12 ye alırsın vasco zaten piyasa fiyatıda en fazla budur bu motorun havalar ısınıyo herkez 1 2 koymus fiyatlara
12 ye alırsın vasco zaten piyasa fiyatıda en fazla budur bu motorun havalar ısınıyo herkez 1 2 koymus fiyatlara
eger coğunlukla 2 kişi kullacaksan ve eger yine coğunlukla uzun yol yapmak niyetindeysen suzuki gsx600f i tavsiye ederim sana.honda 600 f e göre biraz daha düşük kuvvetlidir fakat çok daha rahat bir oturuş pozisyonu vardır.alırken ben artcımla beraber honda 600f i de denedik fakat suzukiden daha memnun kaldık.yakıt konusuna gelince akıllı uslu kullandıgımda 20 tl lik benzinle 100 km ye yakın bir menzili var.uzun yolu henuz denemdim.kastım gercekten uzun yol.fakat yabancı bir foruma üyeyim benim motoru kullananların oluşturdugu onların verdikleri veriler biraz daha düşük.bunu da değiştirmem gereken hava filtresine bağlıyorum yani en azından umarım öyledir
f tipi motorların içinde orta ve uzun km li yolda artcı ile en cok rahat edeceğin motor diyebilirim.şüphesiz honda 600 f çok iyi bir motor.fakat biraz daha agresif ve bu yüzden de biraz daha rahat olmayan bir motor.şimdiden hayırlı olması dileğiyle.
rahatlık: değişken bir kavram olmakla beraber kullandığım en rahat motor kawasaki ER-5 tir üzerine tanımam.600f uzun yolda sadece bilek ve kollarımda hafif bir ağrı yapıyor ama bellik şart.artçı ile beraber kullanılacak en rahat sport touring.
ekonomi: ekonomik bir motor olduğunu söyleyemem ama bu kullanım karakteristiğinle alakalı,çok sık gazlayıp yawaşlarsan seni çok üzer. Ekonomi istiyosan kawa er6 al.ne yakar die kafana takarsan bu makineyi kullanamazsın.
performans: bazı arkadaşların abarttığı gibi çılgın bi performans makinesi değil ama performansı tatminkar.
kullanım: seri,kıvrak,manevrası rahat kullanışlı ve çok çok çok dengeli bir motor.son hız ve ivmelenme tatminkar.topic te bir arkadaş çok güzel yazmış "gaza ani yüklendiğinde kararsız" kafaya mı gideyim kuyruk mu savurayım die arada kalıyor.kafa yapcaksan kawa zx-6R.frenajı iyi.
genel: super sportlara yakın ama bir adım gerisinde bir performans,ss.lardan yakıt olarak biraz daha ekonomik,özelliklerine göre uygun fiyat,cazibeli bir makine,rahat kullanım.Eşimle beraber bincemiz icin aldım.artçın yoksa R6 al derim...
FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...
600f, r6 ve 600rr'a gore yumuşak motordur. silindir başına tek enjeksiyon vardır 600RR'da ise silindir başına çift enjeksiyon vardır. dolayısıyla teknik olarak 600rr ikinci enjeksiyonları kullanana kadar 600f'den daha az yakar.
eger tek motorun olacaksa ve hobiyle beraber ulaşım aracı olarak da kullanacaksan 600f derim. özellikle şehir içinde R serisi motorlara gore sana avantajı olacaktır. son kurdgum cümleyi motoru şehir içinde kullanınca anlayacaksın.
ayrıyetten ben bişi sormak istiyorum 2006 model 1000RR 24000km'de 24000km bakımı dahil olmak üzere tüm bakımları eksiksiz yapılmış kazası boyası olmayan ve ne balata ne de lastik isteyen bir motor sizce şu zamanda ne kadar eder. bir de yaz gelince ne kadar eder.
valla 600rr parasına fireblade ler var aynı paraya 600 rr alcağıma fireblade alırım 14 e falan gördüm cok 2006 ama local boyalar vardı nemrut senin dediğin gibi temizse motor 16 civarı birşeyler olur şu zamanda
Valla al kardeşim.
Bin kardeşim.
Anlatmayla olmaz.
Yaşa kardeşim.
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
Selam dostum, genel olarak herkes hemen hemen aynı şeyleri söylemiş zaten, ama kısaca üstünden geçip toparlamak gerekirse:
1- 110 hp' lik gücüyle 270 km. gibi süratlere ulaşabilen, ivmelenmesi mükemmel ve güç olarak olarak kesinlikle tatminkar bir makinadır.
2- "R" makinalara göre nispeten daha yumuşak olan amortisörleri, selesi ve gidon pozisyonu sayesinde biraz daha rahat bir motordur. Ama fazla bir rahatlık bekleme, sonuçta dik oturuş pozisyonuna sahip değil ve uzun yolda belli bir süre sonra yorabilir.
3- Yakıt tüketimi kullanıma göre 7 - 9 litre arasında oynamaktadır (2001 ve sonrasındaki enjeksiyonlu modeller için söylüyorum).
4- Üretimi durmasına rağmen 10 yıl boyunca parçası temin edilmek zorunda olan, ayrıca en çok satılan motosikletlerden biri olduğu için ve de markası Honda olduğu için, bu konuda sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.
