Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

viraji hizli alirken ayak surttugunuz oluyormu?

REKLAM ALANI
    deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Arkadaslar virajlara hizli girenler vardir mutlaka benim sormak istedigim konu ben her viraja hizli girdigimde mutlaka viraj tarafinda olan ayagimi istemsiz olarak yere koyar gibi yapip suruyorum yere ve daha iyi denge sagladigimi dusunuyorum zira motosikletin arka lastik bir iki defa kayd, ama ayakla dengeleyebildim o hizda.belkide bunu yapma sebebim bacaklari,min uzun olusu diye dusunuyorum cunku boyum 1,90 ve ss tipi motosikletler oyuncak gibi kaliyo vucuduma oranla.midilli ata binmis gibiyim esasinda...evet yorumlarinizi bekliyorum.viraja boyle yaptigimda daha guvenli giriyorum.Allaha sukur bi aksilikle karsilasmadim hic.Tam tersi dedigim gibi arka teker cok yatmadan mutevllit kaydigi anda yere basan ayakla durumu topluyorum gibi geliyo...siz ne dusuunyorsunuz sakincalimi degilmi?
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    ben 2 motorumlada diz verebiliyorum.
    ama çok çalıştım gerçekten.ayak sürtme den kasıt bumu?
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    yok hayir basbayagi viraja yatiriyorum motosikleti ama bayagi bi yatiyo vede ayagimin tabanini koyup surterek yol aliyom arkamda benle yarismayi hedefliyen araclar filan ben artik nasil giriyosam viraja onlar arkada virajda kayboluyo..demek isdedigim virajda ayagimin tabanini yere surtuyorum.bu normalmi?cunku bunu istem disi yaptigimi farkettim.bilinc alti belki bilmiyorum ama otomobil kullandigim zamanlardada boyle garip huylarim vardi.ama dedigim gibi bunu yaptigimda sanki hakimiyetim daha iyi ve motosiklet altimdan ciksa gitse beni alip goturmeyecegi kanaatindeyim cunku bi ayak motosikletin altinda degil yana yere dogru basiyorum...

yoksa süper moto cuların yaptığı gibimi
    http://www.youtube.com/watch?v=zpHC8HQyKgE
    açarsınız sonuna kadar izleyin lütfen

ön fren kayarsa nasıl yapıyorsun

Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    Alıntı deli_mavi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok hayir basbayagi viraja yatiriyorum motosikleti ama bayagi bi yatiyo vede ayagimin tabanini koyup surterek yol aliyom arkamda benle yarismayi hedefliyen araclar filan ben artik nasil giriyosam viraja onlar arkada virajda kayboluyo..demek isdedigim virajda ayagimin tabanini yere surtuyorum.bu normalmi?cunku bunu istem disi yaptigimi farkettim.bilinc alti belki bilmiyorum ama otomobil kullandigim zamanlardada boyle garip huylarim vardi.ama dedigim gibi bunu yaptigimda sanki hakimiyetim daha iyi ve motosiklet altimdan ciksa gitse beni alip goturmeyecegi kanaatindeyim cunku bi ayak motosikletin altinda degil yana yere dogru basiyorum...
    abi bana tehlikeli geldi bu ya
    nebilim yani..
    yok yok tahayyül ediyorumda yok yani yapamam
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    yok osmaniyeli kardesim daha beteri benimkisi ayagimi uzatiyom boy uzun oldugundan yoksa hafif yatmada bile diz kapagim yere deger.dur bir resim varsa aratiyim google cigima
    http://www.kaliteliresimler.com/data...otocross_5.jpg
    bu li,nkdeki resimde oldugu gibi ama dahada fazla yatiriyorum motorum cross degil.resmen asfalta yan dusuyo gibi oluyo motosiklet.ayak yanda ama uzatiyom yana resim temsilindeki gibi ama daha da yatik

Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    abi allah korusun ayağın takılsa.sürtünme dengesini ayarlayamasan ayağın kırılır.
    öle değilmi?
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi bana tehlikeli geldi bu ya
    nebilim yani..
    yok yok tahayyül ediyorumda yok yani yapamam
    valla bende copk defa arka lastik kaydi ve boyle yapmasam gidiyordum... boy uzun belki ondanmi boyu uzun ss ciler olsa hani yorum yaparlar insallah.bunu diyorum ya istemsizce yapmakdayim his icgudu yani bana kimse sunu soyle yapacan demedi...kendim gelistirdigim bi taktik belkide kotu ornek olmak istemem kimseye Arkadaslar siz eger bu normal degilse yapmaya calismayin ok.sadece merakimdan burada paylasip bilen yada benim durumda olan arkadaslardan bilgi almak istedigimden bu konuyu actim...

Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi allah korusun ayağın takılsa.sürtünme dengesini ayarlayamasan ayağın kırılır.
    öle değilmi?
    sadece asfaltta yapiyom bunu ayak takilmiyor isde kayiyor o hizda yolda..bu yuzdendir ki merak ettim bende ama dedigim gibi 2 defa hayatimi kurtardi bu bilinc alti hareketim yoksa virajda firlardim biyerlere mazallah

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bu resimdeki hareket sadece toprak yolda ise yarar senin yaptigin ise kazaya davetiye. eger motorun sana kucuk geldigine inaniyor isen hemen degistir. Yada virajlara yavas gir. Asfalta ayagan takilir ise o hizla arkaya dogru hizla gider ve ne olur ise o anda olur. Burda anlatmiyim cidden mideniz bulanir. Kendini egitmek zorundasin. Yolda giderken ayak asla yere degmez. Super moto yapi tarzi ile buna musaittir ve yuksektir ama senin motorun degil. Zaten super motorun botlari bile farklidir.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

böyle bi pozisyona bürünüyormusun

ben bi kaç kere ayağımı yere çok sert attım
    dizim 2 hafta ağrıdı bilemeyeceğim zararı nedir
    ama ön teker kayarsa kötü gibi

Motosikleti
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu resimdeki hareket sadece toprak yolda ise yarar senin yaptigin ise kazaya davetiye. eger motorun sana kucuk geldigine inaniyor isen hemen degistir. Yada virajlara yavas gir. Asfalta ayagan takilir ise o hizla arkaya dogru hizla gider ve ne olur ise o anda olur. Burda anlatmiyim cidden mideniz bulanir. Kendini egitmek zorundasin. Yolda giderken ayak asla yere degmez. Super moto yapi tarzi ile buna musaittir ve yuksektir ama senin motorun degil. Zaten super motorun botlari bile farklidir.
    o zaman uzun boylulara ss yaramaz diye bi mana cikar buradan

Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aynen kardesim ayni bu sekil

Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aynen kardesim ayni bu sekil

bu normal değil.. ayaklıkta ayaklarını nasıl basman gerektiğini bilmiyor veya dengesiz sürüyorsun.. dengesiz lafımı yanlış anlama.. doğru pozisyonu almadan ayağını yeterince kuvvetli dengelemiyorsun büyük ihtimalle ki bu düşecekmiş hissi verir insana, öyle bir an olur ki ayaklıktan ayağını kaydırman başını belaya sokabilir.. bu problemini düzeltmez isen ciddi sakatlıklar yaşayabilirsin.. 1.88 boyum var cbr125r ile bile ayağımı yere sürtmeyi başaramadım istedim mi değiyor fakat kneedown yaparken bile ayağım değmiyor motorun ne kadar yatık olduğunu gözünde canlandırabil diye..

edit: deli_mavi, sen yola çıkmadan evvel bir otopark alanı bul ve ayaklarını sehpadan ayırmadan denge çalış.. super moto ya da cross olmayan bir motorda yapacağın bu ayağını uzatma hareketi yarın öbür gün sana güzel bir kaza olarak geri dönecektir.. dikkat et derim.. çok yanlış yoldasın..

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    ayağını vermemen lasım

senin motorunun üzerindeki lastikler zaten kalitesiz sende sınırından fazla yatırıyorsun anladığım
    bence önce lastiklerini değiştir
    sonrada virajda kalan ayağını dışarı açma onun yerine bastığın pege biraz daha fazla yük bindir diğerine göre bedeninide az viraja doğru kaydırırsan kontra yapmış olursun motosikletin virajda bu şekildeyken yolu daha sıkı tutar yanak daha çok basıcağı için asfalta

senin yaptığn hareket selesi yüksek olan motorlarda işe yarayabilir ama ss bir makinada bunu yapmayı kesmen lasım
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Superbike'da gayet de senin boylarda yarışan adamlar var.Ancak böyle birşey yapmazlar çünkü Spor tarzı bir motorda yanlış bunu yapmak.Zeda3000 yukarda neden yanlış olduğunu olduğunu açıklamış.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    boy 192 honda activa da bile yapmıyorum bu sürüş tekniği eksikliğinden kanımca (yanlış anlama bende hoca değilim ) alıştığın gibi gidiyor
    bu konuda kapalı alanda pratik yapmalısın bilen birinden yoksa ayağın ile ilgili ciddi sorunlar yaşayabilirsin
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Sevgili deli_mavi arkadaşım. Bu söylediğin hareket ss motorun dengesini altüst eder. Şöyleki dönerken dizlerin depoya yapışık olması lazımken sen ayağını uzatıyorsun hem ön amortisörlere fazladan yük biniyor hemde fazla yatırıyorsun. Dönerken ayağın birde ileri geri sallanıyorsa şans eseri dönüyorsun virajları.

