adanadayım İST. FSM. körüsünden ceza geldi, ne yapmalıyım, bir bakın
Reklamlar
-
selam arkadaşlar
öncelikle şunu belirtim:adanadayım ve ist. hiç gitmedim
evime muhtarlıktan kağıt geldi, gönderiniz var gel al diye.gittim ve şok oldum.2007 nin 2.nci ayında ist. fsm köprüsünden ücret ödemeden geçtiğim yazıyor, geçiş ücreti ve bunun idari cezası olan 10 katını yatırmam gerektiği yazıyor.ne yapmalıyım, nasıl itiraz edeceğim, başına gelen fikri olan varmı
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
Reklamlar
-
2007 2 ayda motor sendemiydi ?
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
eğerki motosikletin istanbuldan gelme ise o esnadaki sahibine ait bir borçtur, sahibini arayıp iletmen gerekebilir, o yıllarda motor seninmiydi?
yada noter satışı yapılıp üste alınmamışmıydı?
bunlardan biri deilse;
muhtemelen plakası yarım kapalı olan birisi ile senin plakan tutmuştur
-
daha öncede budurumu yaşamış bikaç kişi vardı mt de sanırım en dogru bilgiyi onlar vericeklerdir. ancak cezayı yatırmadan itiraz etme şansın oldugunu sanmıyorum...
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
-
Yatırma gitsin ya.
Motoru satmayacaksan tabi.
-
Yav seninde başın trafikle dertte. Çıkma şu karayoluna olsun bitsin
-
Şimdi trafik müşaviri arkadaşımla konuştum.Cezayı ödemiyorsun dilekçeyle itiraz ediyorsun.Onlar ispatlıyormuş.Bu olaylar sık yaşanıyormuş.Takma kafana.
-
takendy adlı üyeden alıntı
2007 2 ayda motor sendemiydi ?
evet bendeydi.2006 nın 11,ci ayında aldım.ve şuan 4 ay önce sattım
GKN adlı üyeden alıntı
eğerki motosikletin istanbuldan gelme ise o esnadaki sahibine ait bir borçtur, sahibini arayıp iletmen gerekebilir, o yıllarda motor seninmiydi?
yada noter satışı yapılıp üste alınmamışmıydı?
bunlardan biri deilse;
muhtemelen plakası yarım kapalı olan birisi ile senin plakan tutmuştur
motor benim üzerime idi.plakadan bana ulaşmışlar.oysa ne ben nede motorum kendi başına ist. gitmedik
kuyucadısı adlı üyeden alıntı
daha öncede budurumu yaşamış bikaç kişi vardı mt de sanırım en dogru bilgiyi onlar vericeklerdir. ancak cezayı yatırmadan itiraz etme şansın oldugunu sanmıyorum...
bende hatırlar gibiyim başka şikayetlenen arkadaşları.bir görseler şu başlığı
mertyagci adlı üyeden alıntı
Yatırma gitsin ya.
Motoru satmayacaksan tabi.
abim motoru satalı 4 ay oldu
azgurbuz adlı üyeden alıntı
Yav seninde başın trafikle dertte. Çıkma şu karayoluna olsun bitsin
haklısın zafercim ama bizimki bahtsız bedevi hikayesi evde otursam kafama taş atan olur camdan
mertyagci adlı üyeden alıntı
Şimdi trafik müşaviri arkadaşımla konuştum.Cezayı ödemiyorsun dilekçeyle itiraz ediyorsun.Onlar ispatlıyormuş.Bu olaylar sık yaşanıyormuş.Takma kafana.
nasıl ve nereye itiraz edebilirim onuda öğrenirmisin rica etsem ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar
-
Trafik şubesine itiraz edeceksin.
-
Destuuur.. daha neler gelecek başına kardeş bence en yakı karakol'a giderek bir fikir al...ney,nereye,nesıl müracaat gibi...geçmiş olsun
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
-
acaba sahte plakalar mı dolaşıyo trafikte nedir ..
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
Bir kaç gün önce banada benzer bir ödeme emri geldi olayın sonucunu bekleyip konuyu burada anlatmayı düşünüyordum.
