Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

hangisiyle uzun yol gidilir mondial 250 mct mi yoksa jinlun 250 mi

REKLAM ALANI
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı Enduromania adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    200 cc çin malı motosikletim var (Asya As 200)

koydum 20w/50 yağı asıla asıla gidiyorum banamısın demiyo.

100-150 kilometrede bir dinlendirmek şartıyla tabi.

Asılmak=Sıkıştırmak
    20w/50 kalın gelebilir ama, motorun karterinde yağın kalın olmasından dolayı, yüksek devirde ve uzun süreli sürüşün akabinde, o kalın yağ çalışma esnasında karterde daha fazla basınç oluşturacağından keçelerden veya en zayıf noktalardan yağ kaçakları yapabilir. 20w/50 kullandığı için cbf 150 si bu şekilde sorun çıkaran bir tanıdığım var. bence 10w/50 veya 15w50 kullan. Uzun süreli yüksek devir için bu yağlar daha uygun.

Uzun yola her motorla gidilir. Önemli olan motorun limitlerini iyi bilmek, ve limitlerde kullanmamak. Uzun süre sıkıştırmamak. Son hızı misal 120 km/h olan bi motorla 90-100 km/h hiç durmadan uzun süreli yolculuk yapılabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Artık Yok...
    her motorla uzun yola gidilir ama önemli olan uzun yolda diğer arabalara nasıl görünüceğinmi jinlun güzel diyorsunya görüntüsü ondan diyorum yoksa ne kadar keyifli rahat yorucu olmadan gidiceğinmi..

eyer tabiki keyifli rahat yorucu olmadan dersen jinlunu mondilai listeden çıkart regalide çıkar neticede uzun yolda regalinde vibrasyonu olucakdır yüksek devirlerde heleki diğerlerinin vibrasyonu çok seni rahatsız edici seviyelrde olabilir..

bazı arkadaşlar diye bilir regal su soğutmalı ama ne soğutmalı olursa olsun zaten uzun yola çıkdınmı motor hararet yapmadan motorun üstündeki motorcu 3 kez hararet yapar yani şunu diyorum sık sık mola veriliceği için motorun su yada hava soğutmalı olması bir şey etmez tecrübeyle sabit bir şey..

bana sorarsan v motorlu al hem vibrasyonu olmaz hem v motorlu çinliler kendini ispatlamış motorlar keeway olsun bisan olsun diğer v motorlu çinliler hepsi aynı zaten markaları farklı ama çok memnun olan uzun yol yapmış insanlar var bir sıkıntı çekmemişler üstelik diğer düz silindirli motorlara göre süratleride fazla...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kanuni Racer 200 // Northwing SLR 150
    mondıal gene kendını kanıtladı parca sıkıntısıda yok

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İki seçenekle de uzun yola gidilir. Mondial'in gidonu Jinlun'a göre biraz daha yüksekte. Bu da uzun süreli kullanımda kollarda rahatsızlık verebilir. (İkisini de kullanmadım, tamamen tahmini bir yorumdur)
    Bütçeni biraz daha zorlarsan diye konuya başlamak saçma olur ama yinede sadece 200-300 lira zorlarsan FYM de bulabilirsin 250 cc kategorisinde.

Yalova'dasın sanırım, müsait bir zamanda tanışır, konu hakkında yardımcı olmaya çalışırım.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX 150
    lucas ben yalovalıyım fatih caddesinde kuaför coşkunda çalışıorum köprünün orda eger bu konu hakkında konuşmak istersen ki buna muhtacım biriyle konuşmaya ihtiyacım var gelebilirsin adım ugur

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler