesten farklı bilgide aldığım için şanslıyım, öyle artı bulsam nüfusuma alırım

eğer yokuş gerçekten 60 dereyse, mevcut olan tork değerinin 2 katı lazım sana,bunada ulaşmak için gaza baya bi abanman lazım. tabiki bu arada sürtünme çok fazla olmalıki kaymayasın. kaymazda motorun gücü yeterse bu seferde geriye doğru takla atmaman için yavaşça kalkman lazım ki buda 3misli tork ve 3 misli debriyaj hassasiyeti gerektirir.

Motosikleti
    Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer yokuş gerçekten 60 dereyse, mevcut olan tork değerinin 2 katı lazım sana,bunada ulaşmak için gaza baya bi abanman lazım. tabiki bu arada sürtünme çok fazla olmalıki kaymayasın. kaymazda motorun gücü yeterse bu seferde geriye doğru takla atmaman için yavaşça kalkman lazım ki buda 3misli tork ve 3 misli debriyaj hassasiyeti gerektirir.
    ya hocam öyle bir teorik yazmışsın ki anlayana kadar göbeğim çatladı. yazdığından anladığım, kalkmak için gaza abanmam lazım, abanıncada takla atma olasılığı var, takla atmamak içinde yavaş kalmak lazım, yani kısaca o yokuş benim hayatımı maff etti

sana şöyle anlatayım;

cos60 = 1/2

yani şu demek. senin motorunu bi inşaatın tepesine sabitliyoruz. arka tekerine halatı doluyoruz. motorla senin ağırlığın 200kg diyelim, bunun yarısını alıyoruz yani 100kg ı halatın ucuna bağlıyoruz ve motorla seni tepedeki motorun tekerine bağlanan halatla yukarıya YAVAŞÇA çekiyoruz. bunu yapacak kişi seni aşşa düşürmemeli yani debriyajı kaçırmamalı, hızlı yapmamalı yani halatı KOPARMAMALI. bu halde sürtünme yok. gerçekte sürtünmede olacak yani ortalama 150 kg yi inşaata motorun arkasındaki halatla yavaşça çıkarabilirsen. bu yokuşuda çıkarsın.

tabiki yine gerçekte bunlara ek olarak denge kabiliyetide lazım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    yamaha yzf r1
    dostum bol pratikle alışıcaksın buna debriyaj kavrama noktasını kullanımda ustalaşmak önemli olan bence,,, yokuş problem degil

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    makinaya ne düşmanlıgın var kardeşim öyle bi rampada durulurmu hiçmi vicdanıın sızlamıyo kimbilir kalkıcamdiye ne eziyetler çektiriyosun yazık birader yazık...

katip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekerlek dönmeye başlasın.. Motor hareket etsin azıcık.. Ondan sonra bırak debriyajı o zaman stop etmez niye etsin..
    Motorları maviliklere süreceğiz.

Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    villa sahibi burdamı dayı nie oraya ev yaptın yau :D açı kavgası çıktı :D
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    bende benzerini yaşamıştım sonra acemelikten arka frene biraz fazla abandığımı farkettim önfren ve arka fren dengele arkaya fazla abanmassan motor daha rahat gaza geliyor stop etmeden çıkıyor.
    İki kişinin bindiği motor değildir.

Motosikleti
    arkadaşlar hepinizin dediklerini kulağıma küpe olarak takıyorum, yokuşu çıkarken herbirinizin dediğini yapıcam. şaka bir yana hepinize teşekkür eder, herkese iyi geceler dilerim(malum yarın iş var, sabahın 7 sinde kalkıcam) hadi kendineze iyi bakın, çıkıyım şu yokuşu anında yazıcam size ;)

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    bence 60 derece değildir. 60 derece motor kaldırmak motorun yarı ağırlığında bi cismi uçarmakla aynıdır nerdeyse çünkü ybr artı sen eder 180 kilo mesela bu bunu bileşenlerine ayırırsan senin motora 90 kök 3 çarpı yer çekimi ivmesi. yani ortalama 1350 newtonluk bir kuvvet uygulanır. düz yolda bu olmaz. şimdi
    sende gazı ona göre bol vercen biraz. tabi motorun önünün kalkmaması için biraz daha hassas debriyaj yapıcan.

Motosikleti
    SPACY BEYAZ 2012 CBF 150 SİYAH 2012
    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hacı gazı biraz fazla ver ya.
    fazla verme ama başına döner sonra
    [COLOR="Blue"][B]Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz[/B] [/COLOR]::bira01:::flower:::bira01::

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)