Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Supersportlar günlük kullanıma uygun mu?

REKLAM ALANI

Öncelikle belirteyim ki forumda buna benzer açılmış bir kaç konu gördüm ama daha detaylı bilgi alabilmek için böyle bir konu açma gereği duydum. Okulumla evimin arasındaki ulaşım problemli olduğu için son bir kaç aydır kendime bir taşıt arıyorum.Fakat ekonomik durumumun el verdiği otomobiller hem bakımsız, hem de tatmin edecek cinsten değil. Aynı parayla (8, 9bin tl) civarı internette bir takım supersport tarzı motosikletler satın alınabiliyor. Konuyla ilgili neredeyse hiç bilgim olmadığını hatırlatarak, bu tarz motosikletlerin günlük kullanım için uygun olup olmadığını sormak istiyorum. Oturduğum şehir (İzmir) konumundan dolayı çok soğuk bir şehir değil. Yağışlı gün sayısı ise 40 civarı. Bu konuda pek bir sıkıntım olacağını sanmıyorum ama yakıt harcaması,aracın bakımları, trafikte kullanılabilirlik açısından danışmak istedim. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS Apache
    öncelikle hoşgeldin arkadaşımilk önce şunu öğrenmemizde fayda var:
    daha önceden hiç motosiklet kullandınmı?yeterli tecrüben varmı? en önemlisi A2 ehliyetin varmı?bunları öğrenirsek sana daha yardımcı olabiliriz

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Supersportlar bilindiği üzere 125 cc den 1400 cc ye kadar cıkabiliyor.. Supersportlar günlük kullanıma uygun motorlar değildir; daha doğrusu yüksek cc li motosikletler günlük kullanıma uygun değildirler. Günlük kullanım derken ; evden işe ; bakkala ; markete vs...
    Ama evinle okulunun arası 10 km dir.. Tabi ki motoruna atlayıp gidebilirsin..
    Yakın mesafeler arasında kullanım için 125 ve 250 cc Supersportları tavsiye ediyorum. Çünkü yakıt ve pratiklik açısından bunları uygun görüyorum...
    600 CC bir motor ile 2 km lik bir mesafe gitmek ; motoru garajdan cıkarmaya bile değmez...
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Hoşbulduk Çin işi scooterlardan (schenke) kullandım ama onu yarış motosikletleri için ne kadar tecrübeden sayıyorsunuz bilmem. Motosikleti ulaşım için kullanmayı yeni yeni düşündüğümden A2 ehliyeti almaya gerek duymadım daha önce. Görüntüsünden dolayı yarış motosikleti almayı tercih ediyordum ama coğu motosiklet kullanıcısının ortak kanısı düşük hacimli ve riski daha az olan modellerden başlamak sanırım.

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam ss ler günlük kullanıma uygun olmadığı için ben hep naked aldım.çünkü benim motorum günlük aracım aynı zamanda
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı
    slm eger maddi durumun iyi değilse hiç bulasma ss e söyle özetliyim sana
    4 buji 300 tl 1 hava filtresi 100 tl her 2000 km de yağ değiştireceksin 120 tl işçilik haric yağ filtresi 30 tl 3 adet fren balatası 180 tl zincir yağlama spreyi 30 tl lastikler 800-1000 tl arası değişiyor.bunlar devamlı karşılaşacağın olaylar egerki motosikletin durduğu yerde düşse bile 1 ayna 1 sinyal kırılıyor ikisi 120 ytl gereki motosiklette herhangi bir arıza durumunda en ucuz parçası arka stop ampülleri o da serviste 60 ytl 2 adet bulunuyor

bu fiyatlarda honda cbr 600 f baz alınmıştır
    tamamen başımdan gecmiş olaylardır )))
    ::tutkuy::

alperiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 zn, cbr 600f
    ss motorların kullanımı keyiflidir ama evden okula hergün git gel yapmak biraz yorucu olabilir. bide vitesli tecrüben yoksa hiç bulaşma derim. zira yüksek hacimli ss biraz canını sıkabilir ama 250 cc bi motor sana ev-okul için fazlasıyla yeter kanımca..

Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Herşey den önce amotisörleri serttir. Çünkü hızlı araçlar.. Uygun değil.
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

t00t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf250 vardı,Şimdi yok
    kardeş git al birtane Honda cbf 250 hayatını yaşa git,ben toplamda 70 tl vergi senelik,6 bin km bir bakım 100 ytlyi geçmez,taş çatlasın 15 kuruş yakar şahane tam takır kuru bakır motor . ok3 piyasa fiyayı ise 3---7 arası tavsiyem budur. Naked;asfaltta kullanmak için dizayn edilmiştir. Honda cbf kullanım klavuzunda böle yazıyor.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Bence gayet uygun giriş kat bulsam tuvalete bile SS'le giderim.

Ama SS'e binmek biraz yetenek ve eğitim istiyor, bunlara sahip dahi olsan ilk 5000km civarı en az bir kaç yerini kıracağını garanti ederim.

Pek uzun süre okula gidip gelmek için kullannamadığın gibi, senin de gidip gelecek halin kalmayabilir.

Tüm bunlara rağmen avare avare gidip bir SS almak, hayatım boyunca yaptığım en iyi şeydi.

Ne al derim ne alma...

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    al bi gt 250 r hyo hem ss hem ucuz hemde iyi işte yaaa şimdilik ne yapcan 600 veya 1000 cc sonra bakarsın işte

Motosikleti
    ZX6-R
    tam ben söyliycektim tuvalete bile giderim diye lafı ağzımdan almışsın 2 sokak öteye gittiğimi hatırlarım uygundur kısacası

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Supersport motosikletlerin şehir içi ulaşım için elverişli olmadıklarını iddia etmek doğru olmaz.Sadece bu iş için daha uygun motorlar var.

Kendine şu soruyu sormalısın bence: Alacağım motorun sadece işimi görmesi yeterli mi, yoksa ben heyecan, zevk ve eğlence de arıyor muyum ?

Tabi ki supersport harici motorlarda da heyecan ,zevk ve eğlence faktörü var; ama supersport'lar bu hisleri daha fazla veren motorlar

8-9000 TL civarı bütçem var diyorsun anladığım kadarıyla.5-6 senelik CBR 600f'ler belki olabilir.Ama ben olsam tercih etmezdim.Bakım-onarım maliyeti ve gizli arızası olma ihtimali fazla olacaktır.Onun yerine daha yeni model 250'lik (2. el Kawasaki Ninja 250 mesela) bir mini ss düşünmen daha mantıklı olacaktır.

(Bir de illa ki Supersport olması şart değil, iş görme ve eğlence arasında dengeyi bulabilen bir motor da olabilir diyorsan 9000 TL veya biraz daha fazlasına 2005-2006 model Yamaha FZ6 Fazer'lara da bakabilirsin)
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    YZF R1
    hayabusa al okula gidip gelmek için
    hem okula servis çekersin ticarete döner iş.

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    Önce A2 al sonrada biraz da olsa eğitimini al tabiki koruma elbiselerinide al eğer yaşamanın senin için bir anlamı varsa,
    gerisini arkadaşlar güzelce izah etmişler benim de yazacaklarım farklı değil

Motosikleti
    Fz6 satıldı
    Ululkentte oturduğunu ve İYTE de okuduğunu varsayalım (İzmirde otuturlup ve okunacak bence en uzak mesafe) 150 km sende bir SS le yol durumuna göre ortalama 120 km/s hızla gidersen 1h 15m da okuldasın. Süper bi şey bence

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    konuya biraz basit bakıyorsun gibi geldi öğüt vermeyeceğim fakat
    motorunu aldın 8-9 neyse
    ehliyet + eğitim + kask + donanım maliyetlerini de küçümseme

şehir içi kullanımda ise yakıt SS de olması gerektiği gibi alışırsan bakkala bile gidersin merak etme

alıştıktan sonra ha SS olmuş şehir içinde ha scoter fark etmez şartlar aynı ufak hızlı park sorunu yok iyi bakarsan üzmez tüm motorlar için aynı şey geçerli
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Bende benzer bir konu açmıştım daha fazla cevap ararsan bir göz at derim:

http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-icin-r6.html
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Daha önce vitesli motor kullanmadığını belirtmişsin. Bence 250 cc üstüne çıkma, en azından başlangıç olarak. İlla ss alacağım dyorsan başlangıç için honda nın cbr125 i var. Seni büyük ölçüde tatmin edeceği kanısındayım. Hem deneyim kazanmış olursun hem de başlangıç için uygun fiyatlı bir motorla açılış yaparsın ve A2+korumalıklar için de fazla fazla para kalacaktır.
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    Uygundur test ettim onayladım tabi biraz kabiliyete bağlı ama genede sen bilirsin.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)