Hortlatilmis konuya baliklama dalinca kendimi garip hissediyorum iron butt hakkinda bilgim var ama genede garip geliyor :D
Amerika menşeli Iron Butt kurumu 24 saatte 1000 mil (1610 km) istiyor.
Airman'ın bahsettiği 2400 km. için 36 saat zaman öngörülmüş.
2014 Haziran'da 24 saatte 1660 km ile bu sertifikayı aldım. ( http://www.motosiklet.net/forum/etki...as-2014-a.html )
Oluröyle'nin dediği gibi Iron Butt merkezi belirlediğiniz rotayı onayladıktan sonra durup belge alacağınız yerleri bildiriyor. Bu noktalarda il-ilçe tabelası, saat plaka, benzin ve yemek fişleri gibi bilgileri fotograflayarak belgelemeniz isteniyor. Temel ihtiyaçları da bu noktalarda giderebiliyorsunuz. Bu arada bulunduğunuz ülkedeki hız sınırlarına da uymanız isteniyor. Üç aşağı beş yukarı tutturmak gerekiyor. (Saat-km. bilgisi var zira) Daha sonra bu belgeleri gönderip sonucu bekliyorsunuz. Bir müddet sonra sonuç geliyor.
Benim rotada hiç otoyol yoktu. Biraz zorlu olsun istemiştim.
ben de yarın gaziantep-giresun (700 km) yapıp cuma sabahı tekrar giresun-gaziantep yapmayı düşünüyorum gidiş inazuma f dönüş nasipse r25 olacak tavsiyelerinizi alabilir miyim
hem motora hemde vucuduna bağlı. hiç denemedim ama 12 saat sadece yakıt için durarak sürerim
arada bir işemek lazım ya böbreklere zarar birde titreşim olursa taş dokersin walla
bir de google yol tarifine güvenmeli miyim? haritadan bakıp da şu yol kestirme gözüküyor yanlışına düşmenin anlamı yok dimi :D
Nasıl Yaşarsan Öyle Ölürsün..
Ben geçen ay 1.100 km sürdüm, ortalama sabah 08:00 - Gece 23:30 molalar dahil, fakat çok çok zorlarsam 24 saat içerisinde tahmin ediyorum 1.500 km'yi bulabilirim... Ama motordan soğuyorsunuz resmen..
- "Bkunu çıkarmayın, g.tu bozarsınız."
- hemoroidus.
Gökçeada-Ankara
2 feribot dahil 12 saat sürdü. Sadece benzin+ihtiyaç ve bursada yemeğe durdum. Ertesi gün evin içinde toplamda 50metre falan yol yapmışımdır
1850 yapan biri biliyorum.
Ben 1250 yaptım.
1650 yapmayı planlıyorum.
67 yaşında bir kadın Avustralya, Güney ve Kuzey Amerika ve Avrupada ayrı ayrı Ironbut yapmıştı.
Aydın-İstanbul 8 saatte 560 km.. Mahvoldum..
tavsiyeleriniz için saolun bir de güneyden karadenize geçmek için dağ geçmek gerekiyor yağmur da cabası
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
Bi sorum daha olacak yolda depo üstü çanta mı yoksa sosis çanta mı daha kullanışlı olur?
7 saatte 750 km yaptım.1000 rahat çıkarırım.İlk molaya 150 km sonra durdum, sonra her 100 kmde bir gerilme esneme devam şeklinde.Düzcede durdum esniyorum Maxi Scooterli iki arkadaş hemen durdu bir sorun olup olmadığını sordu, motorculuk böyle güzel birşey Teşekkür ettim birşey olmadığını söyledim.
Uzun yola uygun Enduro-Touring tarzı motorlarla günde 800 900 km rahat yapılır.Ortalama 110 130 km hızlarla..
Istanbul-samsun arasi molalar dahil 12 saat 100 110 km/h hizla 833 km yaptim.. Totom ve parmaklarim uyustu
Motosikletle bir günde 880km
Otomobille bir günde istanbul-izmir-istanbul(24 saatte 21 saat araba kullandım)Km sayacına bakmadım.
Adanadan Sakarya bercesteye 20 saatte geldim ortalama 800km rekorum
Motosikletle bir günde 390km. Şirket aracıyla 20 saatte Ankara-İzmir-Ankara. İzmire giriş çıkışım arasında 5 saat vardı yani 15 saatte 1200km yol yapmışım.
200lük Pulsarla tek günde Kapadokya-Mardin yaptım 900 km. Normalde sabah 8de çıkıp yapıştıracaktım ama çıkışım 10a geliyodu. Sonra Gülek Boğazına gittim yolda orda baya oyalandım. Saat 14:00 civarıydı hala Adanadan çıkmamıştım. Gece 23 civarı bitti yol. Pulsarın ne kadar cins olduğunu bilir kullanıcıları, selesi baya sert,konforsuz orjinal halyle kullandım. Rahat motorla kolaylıkla ironbutt yapılır.
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)