Selam Arkadaşlar,
Ben Ankarada Louis Mağazası açıldığını duydum. Bu doğru mu ?
Varsa bu gerçek Louis'mi yoksa amcam öylesine Louis'mi koymuş ismini ?
Bilen varsa bilgi verirse sevinirim.
Selam Arkadaşlar,
Ben Ankarada Louis Mağazası açıldığını duydum. Bu doğru mu ?
Varsa bu gerçek Louis'mi yoksa amcam öylesine Louis'mi koymuş ismini ?
Bilen varsa bilgi verirse sevinirim.
okuyorum okuyorum yine soru işaretlerim gitmedi.
hocam diyelim ki yabancı bir siteden mont eldiven almak istiyorum, (çok uygun fiyata da buldum açıkçası) ürünün fiyatı + kargo masrafı toplam 90 95 euro arasında küsuratlı bir fiyat ediyor. ama bunun hediye olmayacağı belli birşey.
en azından memurun yerine ben olsam yemezdim. ticari olduğunun bilinmesi ama 100 euroyu geçmemesi durumunda ne gibi işlemlere tabi tutarlar ve masraflar neler olur? yani vargi varsa yüzde oranı, kağıt belge vs isteyeceklerse ücretleri ne olur?
lütfen daha önce dışarıdan alışveriş yapan arkadaşlarım abilerim varsa ayrıntılı şekilde yardımcı olabilir mi?
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
Ben de birşey sormak istiyorum,
ebay'den hiç alışveriş yapmadım. Bildiğim kadarıyla Pay Pal sistemi üzerinden kredi kartıyla ödeme yapıyoruz. Peki yaptığımız alışverişi ödeme aşamasında taksitlendirme gibi bir opsiyonumuz var mı acaba?
Ben de sponsor Hudson'dan yeni mont,dizlik,balaklava ve yağmurluk aldım ,bayramın son gecesi ısmarladım 1 günde kapımda kargo ücreti de 4.75 Aras kargo
Bir üstteki sorum hala güncel arkadaşlar, bilgisi olan varsa sevinirim.
Paypal'da taksit yapma imkanı yok. Zaten ancak ilgili bankanın posu olduğunda taksit yapılabilir. Bizim bankaların posu da yabancı bir sitede olmayacağı için, yabancı sitelerden taksit olayını pek düşünmeyin. Bazı bankalar kampanya yapıyorlar bazen, otomatik taksitlendiriyorlar alışverişleri. Ancak öyle olabilir.
Yurtdışından parça ve aksesuar satın almak pek çok kişinin ilgisini çeken ama oldukça büyük çekincelerle yaklaşılan bir seçenek.Ben de iki tüm günümü Touratech'den sipariş verdiğim parçaları gümrükten çekebilmek için gümrük dairesinde geçirince ve konu hakkında biraz malumat sahibi olunca bu konuyu merak edenleri elimden geldiğince bilgilendirecek bir başlık açmaya karar verdim. Umarım konuyu yeterince anlaşılır bir şekilde sunup toparlayabilir ve mümkün olduğunca az "yanlış" bilgi veririm. Neyse ben bir başlayayım hele, gerisi gelir. Tabii ki bu yazılanlar her türlü düzeltmeye açık.
Öncelikle yurtdışından gelen "paketler" in kontrolünün bir kaç aşamadan oluştuğunu söyleyeyim. Yani birisi önce inceleyip bir kısmını onaylamıyor. Sonra ikinci bir kişi onaylanmayanlardan bir kısmını onaylayıp geri kalanını üçüncü bir kişiye ya da makama bırakıyor. Asıl amaç paketin mümkün olduğunca çok basamağı kendiliğinden geçmesi. Muhtelen eninde sonunda bir yerde takılacak ama mesela kimseye takılmadan bulunduğunuz şehirdeki posta işleme merkezine kadar gelebilmişse işiniz daha kolay olur.
Başlayalım bakalım pakete sorunsuzca ulaşmak için yapmanız gerekenlere. Gümrük kanununda yakın zamanda bir değişiklik yapılmış ve gümrük müdürümüzün bana gösterdiği genelgede aynen şu ifade yer alıyordu:"İnternetten kredi kartı yoluyla sipariş verilmiş motosiklet parçaları ve aksesuarları istihap(çok düşündüm ama kelimenin bu olduğundan emin olamadım. En azından buna benzer bir şeydi) gümrüğüne tabidir." Tabi bu durum sadece motosiklet parçaları ile ilgili değil ama bizi ilgilendiren bu kısmı. Bu gümrük de sadece belli şehirlerde var (Ankara, İstanbul) ve buralarda malları almak için beyanatta bulunmanız ve normal kdv ödemeniz gerekyior.O yüzden mümkün olduğunca paketlerimizin müdürlerin dikkatini çekmemesini sağlamaya çalışmalıyız. Peki bunun için ne yapmalıyız.
Bundan sonrası biraz karışık ve "eğerler" ile oldu ama açıklamayı deneyeyim.
