ÖTV nin 3 Aylık İndirim Süresince Motosiklet Alırmısınız
Reklamlar
-
Başbakanımızın açıkladığı ekonomik pakette ÖTV indirimi söz konusu. ÖTV nin kaldırılması yasayla olacağı için kalkması söz konusu değil ancak 3 aylık süreyle %37 olan ÖTV nin % 1 'e indirilmesi söylentisi var.
Siz olsanız 3 aylık inidirlen % 1 ÖTV ile bu zaman sürecinde Motosiklet alırmısınız?
Reklamlar
-
Herşeyden önce bu ötv indiriminin neleri kapsadıgını bilmek lazım. Otomobil üreticilerin nerdeyse fabrikaları kapatacak duruma gelmesi sonucu sadece onlara özel bir ötv indirimi olabilir.
Olduki kaza ile motosikletlerdeki ötv'yide kaldırdılar diyelim.3 ay çok kısa bir süre motosiklet adına pek birşey degişecegini düşünmüyorum
-
ötv inse nolcak millette para yok. yarın 15i kira su elektirk bagkur internet telefon kdv gecici vergi muhtasar hepsi beni beklıyor eheeeey tey tey tey seçim dalgasına napcaklarını sasırdılar
-
Elint'e ek olarak bir de motosiklet ötv'si %22'den (250cc ve altı için) %1'e, 250cc üstü için de %37'den %1'e geçici bir süre için de olsa düştü diyelim. Peki satıcılar bunu fiyatlarına yansıtacak mı ? Veya ne kadar yansıtacak ? Önemli olan bu.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Elint'e ek olarak bir de motosiklet ötv'si %22'den (250cc ve altı için) %1'e, 250cc üstü için de %37'den %1'e geçici bir süre için de olsa düştü diyelim. Peki satıcılar bunu fiyatlarına yansıtacak mı ? Veya ne kadar yansıtacak ? Önemli olan bu.
Ordaki "kısa bir süre"'yi birazda bu durum için belirtmiştim.Satıcıların 3 ay için fiyat degiştirecegini pek sanmıyorum
Ekonomistlerin ortak tahminleri bu krizin rahat 1-2 yıldaha sürecegi.Liderler gerçekten bu ötv indiriminin amacına ulaşmasını istiyorsa tahmini kriz dönemi süresince yani 2 yıl boyunca ötv indirimi uygulamasını devam ettirmelidirler. Yoksa böyle 3 ay ile 6 ay ile olacak iş degil.!!!
-
Komik işler bunlar.Sadece seçim için göz boyama olduğunu düşünüyorum.Garibanı kimse düşünmez.
-
Ben inanıyorumki böyle bi durumda satıcılar fiyatları düşürür sonuçta devlete giden para azalcak satıcının kazancağı para azalmıcak tabi yanlışım varsa düzeltin.Ama ÖTV indiriminde maalesef motosikletin m sinden bahsedilmiyo
-
abi zaten faturayı kesmeden önce yatırıyolar.
mutka yansır.
ama şu an mersin honda bayisiyle tel. görüştüm.zannetmiyorum dedi
Orgazma Dudak Büktürür
-
Bugün gittim honda bayisine cbf 150 bakmaya.Adamlar satış yok diyorlar.Bu ötv indirimini sordum, pazartesi belli olabilir ve indirim olrsa direkt fiyatlarımıza yansıtacaz dediler.Bende onu bekliyorum inş düşer.Saygılar...
-
2. elde düşecek demektir, bir fırsat olmaktan çıkar
-
kimsede para yokki. alacak olanda krediyle alır tabiki işi iyi ise. bence ötv indiriminin ne otomativ'de nede motosiklet sektöründe 3 veya 5 aygibi zamanlarda düzelmeye bir katkısı olmayacak.
-
2000 liram daha olsaydı alırdım
-
Süper Moderatör (BBRR)
Millet cep harçlığı bulamaz olmuş son üç ayda işte çıkarılanları sayısı 100 000 lerle ifade edilir duruma gelmiş..
ekmek bulamazlarsa pasta yesinler misali olmuş.. Dalgamı geçiyolar milletle.. Millet aç kardeşim aç ..açlık sınırında yaşıyo insanlar .. motosiklette vergiyi kaldırsalar nolacak ..
Üretimi artıracak üreticiyi teşvik edecek istihdam yaratacak projeler üretsinler .. tüketimi özendirmenin bir anlamı yokki para olmadıktan sonra.
ÖTV zaten sonradan uydurdukları bir tür haraç ... %37 ek vergi olurmu yaa .. insaf .. geceleri nasıl uyuyabiliyolar acaba merak ediyorum..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
ya nedesek boş hamdolsun diyelim ....... görelim.............
-
noter ücretleri de düşerse hemen alırım valla ;)
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
ötv yi indirirler yarın bi vergileri tavan yaparlarsa ne yapacağız motosikletleri de satamayız ötevden kazandığımızı vergiye veririz
zorla araç aldırmış olurlar yani bize
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
Koşayım hemen bir CBR10528 alayım....
Nasılsa onlarda hayal aleminde yaşıyor...Bizde hayalimize bakalım....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
3 aylik bir indirim yapacaklar ise komik olur.
-
Piyasayı canlardırmak için çok güzel bir yöntem. Bu kadar olumsuz yazı niye yazıldı anlamadım.
İşten çıkarılmak üzere olan insanlar için de müjde gibi haber. Hatta belki işten çırakılanların geri alınması bile mümkün.
Kimilerinin cebinde parası olmayabilir ama kimileri bu olayı fırsat bilerek 3-5 köşede biriktirdikleriyle bunu değerlendirmek isterler.
2. el fiyatlarını da, 3 aylık 0 araç alımı indirimi için oynatacaklarını sanmıyorum.
İkinci el aracını satmak isteyen adamın acil bir durumu yoksa fiyatını değiştirmez.
Elindeki motorunu satamayıp, yeni motor için bu indirimden faydalanmak isteyenlere başka bir alternatif takas yoluna gidip yeni motor almak mantıklı olabilir bence.
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
-
nezaman mış bu indirim ???
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)