Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor Tavsiyesi???

REKLAM ALANI

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar bende aranıza yeni katıldım,yada şöyle söyleyeyim aranıza katılmak için motor alacağım tavsiyelerinize ihtiyacım var
    arkadaşlar ehliyeti yeni aldım ve şimdide sıra motor almaya geldi malum mevsimde açılıyor.Bi kaç model arasında gel git yaşıyorum ilk model
    1.model
    honda cbr125

2.model
    yamaha
    ybr125

3.model ise
    honda cbf150
    şimdi bu 3 motorunda sıfırlarını düşünüyorum.2.el almak istemiyorum 6000 civarı bütçem var.Yalnız aklıma takılan diğer bi konu ise şu bizim apartımanda kapalı garaj yok ben apartımanın avlusunun içene koyacağım motoru bi kaç kasko firması ile yaptığım görüşmede bana 250cc ve altı motorlarda kapalı garaj+kilit zorunluluğu olduğunu söylediler.tavsşye edebileceğiniz bi kasko firması varmı onuda öğrenmek istiyorum çünkü malum hırsıza kilit olmaz kasko şart yani sırf bu kasko işi için bile daha büyük cc bi motor almaya bile kalkabilirim.Motor kapıdayken aklım dışarıda kalsın istemiyorum.
    Hepinize yorumlarınız için şimdiden teşekküler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    6000 paran varsa ikinci el hyosung gtr250 al derim ben
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

3 numara

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    En fazla 3 ay sonra şıklardaki motor kafi gelmeyeceğinden, ve yine en fazla 1 yıl içinde motoru değiştirmek isteyeceğinden, ilk motor olacaksa seçeneklerdeki motorların ikinci ellerine bakmanı tavsiye ederim.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

zaten benimde motora bineceğim 7-8 ay 8 ay sonra küçük kardeşime devredeceğim ehliyet alıyo kendisi,bende araba bakmaya başlıyacağım yani benim amacım çok güçlü olsun felan değil sadece kasko işi beni büyük cc lere yönlerdiriyor

barrokas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    maxillofacialtrauma Hamamatsu
    2.el 2005,2006 bir hyo size yetecektir.,3 şıkkıda tercih etmezdim fakat tecrüben varsa

eğer yoksa cbr ,ama tecrüben var ise ve bu üç motordan birini alacak olursan çabuk sıkılıp yükseltmek isteyeciğine emin olabilirsin
    Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......

tecrübe yok mesela şöyle diyeyi hondanın sürüş 1 ve 2 eğitimlerine gittim sadece vede a2 var tecrübe bundan ibaret

[..] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hyosung gtr250 al abi hepsinden fazla tatmin eder sizi ;)

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sen bu yazı motor üzerinde geçirdikten sonra kışın belki arabaya dönersin fakat seneye yaza tekrar motor diye başlık açacağına eminim.O sebeple bitecek bir sevdaymış gibi düşünme derim.Bide korumalarınıda dikkate almışsındır umarım.En az 600-700 lira ayırman gerekir.Tabiki güvenlikte bazı standardı karşılayan ekipmanlar için konuşuyoruz.İyi bişeyler için ise iki katına kadar yolu var bu harcamanın.Motora gelince seçeneklerinin içinde kullanım,servis ve ikinci el değerini göze alırsak CBF ilk sırada yer alır.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bu yazı motor üzerinde geçirdikten sonra kışın belki arabaya dönersin fakat seneye yaza tekrar motor diye başlık açacağına eminim.O sebeple bitecek bir sevdaymış gibi düşünme derim.Bide korumalarınıda dikkate almışsındır umarım.En az 600-700 lira ayırman gerekir.Tabiki güvenlikte bazı standardı karşılayan ekipmanlar için konuşuyoruz.İyi bişeyler için ise iki katına kadar yolu var bu harcamanın.Motora gelince seçeneklerinin içinde kullanım,servis ve ikinci el değerini göze alırsak CBF ilk sırada yer alır.
    tabiki korumaları v.b. göz önünde tutarak 6000 dedim fakat arkadaşlar çoğunuz cbf tavsiye etmiş fakat banada cbr ın görünüş çok hoşuma gidiyor.cbr nin cbf ye göre eksileri nelerdir?

[..] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hyosung a baktın mı 600 lük motor gibi duruyor 125 cc kesin olarak size yakın zamanda yetersiz gelecektir.