Öncelikle her halukarda gönderinin normal posta yerine uluslar arası çalışan güvenilir bir kargo şirketi ile yapılmasını sağlayın. Böylece paket pek çok kademeyi kolaylıkla aşacaktır. Paketin akıbeti hakkında meraklanmak zorunda kalmayacak olmanız da cabası.
Eğer sipariş ya da faturadaki değer 100€ nun altındaysa muhtemelen sıkıntı yaşamayacaksınız çünkü tüm kontol noktalarında, içerik vergi alınması şart olan bir ürün bile olsa, paket kolaylıkla onay alacak ve size ulaşacaktır.
Her durumda göndericinin "gerçek şahıs" olması şansınızı arttıracaktır. Firma tarafından gönderilen paketler ticari olarak yorumlanabilir ve bu durumda dikkat çekip inceleme altına alınabilirler, ki bunu istemiyoruz biz.
100€ luk bu limit bayramlardan ve yılbaşında önce 300€ ya yükseliyor.
Ama pek konuşulmayan bir şey var ki, gönderici gerçek şahıs olduğu sürece, 1500€ ya kadar olan paketler "kabul edilebilir" ama bu biraz da sizin sansınıza kalmış birşey.
Gönderici gerçek sahıs iken, normal limitler dahilindeki gönderilerde vergiden muafsınız ama üstüne çıkıldığı zaman %10 gümrük vergisi ödemek durumundasınız.
Peki gönderici firma olursa ve işlem ticari sayılırsa ne olacak. Bu normalde sadece vergi artışı demek ama söz konusu motorsiklet parçası olunca ya istihap(??) gümrüğü ile uğraşmanız gerekecek ya da birazdan anlatacağım ikinci bir yol var.(Zaten büyük şehirlerde oturuyorsanız birinci yol çok daha zahmetsiz aslında)
Ufak bir ayrıntı daha. Problemli olan tek ürün motosiklet parçaları değil. Mesela montlar ve pantolanlar da tekstil ürünü oldukları için tekstil gümrüğüne giriyorlar ve onların malumatı da ayrı. Ama anladığım kadarıyla kask ve ve dizlik gibi şeyler sorunsuzlar ve 100€ üstünde sadece %10 vergi ile alınabiliyorlar.
Gelelim yukarıda bahsettiğim ikinci yola. Paket şehirinize kadar geldiyse ve siz de büyük şehirlere geri gitmesini istemiyorsanız ya da gitse bile oralardan alamayacaksnız, ürünü "ithal etmeniz" gerekiyor. Bunun içinde ayrı bir beyanname hazırlamanız gerekiyor. Aslında bunu normal birinin yapması imkansız o yüzden ya bu konuda bilgili tanıdıklarınız olacak ya da gümrükdekiler size yardımcı olmayı "kabul edecekler". Çoğu gümrük memuru bu yoldan habersiz ya da uğraştırıcı olduğu için öyle gözüküyorlar ama bu tamamen yasal ve yapılabilir. Başınız çok sıkışırsa ve %18 kdv ödemek artık gözünüzde değilse son çare. Yine de olmuyorsa pes edin, canınız sağ olsun.
Kabul ediyorum, çok karışık oldu. Kısa bir özet geçsek iyi olacak.
Siparişin siz sorunsuz ulaşması için:
-Gönderi posta ile değil kargo ile olsun.
-Gönderici şirket değil "gerçek kişi" olsun.
-Gönderici şirket ise faturaya ve gönderi fişine "motosiklet parçası" gibi ifadeler yazmamalırı özellikle rica edin. Hiç olmazsa "yardımsever" gümrük memurları için açık bir kapı olur.
-Vergi muafiyeti için siparişleri 100€(Bayramlar ve yılbaşından 1 ay önce 300€) altında tutun.
-Aynı zamanlarda aynı kişiye yollanan 4 tane 100€ luk paketin işe yarayacağını düşünmeyin.
-Daha yüksek meblağlı siparişler için %10 vergiyi bir kenarda biriktirin.
-Eğer şirket tarafından 100€ dan yüksek bir gönderi gelecekse istihap(??!) gümrüğünün yerini öğrenin ve bu işi kendi kendinize beceremiyeceğiniz fikrine alışın. Ama eminim oralarda "yetenekli" bir komisyoncu bulabilirsiniz.
Sorusu olanları cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Yukarı yanlışlarım varsa bile en azından düzeltildikçe bu konuda kafasında sorular olanların merakları giderilmiş olur. Herhalükarda, yurt dışından sipariş verceklere kolay gelsin.
MuadDib arkadaştan alıntıdır.
Selam arkadaşım. Bence hiç maceraya atma kendini. Biz anesmotor olarak motosiklet.net üyelerine özel indirim yapıyoruz zaten.Bu siteden çok arkadaş bizden sürekli alış veriş yapmakta.Güvenirliğimizi onlarada sorabilirsin. İhtiyacın olan ürünleri bana bir liste yap. Sana bir fiyat çıkarayım. Saygılarımla.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)