Gelen evraktaki yazı şöyle:
Plakası aşağıda belirtilen aracın, listede belirtilen tarihlerde Otoyol ve Boğaziçi Köprülerinden ücret ödemeden geçiş yaptığı tesbit edilmiştir.5228 sayılı Kanun 50 maddesi ile yeniden düzenlenen 5539 sayılı kanunun 21.maddesine istinaden geçiş ücretiniz ile 10 katı idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesi gerekmektedir.
Söz konusu idari para cezasının kanun yoluna başvurmadan önce (adresinize tebliğ tarihinden itibaren (15) gün içinde) ödeme yapılması halinde , geçiş hücreti hariç 10 katı idari para cezası üzerinden %25 indirim hakkından yararlanılarak ödenmesi mümkündür.
Ödeme gerçekleşmedikçe araçların fenni muayenesi ile satış devir işlemleri yapılmayacaktır.
İtiraz için tebliği izleyen günden başlamak üzere en geç onbeş(15) gün içinde Sulh Ceza Mahkemesine başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari yaptırım kararı kesinleşir. İş bu geçiş ücreti veidari para cezasına ilişkin ihtarnamenin hatalı olduğu düşünülüyorsa,dava açmadan önce kontrol için IVEDİ olarak kurumumuza telefon-faks-e-mail ile ulaşılması gerekmektedir.
Bilgilerinize rica ederim.
|Plaka No: 16V5871 Bilgi: İstanbul-Ankara Otoyolu
|Tarih: 03.09.2006 İstasyon: Çamlıca (OGS Gişesinden Kaçış)
|Geçiş Ücreti YTL: 6,00
|İdari Para Cezası YTL: 60,00
|Ceza Dahil Toplam YTL: 66,00
Buraya kadar her şey normal gibi ama bana bu plaka 01.04.2008 de motosikleti sıfır aldığmda Bursa Yıldırım Trafik şubesinden ruhsat çıkardığımda verildi ceza tarihi 03.09.2006 yani plaka bana verilmeden önce.
Muhtemelen bu plaka daha önce kullanılmış sonra araç artık pertmi oldu veya başka bir ile yada ilçeyemi satıldı orası şu anda meçhul plaka kaydı silinmiş bu gibi plakalar daha sonra yeni kaydolan araçlara veriliyor.
Burada olduğu gibi bazen cezalar bir kaç yıl sonra geliyor tabi o anda plaka kimin adına adresine kayıtlıysa ona araç sorgulaman baktım veriliş tarihi01.04.2008 cezanın tarihi 2006 yani bana verilmeden önce bu konuyu verilen meil adresine yazdım adamlar lütfedip cevap dahi yazmadılar aracın ruhsatının gelen ödeme emrinin birde araç sorgulamadan çıktının fotokopilerini çekip korgoyla gönderilen adrese yolladım bakalım bekliyorum gelişme olursa buraya yazarım.Aklıma maliye bakanımızın lafı geldi:Biz hangi tavuğu yakalarsak onu yolarız
Bu işler galiba yle oluyor.
-
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
tuhaf bi durum kolay gelsin
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
valla gürsel kardeşim şaka gibi ama unutma türkiyede yaşıyoruz
-
E-M-R-E adlı üyeden alıntı
acaba sahte plakalar mı dolaşıyo trafikte nedir ..
aynen öyle arkadaşım,
çete bu bakıyor netten başka ildeki plakalara sonra çıkarıyor o plakanın sahtesini paşa paşa dolaşıyor.
-
böyle bir düzeysizlik varmı arkadaşlar.
rahat evimde otururken benim huzurumu kaçırıyor geri zekalılar
-
Aynı şey benim başımada geldi hatta başlık açmıştım bende.Ceza daki yere olayı anlatan fax çektim ceza daki kaçak geçiş tarihi 2005 .Benim motoru sıfır aldığım tarih 2008.Bunları dilekçeye yazdım ayrıca ruhsatın fotokopisinide ekledim.Ama cevap yok bu hafta kendim gidicem valla.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler