Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet almayı düşünen ark..lara tavsiyeler. Lütfen okuyun.

REKLAM ALANI
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Motor almayı düşünen arkadaşlar, şunlara dikkat. Mutlaka kaç km de bir bakıma girdiğini, ortalama bakım maliyetlerini, belirli aralıklarla mecburen değişmesi gereken yedek parça fiyatlarını (dış lastik, fren balataları, ekzantrik zinciri zincir dişli takımı vs.) fiyatlarını. Sürpriz ağır bir arıza durumunda ne kadara mal olabileceğini yani kısacası kullanım maliyetlerini, vergisinin ne kadar olduğunu iyi araştırın. Hiç kimsenin bu sevdaya kapılarak kullanım maliyetleri altında ezilmesini şahsen istemem.

Geçmiş tarihlerden bi kaç forum başlığı hatırlıyorum. (Cbf 250 piston segman krank...vs parçalara ihtiyacım var.. servis fiyatına 2500 tl diyor. Yan sanayisini nereden bulabilirim.)

(cbr 600 f ön arka lastik 900 tl diyorlar, sizce fiyat anormal değil mi ?) Mesela bu kullanıcı bu motoru alırken ön arka lastik değiştirmesi gerektiğinde ne kadara mal olacağını araştırmamış bir kullanıcıydı belkide.

Son olarak oldukça uzun bir zaman önce okuduğum bir forum başlığını yazıyim (Burgman 400 sahibiyim, marş motorum arıza yaptı, servis yenisinin fiyatına 600 tl den kapı açıyor. Yan sanayisini veya çıkmasını nasıl bulabilirim?) Bu kullanıcıda Burgman almadan önce muhtemelen marş motoru arıza yaparsa ve değiştirmesi gerktiğinde bunun için ne kadar ödemesi gerektiğini öğrenmemiş bir kullanıcıydı. Lütfen kimse madur olmasın ve kendine en uygun motoru iyi ve doğru teşhis etsin. Herkez motror almadan önce yedek parça fiyat listesini baştan aşağı bi incelesin. Bazı modellerin sarf malzemelerinde bana göre çok uçuk fiyatlar var.

Bi örnek: Hyosung s-ms 3 250 maxi scooter ın Kayışı 350 tl varyatör seti 700 tl. Ve bu kayışla varyatör kitinin ortalama ömrü 20000 km, buda temiz bir kullanımla 20000 km. yani bu motor 20000 bakımına gittiğinde sadece bu iki parça değişimi için işçilik hariç 1050 tl ödeyecek, yapılan diğer baklım işlemleri ve işçilik belki bu motor için 1500 tl yi bulabilecek. Bu motorun 10000 km de bir de dış lastik değiştirdiğini düşünelim. Bu motoru alan kişi belki 2000 tl yi servise bırakacak. Sıfırı 8500 tl bu motorun. İkinci elleri fazla piyasada olmamasına rağmen 3500-4000 tl ye hemde 2000-3000 km de bulunabiliyor. Neden 2. elinin bu kadar ucuzladığını size örnekledim. Alan vatandaş bir süre kullandıktan sonra bu acı gerçeklerin gelecekte kendisinin başını ağrıtacağını biliyor ve tez zamanda motoru elden çıkartmaya çalışıyor.

