Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yeni motorcu sayilirim ilk almam gereken guvenlik ekipmanlari?

REKLAM ALANI
    extreme1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X Max250 & Yamaha Cygnus X
    kask mont eldiven pantalon...
    ben bu sıralamayla gitmiştim
    saygılar
    Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda AT
    Selamlar,

Bana göre öncelikle bir kask lazım..mutlaka kafanı koruyacak güvenliğinden emin olacağın bir model ve marka seçmelisin derim..güvenlik açsından bir birine yakın olan kasklardan ucuz ve pahalı olanları vardır...kaskda tek ölçüt güvenlikde değil...o kaskın güvenliğine gerçek anlamda bir kez ihtiyacın olacak..ki umarım eskitip atarsın parçalayıp değil...ama konforuna devamlı ihtiyaç duyacaksın bu nedenle cebindeki paraya kıy kaliteli bir kask al..zira kafana oturmayan hava-dinamiği açısından başarısız dengesiz bir kask kafanı koruyacak bile olsa yolda sen devamlı rahatsız edecektir....

Korumalı iyi bir mont ve pantolonda önemli..aynı ölçütler bu ekipmanlar içinde geçerli..ben kordura montlardan al derim....

Eldiven önemli bir ekipman...korumalı ve gene kaliteli bir model olsun..eldiven en azından basit bir düşüşte avuç içlerini parmaklarını koruyacak derinin yüzülmesini engelleyecek...mümkünse deri yada deri-tekstil karışım iyi bir eldive şart..kışında kullanıyosan iki tane olmalı yazlık-kışlık..alırken iyi dene zira kötü bir tercihde kumanda düğmelerini hissetmek sorun olabilir

Botda çok önemli..ciddi bir düşüş olsun hafif bir kaz ayak bileğini yada parmak kemiklerini eline alıp acile gitmek istemiyorsan mutlaka almalısın.Botda açmaz şudur ne kadar koruma o kadar rahatsız...ne kadar rahat o kadar az koruma..yani bu durum giyim içinde geçerli..bana göre parandan ve biraz konfordan feragat etmek gerek korunma için...sıcak yaz günleri kordura mont,kask,ayakta bot,eldvien biraz kavruluyorsun ama düşersen ve çıplaksan acilde oda hayatta kalırsan nasıl kavrulacağını unutmamak lazım

kolay gelsin ve hayırlı olsun

saygılar
    KAFADAN KASK VE AKIL EKSİK OLMASIN!!!

Motosikleti
    Mondıal 150 Mcx
    ilk önce mutlaka KASK sonra MONT bunlar kesinlikle olması gereken şeyler bence daha sonrada eldiven,dizlik vb. gibi aksesuarlara alabilirsin...
    4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...!:cat:

Djnkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    Mboy cok hakli ve mantiklisin zaten benimde niyetim zamanla hepsini almak simdi bi anda hepsine ayircak param olmadigindan dolayi en onemlilerinden basliyayim dedim. Dedigim gibi su an arkadasimin dandikten bir cin mali kaskini kullaniyorum ama ilk olarak simdi bir kac gune kask ve eldiven alacagim sonrada mont dizlik pantolon falan filan diyip tam takimi dizeriz.. Ama ole full takim scooter ustunde biraa komik olur gibime geliyo simdi sadece kafami kurcalayan kask secimi var ls2 ye karar kilmistim ama yaklasik ayni fiyata bitanede nzi var bu 2si arasinda cok kararsiz kaldim. Diger yorum yapan butun arkadaslarada cok tesekkur ederim.

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    Sormayı unuttum A2 varmı yoksa önce onu al
    LS2 kask senin işini görür ayrıca
    Armode bellik 35 tl
    Armode Dizlik 35 tl
    Marka olmayan korumalı eldiven 40 tl
    LS2 kask 90 tl ,monta ve pantolona gerek yok şimdilik,gerek yok derken maddi durumundan dolayı minimum bunları kullanman gerekir,sağlığın açısından ilerde durumunu düzeltirsin Montunu alırsın pantolonu alırsın,

Djnkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    A2 nin parasi ayri hazir yasadigim yer itibariyle 50cc lik motorlara plaka ve ehliyet gerekmediginden dolayi polisle bi sorunum yok ama oda cok yakinda halledecegim bi konu. bu arada benim 150 cc lik motor ruhsatta bu sebeplerden dolayi 50cc gozukuyo ustundede sr50 yapistirmalari var ne alaka demeyin

Lazer' in birsürü modeli var sessizlik istiyosan ona bak 125-150 civarı fiyatları.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    hoşgeldinn

yukarıda ustalarımız yardımcı olmuşlar yeterince ama gözün korkmasın hepsini birden alamayabilirsin ilk önce kaskla başla sonra mont ve yağmurluğa geç gerisini sen belirlersin zaten önce bunlardan başla derim;)
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    ben önce mont kask almıştım...
    sonra kış geldi parmaksız eldiven kullanamaz oldum.deri eldiven aldım.
    soğuktan dizlerim ağrıyodu.gittim pantalon aldım.yine o sğuklarda bide maske almıştım.bugünde bot aldım.baya pahalı ama artık taksit taksit ödeyecez.
    şimdi sırada makineyi büyütmek var.oda nasip işi
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    sen kaskı al dediğim gibi zaten ihtiyac duyucaksın

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen kaskı al dediğim gibi zaten ihtiyac duyucaksın
    evet dedğin gibi.ihtiyaç olduğunu farkediyosun.sonra alıyosun zaten.
    tamamlayana kadar kaza yapamamya çalışacan
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    aynen öyle motorunu kullanırken gaza gelmemeye bak sonuçta seni gaza getiren adam düşmicek yere düşersede kendisine olan olur yani sen kendine bak

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)