Unutmaman gereken bir nokta da, almayı düşündüğün motorun sağlamlığının ve kalitesinin dünya çapında kendisini kanıtlamış olduğu. Yılın motosikleti ödülünü almış, dünyada en çok satılan motosikletlerden biri.
Ağzına sağlık Deniz'ciğim, çok güzel ifade etmişsin bazı şeyleri.
@Carcharoth
Bu yukarıda yazılanları da kesinlikle göz ardı etme bence.
Arkadaşlar cevaplarınız için hepinizi ayrı ayrı çok teşekkür ederim. dreamdark aslında hep heves duyduğum ve ilgilendiğim motosikletler super sport olmuştur. Ama şehir içi ve şehir dışı benim kullanım amacına hitab etmediği için 600F e yönelme gereği hissettim. Dediğin gibi özünde super sport ruhu taşıyor orası kesin Tercih etmemdeki en büyük amaçlardan biride bu zaten. Zaten bu modelle ilgili tek bir kötü yorum dahi işitmedim. Tek sıkıntı yakıtı 1600cc bir arabayla neredeyse aynı
Okan ACAR
Ehh gülü seven dikenine katlanır misali, 4 silindirli bir makina kullanmak istiyorsan bu göze alman gereken bir bedel. Tüm 4 silindirler için aynı durum geçerli.
Ama yok, 4 silindir sesi duymasam da olur, performanstan da birazcık fedakarlık ederim dersen, düşük yakıt tüketimi ve performans orantısında alınabilecek en mantıklı motosiklet olarak Kawa ER-6F/N tavsiye ederim sana. Dezavantaj olarak kişisel görüşüm, Honda kalitesi ve yaygın servis-yedek parça eksikliğidir.
dostum bu motosikletin sen benzinine bu kadar kafayı takıp 1600 cc araçla karşılastırma yaparsan hiç bu işe bulasma çünkü bu motosikletin herşeyi 1600 cc arabanın masrafının 3 katı en basiti 1600 cc bir arabanın en basit marsarını sana söyliyim 3 litre yag castrol 25 ytl yağ filtresi 5 ytl hava filtresi 5 ytl benzin filtresi 5 ytl = 45 ytl bu 5000 km yapar. 600 f motosiklet 4 litre yağ 120 ytl yağ filtresi 35 ytl hava filtresi 100 ytl benzin filtresi 30 ytl = 285 ytl ve 2000 km yaparsın. yani senin anlayacağın sen 1600 cc arabanın yaktığı ile aynı nerden bu işin içinden cıkamassın ha birde 1600 cc arabaya 4 lastik alırsın 450 ytl ye bu motosiklete en kötü markayı alacak olsan 600 ytl iyi birşey dersen 1000 ytl yi vermen gerekir ...
::tutkuy::
Aslında biraz daha esneyebilir bu fiyatlar.
Muyi, senin verdiklerin servis fiyatları sanırım, parçaları kendin temin edersen fiyatlar daha da düşüyor.
Mesela,
4 lt yağ (Repsol ya da Castrol - full sentetik): 75 TL
Orjinal Yağ filtresi : 20 TL
Orjinal Hava filtresi : 80 TL
Benzin filtresi : 20 TL
Balata (ön) : 60 TL x 2 = 120 TL
Balata (arka) : 60 TL
Bir de motorun standart bakımları 6000 km' lik periyodlarda yapılır. Her bakımda yapılacaklar da farklılık gösterebilir. Parçaların durumuna göre değiştirmek gerekmeyebilir.
Normal şartlarda hava filtresi ve bujiler, en az 10,000-12,000 km gider. Yağ filtresini de 2 yağ değişiminde 1 değiştirmek kafidir. Benzin filtresi de uzun süre kullanılabilir. Balatalar kullanıma göre 5,000-10,000 km arası dayanabilir. Ben bu bakımları genelde kendim yapıyorum, kendim üstesinden gelemeyeceğim birşey olmadıkça tamirciye gitmiyorum. Elinizden iş geliyorsa eğer, bu şekilde daha ekonomik oluyor.
Sonuçta değiştireceğiniz parçaların ömürleri de sizin kullanımınız ve bakımınızla doğru orantılıdır. Bu motora binilecekse bu masraflar göze alınıyor.
evet haklı olabilirsin ama bir k&n hava filtresini o fiyata zor bulursun evet belki bazı parçaların km sini erken yazmış olabilirim ama 1600 cc bir arabanında fren balatasının yada benzin filtresinin veyahut bujilerinin değişim sürecleride bi okadar uzuyor benim anlatmak istedğim parçalarının ve bakımının 1600 cc arabalara göre daha pahalı olduğu
::tutkuy::
O konuda kesinlikle haklısın, kıyaslandığı zaman 1600cc bir arabanın masrafları bizim motorlardan çok daha az. Arabaların bakım periyodları da oldukça uzun aralıklarda zaten. Parça fiyatlarında da dediğin gibi uçurum kadar fark var arada.
Resmen arabaya "ihtiyaç", motora "lüks" muamelesi yapılıyor işte. Sorun da burada zaten. Motor kullanımı arabaya göre daha düşük oranda olduğu için de kar marjı yüksek tutuluyor. Yoksa ben motor için üretilen parçaların maliyetinin bir otomobil için üretilen parçadan pahalı olduğunu sanmıyorum; hatta daha bile ucuzdur tahminimce.
Olan tabiiki biz motosiklet kullanıcılarına oluyor yine..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)