Bir motor seçerken (boyuma kiloma uygunmu, istediğim... hızlara ulaşabiliyormu ? cc hacmi istediğim gibi mi) bilgileri toplarken pls işin maddi boyutunuda araştırmanız gereken bilgi grubu içine katın. Yoksa çok zarar eder, motor kullanmaktan zevk alamazsınız. Genç arkadaşlarımın bazılarının bu konuyu atladıklarını üzülerek görüyorum. Her ne kadar kabus gibide olsa 50 cc motorla dahi bir ömür geçer. ama 50 cc dahi olsa kullanım maliyetleri eksiksiz karşılanabiliyorsa geçer. Almak istediğiniz motosikletin (sıfır veya ikinci el) parasını zorla denkleştirip gönlünüzdeki motoru aldıktan belirli bir süre sonra bakımı girdiğinizde servise ne kadar ödeyeceğinizi bilin. Bunu büteçenizin karşılayıp karşılayamayacağının cevabını kendinize verin. Alacağınız motorla örneğin senede 10000 km yapacaksınız diyelim. 10000 km kullanım maliyetlerini, her 10000 km de bir hangi parçaların değişmesi gerektiğini ve size ne kadara mal olacağını araştırarak yıllık kullanım maliyetinizi çıkartın ve bu maliyeti karşılayıp karşılayamayacağınızın cevabını kendinize verin. Ülkemizde çoğunlukla hobi amaçlı kullanılan motosikleti alıp kullanmadan önce, bu hobinzin size ne kadara mal olacağını öğrenin. Bu maliyetlerin, hobi amaçlı kullanılan ve alınan 150-200 cc üstü motorlarda, düşük cc sınıfına göre çok daha yüksek olduğunu, marka ve modeller arasında da, dikkate alınmasını gerektirecek kadar büyük farklar bulunabileceğini unutmayın.

Sadece alacağınız motorun ne kadar benzin tükettiği ile yola çıkmayın. Kullanım maliyetinizin de sadece km/benzin olmadığını unutmayın. Motosikleti hoşlandığınız bir kız gibi düşünün. (Ben bu kızla çıkarsam onun benden beklentileri nelerdir ? beklentilerini karşılayabilirmiyim, birbirimize uygunmuyuz ?) sorularına nasıl cevap verirsiniz ? Eğer sizin yaşam tarzınızla uyuşmayan, beklentilerini karşılayamacağınız bir kızla çıkma girişiminde bulunursanız mutlu olamazsınız. Herkeze slm ve sevgiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 200 GY-2
    Aynen katılıyorum.Ayağı yorgana göre uzatmakta herzaman fayda vardır.
    MEMLEKETİN NERE DİYE SORAN OLURSA, BEN BİR DÜNYA VATANDAŞIYIM.

İnsanlarıda tıpkı para gibi ışığa tutun, eğer içinde ATATÜRK yoksa sahtedir!...

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok güzel bir konuya değinmişsin arkadaşım tebrikler.
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

+2 muayenesi tamam mı 3 sene muayene yatırmamış bizimki, 2 senedir sigorta yok, ne masraf varsa önceden telefonla konuşun ayağınızı yorganına göre uzatın,sonra üzülmeyin

OzCaN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gts 250i Evo
    Gerçekten iyi bir konuya parmak basmışsın Dile getirilmesi gerken bir husustu iyi yapmışsın

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok güzel yazmışsın sağol
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    +2 muayenesi tamam mı 3 sene muayene yatırmamış bizimki, 2 senedir sigorta yok, ne masraf varsa önceden telefonla konuşun ayağınızı yorganına göre uzatın,sonra üzülmeyin
    tüh kötü patlamıştır..

TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Özellikle şu kriz ortamında muhakkak dikkat edilmesi gereken hususlar.
    Teşekkürler ethemm76.

Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tüh kötü patlamıştır..
    Çilingir gibisin, Muayene normalde 63 Tl ben 155Tl ödeyeceğim, sigortayı da 100Tl 'nin altında tahmin ediyorum

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Motor almayı düşünen arkadaşların bu konuda yeterli araştırma yapmadığını görüyorum. Geçmiş tarihlerde almayı düşündüğüm, satın alabilecek parayı temin edebileceğim halde, kullanım maliyetlerini karşılayamayacağımı araştırarak öğrendikten sonra almamam gektiğine karar verdiğim bi kaç model olmuştu. Bu yüzden bu konuya değinmek istedim. Bende geçmişte işin bu boyutunu araştırmadan yanlış bi tercih yapıp fazlasıyla zarar etmiştim. Güzel bi ders almıştım ama.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)