Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Tepki Için En Resmi Müracat...........

REKLAM ALANI
    emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    bu kadar kalabalıkken nasıl birşey yapamıyoruz.. neden kullanmıyoruz bu gücü.. her türlü eyleme hazırım.. yönlendiren biri olsun ve yapalım yapılması gerekeni.. gerçekten küçümsenmeyecek kadar kalabalığız...
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    yazılı tepki yada protestoları pek tınlıyacaklarını sanmam, günün en yogun saatlerinde trafiğin en yogun oldugu yerlerde 1 er dakika kontak kapama eylemi yapsak ve bu sorunumuz çözülene kadar bu eylemi sürdürsek? gerekli basıl yayın organlarınada haber versek?

serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    1.2.2009 YAPILAN KAZLI ÇEŞMEDEKİ MİTİNG

Motorculardan ‘kafa kopmasın’ eylemi

2 motosiklet sürücüsünün, metrobüs hattının çelik halatlarına çarpması sonucu kafasının koparak ölmesi protesto edildi. Kazlıçeşme’de eylem yapan motorseverler, sac ve çelik halatlara önlem alınmasını istedi

Zeytinburnu’nda toplanan binlerce motosikletli, 2 motosiklet sürücüsünün kafasının koparak ölmesine neden olan metrobüs bariyerlerine tedbir alınmasını istedi.
    Motosikletli Kuryeler Derneği’nin dün Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği “Yollarda ölmek istemiyoruz. Motosikletleri fark edin” eylemine binlerce motorsever katıldı.
    Protesto gösterisine, metrobüs hattının bariyerlerine çarparak ölen kurye Onur Sual’in babası da katıldı. Baba Muhsin Sual, “Böyle bir olay Onur’umun başına geldiği için çok üzgünüm. Mahkeme sonucunda alınacak olası tazminatla Onur adına dernek kuracağız. Eskiden emniyet şeridi vardı. Metrobüs açıldıktan sonra yol daralınca kazalar arttı. Benzeri acılar yaşanmaması için kafa kopmasına neden olan çelik halatlar bir şekilde kapatılmalı” dedi.

Tamponlar yerleştirilmeli’
    Kazalardan sac ve çelik halatlı bariyerleri sorumlu tutan Motosikletli Kuryeler Derneği Divan Kurulu Başkanı Hasan Güreler ise, “Sac bariyerler bir bıçak, çelik halatlar ise giyotin gibi. Halat bariyerlerin dışına esnek ve dayanıklı PVC borular, sac bariyerlere ise süspansiyonlu tamponlar yerleştirilmeli” diye konuştu.
    Motor tutkunu gazeteci Ahmet Utku da, “İstanbul’dan Avustralya’ya kadar motosiklet seyahatleri yaptım. Buralarda anladım ki, Türkiye’de motosiklet kültürü yerleşmemiş” şeklinde konuştu.

AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

Motosikleti
    Alıntı exile adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazılı tepki yada protestoları pek tınlıyacaklarını sanmam, günün en yogun saatlerinde trafiğin en yogun oldugu yerlerde 1 er dakika kontak kapama eylemi yapsak ve bu sorunumuz çözülene kadar bu eylemi sürdürsek? gerekli basıl yayın organlarınada haber versek?
    biraz illegal olur ama bence güzel olur...

emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Alıntı buralpdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ister ulaşsın ister ulaşmasın, kayıtsız kalmaktan iyidir,nasıl olsa bir işe yaramaz kimse okumaz mantığından iyidir, hareketsiz kalmaktan iyidir.
    ben dilekçemi yazdım yolluyorum iadeli taahütlü,mail de attım elim kolum bağlı oturmaktan iyidir.
    boşuna uğraşmayın birşeyler olamaz diyerek hiçbir yere varamazsınız
    Ben kayıtsız kalalım demiyorum ki , bende elimden geleni yapıyorum bir sürü yere yazdım ve telefon ile kontaga geçtim...Ama durum bunu gösteriyor.

Devlet hiç bir zaman kurulu düzeni bozmaz motorsiklet sürücüleri için birşey yapacagını sanmıyorummmm. üzülerek söylüyorumm... İlerde benim bile başıma gelebilir ama elden birşey gelmeyince kabullenmek lazım..
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bu açılan başlık 2 gün sonra anasayfadan düşecek, 2 hafta sonra da unutulacak.Benim kast ettiğim şey, ne yapılması gerektiği konusunda ortak karar alınarak bu konunun aynı haber başlıkları gibi sürekli ana sayfada (ve mümkünse uzunca bir süre en üstte) durmasıdır.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Dilekce formati hazirlayin bunu herkez ayni olarak gondersin. Tek dil olsun
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

AYGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kesinlikle tek yaptıgımız burada görüşler belirtmek başka birşey değil
    ama bi eylem yapalım desek istanbul da o kadar motorcu var ya haberleri olmuyo yada işleri oluyor katılım cokcokcok düşük
    biz kendimiz için yapacagımız birşeye vakit ayırmıyorsak kimse de bizi düşünmez

Benim fikrimde şu ; kendimiz plaka gibi bir malzemeden şu bariyerlerin altına Avrupada konan malzemeden 1 adet yapalım ve törenle bu aparatı otobanda uygun bir yerde bir bariyerin altına monte edelim yani sembolik olarak takalım .Üstünede ölmek istemiyoruz asalım kalabalıkta olursak baya bir ses getirir hemde yetkililerin bu bariyer altına konan malzeme için biraz olsun akıllarına bir şeyler gelir en sonundada açıklamada bariyerlerin altına bu malzemeler döşenmden bu belediyeye oy vermeyeceğimizide belirtelim.En azından seçim yatırımıda olsa yoğun yerlere e-5 gibi bu malzemeleri takarlar.

Ne dersiniz?

Motosikleti
    Alıntı AYGÜL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama bi eylem yapalım desek istanbul da o kadar motorcu var ya haberleri olmuyo yada işleri oluyor katılım cokcokcok düşük
    aynen katılıyorum.. birde tüm motosiklet kullanıcıları internet kullanmıyor.. yapılacak şeyin internet dışındada duyurulması gerek.. katılım birazda bu sebepten bizim beklediğimizden az..

Alıntı emekkoray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen katılıyorum.. birde tüm motosiklet kullanıcıları internet kullanmıyor.. yapılacak şeyin internet dışındada duyurulması gerek.. katılım birazda bu sebepten bizim beklediğimizden az..
    evet kesinlikle...
    aslında asıl önemli olan bizim değil araba kullanıcılarının ve yetkililerin duyması ama nasıl işte o var
    kalabalık olsak duyabileceklermi artık sesimizi?

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı Limankalesi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim fikrimde şu ; kendimiz plaka gibi bir malzemeden şu bariyerlerin altına Avrupada konan malzemeden 1 adet yapalım ve törenle bu aparatı otobanda uygun bir yerde bir bariyerin altına monte edelim yani sembolik olarak takalım .Üstünede ölmek istemiyoruz asalım kalabalıkta olursak baya bir ses getirir hemde yetkililerin bu bariyer altına konan malzeme için biraz olsun akıllarına bir şeyler gelir en sonundada açıklamada bariyerlerin altına bu malzemeler döşenmden bu belediyeye oy vermeyeceğimizide belirtelim.En azından seçim yatırımıda olsa yoğun yerlere e-5 gibi bu malzemeleri takarlar.

Ne dersiniz?
    Güzel bir fikir.Sanayiden tanıdığı olan bir arkadaş var ise kolayca hayata geçirilebilir.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    zat
    Alıntı Limankalesi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ne dersiniz?
    BENCE MANTIKLI?

Alıntı AYGÜL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BAŞKA ÖNERİN VARMI AYGÜL?

http://www.kgm.gov.tr/fr5.asp?tt=1303

POSTA YAZIŞMA ADRESİ

ANKARA
    Karayolları Genel Müdürlüğü

info@kgm.gov.tr

İnönü Bulvarı 06100
    Yücetepe / ANKARA

ANADOLU YAKASI

1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Küçükyalı/İSTANBUL 216 - 489 39 00 ( 20 hat )

bol01@kgm.gov.tr

AVRUPA YAKASI

17. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Zincirlikuyu/İSTANBUL 212 - 274 68 00 ( 20 hat ) bol17@kgm.gov.tr

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Arkadaşlar, tamam yazalım gönderelim tabiki ama siz inanıyor musunuz o bariyerlerin değiştirileceğine? Kilometrelerce o bariyerlerden kullandılar. Alelacele bir şekilde, seçimlere yetiştirebilmek pahasına, can güvenliğini tınlamadan, şeritleri dünya standartlarından çok daha dar hale getirerek ve çoğu yerde emniyet şeridini iptal ederek metrobüs dedikleri zırtapoz icadı bir toplu taşıma sistemi kurdular güzelim İstanbuluma. Plansızca programsızca çalıştılar, tek maksatları işi yetiştirmek, seçimlerde kendilerine reklam malzemesi çıkarmaktı. Şimdi bizim bir mektubumuzla bunların tamamını değiştirecekler öyle mi? Hiç sanmıyorum... Ama yine de @zeda3000 arkadaşımızın dediği gibi, standart bir format hazırlayalım. Hepimiz bunu gönderelim... Umarım faydalı olur ve umarım ben yanılırım...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Alıntı serkanzat adlı üyeden alıntı Mesajı göster

