Cup modellerdeki vites sistemi neden diğer motorlarda kullanılmıyor debriyajsız olur daha iyi olmazmı r1 de ybrde filan?
Cup modellerdeki vites sistemi neden diğer motorlarda kullanılmıyor debriyajsız olur daha iyi olmazmı r1 de ybrde filan?
Vitesin sonuna kadar bağırttırmak ayrı bir zevk.
Otomatik motorlarda bunu yapabilirmisin.
Sıkıştığın zaman vites küçültüm gazlayabilirmisin.
Otomatik vitesler istenildiği gibi değil istediği gibi hareket ederler.
CBF150 sen arkadaşın demek istediğini yanlış aladın galiba yarı otomatiklerde vites kendi kendine geçmez sürücü değiştirir
Debriyajsız dediği için direk benim aklım otomatik viteslilere gitti bende onun için o şekilde yazmıştım.
200 bg. güce yarı otamatik yerinden kalmaz makina.
bence metin_4545 arkaadaşımız konuyu acmakla isabetlemis ne varki dier motorlarda yarıotomatik olsa viteslilerde debriyaj problemi yasıyoruz ( YETKİLİLERE DUYRULUR ) :D
Hem daha kullanışlı elinde bişeyler daha rahat taşınır stop etmez tekleme filan olmaz daha rahat.
Yamaha fjr 1300 te 1300cc olmasına rağmen yarı otomatik bir şanzımana sahiptir.
Hızlanmak motorun işidir, ancak onu durdurmak sürücünün becerisidir.
ben cup kullandım daha önce şimdi geriye bakıyorum hatta kardeşimin cupunu da kullandım bir kere daha ve ASLA debriyajsız motor kullanmamam kolay kolay.
debriyaj gücün ve kontrolün sizde olduğunun delili işte.
███████ 4
arkadaşım cup modellerdede debriyajı diğer debriyajlı motorlarda olduğu gibi kullanabilirsin tek fark debriyajı ayağınla kontrol ediyosun
vites pedalına az bastığında (aynı şekilde yukarı kaldırdığında) vites gecmicek şekilde debriyajı sıkmış oluyosun zaten. hızın yüksek ise vites düşürürsen motor yığılır. diğer debriyajlı motorlardada yüksek hızda devirde vites düşürdüğünde motor yığılır.
ya ben bu cup kadar dandik sisteme sahip bi motor görmedim hepsimi öyle bilmiyorum ama arkadaşın monerosunu şöyle bi tur atıyım diye aldım 5.vitesten sonra 1. vitese geçen bi sisteme onay veren zihniyetin ben varyaaa ,ALLAH tan hızım düşüktü bişey olmadı ama oto yolda ayagınız yanlışlıkla bir ileri daha dokunursa gözünüzü hastanede açarsınız açabiliyosanız tabi..
cupların hepsi aynı değil mesela bisanlarda 4 den sonra motor giderken boş a veya 1 asla geçmez ancak 4. viteste durdun tekerlek hareketsiz kaldığında boşa gecer. yamaha honda modenas suzuki ramzey bisan gibi markaların cup modellerinde 4. vitesten 1 e gecmiyor.
valla kardeşim hayatımda bir defa kullandım büyük konuşmıyım ama bir daha hiç bir güç bindiremez onun üzerine,neye ugradıgımı şaşırdım benim motorum bakımdayken arkadaş çok ısrar ediyodu al kullan falan diye,ben otobandan işe gelip gidiyorum düşün artık neler olacagını
bende alıştım yarı otomatiğe şimdi rahat geliyo şehir içinde ilk başlarda zor oluyor vites değiştircem elim debriyaja gidiyo vites değiştircem motor yığılıyo 1haftada alışıyo insan sonra anlamıyosun bile geçişleri
sendeki bisan zannedersem 2sene önce bisan lifan 100 cup tan alıyordum çok hoşuma gidiyordu çalışması,egzos sesine bayılıyordum kısmet degilmiş ama o yaşadıgım soguttu bu aletten beni,manisalısın heralde fehmi bende alaşehirde yapmıştım acemiligimi,ekmeginizide yedik hani
eyvallah kardeşim duymuşundur herhalde salihliyi
duydum tabi kıbrısta usta birligindeyken salihliden 2 tertibim vardı çok anlatırlardı sag olsunlar ,ben aslen tekirdaglıyım,sen yerlisiysen manisanın konuşmalarınız trakya tarafına çok benziyor,ben ilk zamanlar hemşerilerim gözüyle bakıyordum manisalıyız deyince şaşırdım ..
dedem bulgaristan göcmeni ordan kalmıstır konuşma
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)