Alıntı [..] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hyosung a baktın mı 600 lük motor gibi duruyor 125 cc kesin olarak size yakın zamanda yetersiz gelecektir.
    evet baktım arkadaşlar fakat benim elimdeki paraya 2008-2009 almak imkansız gibi gözüküyot açıkcası 2007 de ben sıcak bakmıyorum yoksa biraz daa koyablisem bunu alırdım
    http://www.sahibinden.com/acil_satil...XQQdisplayitem

arkadaşlar bugün honda plaaza efe'ye gittim.cbr 125 için 5.000 anahtar teslim +480 tl mont+420 tl kask+400 tl pantolon+250tl eldiven=1500 tl gibi bir rakam çıktı 5000+1500=6500 tl lik bir rakam çıkardılar.motor normal fakat mont kask pantolon eldiven bana çok pahalı geldi dört ürüne bir buçuk milyar para istiyorlar.sizce nasıl arkadaşlar

arkadaşlar cevap yokmu?

ben olsam cbr 125 alırdım,ama şunuda kabul etmek lazımki cbf ye göre eksileri var mesela motor koruma demiri takılmıyor,arkaya sepet takılmıyor,cbf ye göre boy olarak bariz daha alçak bi motor ,ama havasıda bi başka tabi bi yere gittiğin zaman dikkat çekiyor yani cbr biraz daha grenaj ağılıklı gösteriş ağılıklı bi motor küçük cc lerin yetersiz geldiği konusuna gelirsek araba alacağımm diyosun o zaman senin amacın ayağımı yerden kessin ise sana yeterde artar bu motor hem daha acemiymişsin yüksek cc lerde başlamanın bi mantığı yok elindeki paraya alabileceğin en iyi sıfır makina cbr 125 ve cbf 150 dir motorların görünüşüne göre hangisi kafana yatarsa onu al

aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    baslangıcsa ybr yada cbf derım hyo düşünme bile paranada yazık

anilxx92,CBR yada CBF ikiside giriş seviye motorudur ve belli bir süre sonra ticari kullanıcı değilsen sıkılacaksın ve satmaya çalışacaksın.Bu sebeple ikinci elde daha avantajlı olan CBF sana daha çok fayda sağlayacaktır.Ayrıca spor modellere eğilimin yoksa CBF her stil için daha uygun kullanım alışkanlığı kazanmanı sağlayacaktır.Bide koruma demiri ve case'ler (portbagaj) için CBF çok daha uygundur.Kısaca CBF150'nin marjinal faydası her bakımdan üstündür.
    Aksesuar ve korumalar için 1500 liranın uygunluğuda alacağın markalara bağlıdır.Genelde motoru aldığın yerlerde bu tip malzemeleri piyasadan daha pahalıya satıyorlar.Sebebi aksesuarcının ayrı,motosiklet satıcının ayrı dallarda uzmanlaşmasından kaynaklanabilir.Çeşitli internet sitelerini inceleyip bu malzemeleri almanda fayda var.Mesela: http://www.feyizoglu.com/alisveris/ sitesini bir araştır.Orada kullanıcı yorumlarıda bulunmaktadır.Ayrıca sahibinden.com'dada motosiklet katagorisi altında mont ve kask ilanları var,onlarıda inceleyebilirsin.Şu sıra ÖTV indirimi sebebiyle 3600lira civarında CBf bulabilirsin sanırım.Benim tahminim tüm harcamaların 4500lira kadar olacaktır.
    Oğuz

arkadaşlar hepinize yorumlarnızdan dolayı teşekkürler biraaz önce honda bayideydim,iki motoruda çok çok iyi inceledim,ve şu kanaate vardım cbf tam bir şehir motorsikleti her şeyi tam ayarında cbr nin farkı ise süper sport olması yüzünden bbiraz daha havalı bi motor daha grenajlı daha gösterişli bi motor ama cbf ye kendimi zorlamama rağmen içim ısınmadı cbr bana ordan bakarken cbf yi alıp o mağazadan çıkamazdım VE cbr ı aldım 4.900 anahtar teslim istanbul honda anes motordan bugün motor siparişi gebze depoya geçildi yarın motor bayiye gelecek akşama kadar işlemler tamamlanıp ruhsat çıktıktan sonra yani perşembe akşamı kargoya verilecek ürün cuma sabahı elimde olcak.motor elime geçtikten sonra ilk sürüşten sonra izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım

Hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dilerim.Motor işi böyle,bişey almaya çıkarsın başka bişey alırsın,Çoğunlukla sevda işidir.İçine sineni alman daha mantıklı olmuş.
    Oğuz

saolasın,hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim

schizoprenic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung GT 250 naked
    2 gün once honda bayisine gitti cbf 150 için peşin 3.500 dediler taksitle 3.800
    yapcak bişey yok sistem böyle

Alıntı schizoprenic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 gün once honda bayisine gitti cbf 150 için peşin 3.500 dediler taksitle 3.800
    evet cbf nin fiyatının uygun olduğunu biliyorum anesde 3400 peşin anahtar teslim istedi cbf için hatta cbf nin parçalarının cbr ye göre yarı yarıya ucuz olduğunu söyledi,bunları bile bile cbr dedim

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)