BAŞKA ÖNERİN VARMI AYGÜL?

bende mail attım posta ile de göndereceğim
    başka önerim olsa ortaya atarım
    demek istedigim bu degil diger kaybettıgımız arkadaslarımızdan sonrada bu konusmaları hep yaptık biz zaten kendimiz dikkatli olunmasını gerektigini biliyoruz
    ama birkaç gun sonra unutuyoruz bunları ben bunu demek istemiştim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim

Motosikleti
    mondial 125zn gitti tiger250 geldi.
    ben hala eylemden yanayım.tabi valilik ve emniyetten izin alarak yapılması şartı ile.aynı anda bütün şehirlerde eylem yaparsak gerçekten birileri duyar sesimizi.tabi medya desteği şart.
    2 teker tek ruh tek yol.

Motosikleti
    zat
    Ben aynen bunu yolladım kara yollarına.kısaca altta belirtiğim gibi

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ KENDİ HATALARI SONUCU ,YADA KENDİ İSTEMLERİ DIŞINDA BAŞKA ARAÇLARIN SIKIŞTIRMALARI SONUCU DÜŞEBİLİR.ÖNEMLİ OLAN YERE DÜŞTÜĞÜNDE VE DÜŞÜRÜLDÜĞÜNDE O SÜRATLE KAYARAK BARİYERLERİN ALTINDAKİ AÇIK KALAN KESKİN DİREKLERE ,VEYA ÇELİK TELLERE,ÇARPMAMASI GEREKİR
    ORASI KORUMALIKLI OLSA BELKİ UZUV KOPMALARI,VE ÖLÜMLER %90 ORANINDA UFAK KIRIKLAR VEYA SIYRIKLAR İLE ATLATILABİLİR,

Ne yapılabilir?
    bariyerler Tamponlar yerleştirilebilir
    Kazalarda sac ve çelik halatlı bariyerler bir bıçak, çelik halatlar ise giyotin gibi. yapılması gereken Halat bariyerlerin dışına esnek ve dayanıklı PVC borular, sac bariyerlere ise süspansiyonlu tamponlar yerleştirilmelidir.
    motosiklet sürücüleride bu toplumun insanları ve devlete vergilerini veren birer mükellefler,sürücülerin can güvenliğinin arttırılmasını istemeleri en doğal haklarıdır. yukarıda belirttiğim önlemler alınabilir.hiç bir şey insan canından daha kıymetli değildir.maliyeti ne olursa olsun yapılabilicek bir işlem sonuçta kara yolları bunu yapabilecek güce sahip bir birim.

biraz kaba olmuş olabilir,ama isyanımızı anlasınlar artık

Alıntı atlantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, tamam yazalım gönderelim tabiki ama siz inanıyor musunuz o bariyerlerin değiştirileceğine? Kilometrelerce o bariyerlerden kullandılar. Alelacele bir şekilde, seçimlere yetiştirebilmek pahasına, can güvenliğini tınlamadan, şeritleri dünya standartlarından çok daha dar hale getirerek ve çoğu yerde emniyet şeridini iptal ederek metrobüs dedikleri zırtapoz icadı bir toplu taşıma sistemi kurdular güzelim İstanbuluma. Plansızca programsızca çalıştılar, tek maksatları işi yetiştirmek, seçimlerde kendilerine reklam malzemesi çıkarmaktı. Şimdi bizim bir mektubumuzla bunların tamamını değiştirecekler öyle mi? Hiç sanmıyorum... Ama yine de @zeda3000 arkadaşımızın dediği gibi, standart bir format hazırlayalım. Hepimiz bunu gönderelim... Umarım faydalı olur ve umarım ben yanılırım...
    şu an mevcut olan bariyerlerin altına birer sıra daha monte etsinler,var olanı sökmeden,altı kapanmış olur bizde vergi veriyoruz bu devlete.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.asp...liyet_anasayfa

beton bariyerler ve altına kadar kapalı bariyerler hakkında geçmiş bir haber

http://www.antonbeton.com/faaliyet_n...ey_yurtici.php

örneklerini bu firmada gördüm.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)