Viraj dönerken frenlemenin bitmiş hız uygun hale getirilmiş amortisörlerin sabit olması gerekir. En azından ön amortisör rahat olmalı çünkü senin dönmeni sağlayan o. Virajın içinde gazı yavaşça açabilirsin ve gerekliyse yavaşça arka freni sıkarsın. Arka fren seni virajın içine yönendirir. Kesinlikle ön fren sıkılmamalı çünkü seni virajın dışına atar ve dengeni bozar.

Bilinç altında bir korku oluşmuş. Dönerken düşme korkusu. Bu bazı arkadaşların sağa güzel bir şekilde dönerken sol taraf için motorun üzerinde dik durması gibidir.

Sana tavsiyem boş bir arazide dizlerini depoya yapıştırarak küçük bir çap içinde 10km 20km hızlarda sürekli daireler çizmen. Korkunun giderek hafiflediğini ve sonunda kaybolduğunu göreceksin.

Dikkatli ol arkadaşım
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

Motosikleti
    vstrom dl 650 k7
    Arkadaslar virajlara hizli girenler vardir mutlaka benim sormak istedigim konu ben her viraja hizli girdigimde mutlaka viraj tarafinda olan ayagimi istemsiz olarak yere koyar gibi yapip suruyorum yere ve daha iyi denge sagladigimi dusunuyorum zira motosikletin arka lastik bir iki defa kayd, ama ayakla dengeleyebildim o hizda.belkide bunu yapma sebebim bacaklari,min uzun olusu diye dusunuyorum cunku boyum 1,90 ve ss tipi motosikletler oyuncak gibi kaliyo vucuduma oranla.midilli ata binmis gibiyim esasinda...evet yorumlarinizi bekliyorum.viraja boyle yaptigimda daha guvenli giriyorum.Allaha sukur bi aksilikle karsilasmadim hic.Tam tersi dedigim gibi arka teker cok yatmadan mutevllit kaydigi anda yere basan ayakla durumu topluyorum gibi geliyo...siz ne dusuunyorsunuz sakincalimi degilmi?

yanlış anladıysam düzeltin lütfen dizinizi kırmadan ön tekerleğe doğru uzatıyorsunuz bu hareket sadece profesyonel cross yarışlarında kullanılan bir sürüş tekniğidir amaç kontrollu olarak arka tekeri merkezkaç kuvvetine bağlı viraj dışına savurmaktır. (oversteel)
    anladığım kadarıyla SS bir motor kullanıyorsunuz başınıza şimdiye kadar gelmemesi mucize, motorun hareket etmesinden durmasına kadar ayaklarınızın peg lerden ayrılmaması gerekir, güvenli sürüş ayaklarınızın ayaktopu (küçük topuk) ile peg e temas etmesi ile sağlanır, özellikle viraj içinde kalan ayağınızı mümkün olduğundan kendinize ve motora çekmeniz tavsiyem olucak, daha doğrusu ise acilen güvenli sürüş eğitimine katılmanız
    Aydın,
    vstrom 650 k7

Motosikleti
    Arkadslar cogumuz s,tede gercekdende on yargiliyiz ben her zaman yaptigimi soylemedim arti Allaha sukur sureklide uzun yollarda gezen biriyim.sadece bazi zamanlarda virajlara girerken farkinda olmadan bunu yapiyorum.tesekkurler.oneriler icin hepinizin dedigini dikkate alicam ancak yokmu uzun boylu birisi ss kullanan?onunda yorumunu aliyim.cuynku hafif yatirmada bile bacak yere surtecek gibi oluyor benim.yinede oneri ve yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    bacağını motora yapıştırıp ayağınıda pegde sabit tutarsan ayağın yere falan sürtmez...çok iyi yatarsan anca pegi yere değdirebilirsin, bacağının yere değmesi için düşmen lazım bunun boyla alaksı yok...
    viraja yatarken bacaklarını açıyosan ancak senin dediklerin olabilir, bununda çok tehlikeli bir şey olduğunu düşünüyorum...bence sen motoruna sımsıkı tutun...
    kazasız belasız
    Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.

Arkadslar cogumuz s,tede gercekdende on yargiliyiz ben her zaman yaptigimi soylemedim arti Allaha sukur sureklide uzun yollarda gezen biriyim.sadece bazi zamanlarda virajlara girerken farkinda olmadan bunu yapiyorum.tesekkurler.oneriler icin hepinizin dedigini dikkate alicam ancak yokmu uzun boylu birisi ss kullanan?onunda yorumunu aliyim.cuynku hafif yatirmada bile bacak yere surtecek gibi oluyor benim.yinede oneri ve yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.
    yorumların tamamını okumuyorsun galiba.. 1.88boy uzun sayılmıyor galiba senin için.. 1.90 değilim kusura bakma.. yazımı oku..

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)