Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Yolda ellerimiz donarsa ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    SWT
    Eldivenin içine üşütmemesi için ekstra bir termal eldiven yada başka bir şey giyince ellerin hareketi kısıtlanıyor.
    Bende el koruma ve ısıtma var, bir nebze soğuktan koruyor ama kesin çözüm istiyorsan kurye arkadaşların kullandığı, ellerini tamamen kapatan hatta dirseklerine kadar rüzgardan koruyan deriden aparatlar var. Onlardan alıp monte edebilirsin.
    Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim Bu Yüzden Ellerim çok Yıpranıyo üstleri Sanki Boya Badana Yapmısım Gibi Bembeyaz Ve Atur Utur Oluyor.

arkadaşlar bu hipotermi konusunda gerçekten dikkatli olmanızı tavsiye ederim, durum o kadar vahim mi diyen arkadaşlara, evet vahim..

neden mi? en büyük sebebi ölüme varan sonuçlar sizi bekliyor olabilir.. belli bir noktadan sonra hissizlik sonucu bir sıcaklık hissedersiniz ellerinizde.. bu nokta en kritik andır.. hipotermiye girmeye başlamışınızdır demek olur..

eğer önleminizi almaz iseniz soğuktan elinizi kullanamaz ve frenleri sıkamazsınız.. sonucunda ölüme kadar gidebilir iş..

eğer bu hipotermi hissiyle devam ederseniz, parmaklarınızı kaybedebilirsiniz.. bu hipotermi aşamasında yapacağınız tek şey rüzgar yemeyeceğiniz bir alan bulup önce havanın kendi sıcaklığıyla elinizi ısınmaya bırakacak.. kan akışı hızlandıktan bir müddet sonra (üşüme hissini kazandıktan sonra yani), hoh'layarak yardımcı olabilirsiniz ellerinize.. ne zaman ki ısınır gibi oldunuz, sonradan ellerinizi egzost ile ısıtabilirsiniz hiçbir zararı yoktur, sadece uzun süre egzost solumayın yeter, zehirlenip bayılabilirsiniz.. gerekirse kısa süreli nefesinizi tutun bu işlemi gerçekleştirirken kısa periyotlar halinde..

bu aşamaya dikkat edilmeyip ellerinizi ovuşturmak ya da ani sıcaklık artışına kendinizi maruz bırakırsanız (özellikle hipotermi safhasında) damarlarınızı çatlatıp iç kanama yaşayabilir, parmaklarınızı ve hatta elinizi kaybedebilirsiniz..

bu hipotermik etkileri geciktirmek için avuçlarımız dahi olsa elcik ısıtma her türlü işlem görecektir.. genellikle üşüme anı elimizin üstü değil debriyaj ya da frene uzattığımız an da parmaklarımızdan başlar.. bunu ara ara ısıtmalı elciği birkaç saniyeliğine tam kavrayarak hipotermiden kendimizi koruyabiliriz..

kimi ciltler daha hassas olduğundan bu hisleri daha çabuk yaşayacaktır.. özellikle ele temas eden ıslak eldivene gelen rüzgar bu süreci hızlandıracağından, mümkün olduğunca elinizi ıslanmaktan koruyun.. ister eldivenin üstüne poşet sarın ister başka çözümler üretin.. ama bunlara dikkat edin..

alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    valla milletin elini sıkıyoruz şaşırıyorlar ne bu soğuk diye..

Motosikleti
    keeway sl150 , hyosung gt250r
    en uygun elcik ısıtmanın ucreti ne kadar acaba? ve bunu her motora takabilirmiyiz? mesela benim keeway superlight150 ye takılabilirmi? hergun bakırkoy fenerbahce arası 30 git 30 gel 60 km yol yapiyorum ve 30 km boyunca donunca insan ne tarzı takiyo ne estetigi.. yeterki üsümesin ellerim cok rahatsız edici olabiliyor..

bir baska sorumda su.. benim her zaman sol elim sag elimden daha cok üsüyor.. sag elimden hic sikayetci olucak kadar rahatsız olmadım ama sol elim, beni benzincide mola verdirticek kadar üsüyor.. ikisindede aynı eldiven var.. ikiside aynı ruzgari yiyiyor.. (hadi giderken soldan aldım ruzgarı diyelim e donuste yine sol üsüyor..) bunun mantikli bir aciklamasi varmıdır? (eldivenim delik diil )

Alıntı ersinpolat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en uygun elcik ısıtmanın ucreti ne kadar acaba? ve bunu her motora takabilirmiyiz? mesela benim keeway superlight150 ye takılabilirmi? hergun bakırkoy fenerbahce arası 30 git 30 gel 60 km yol yapiyorum ve 30 km boyunca donunca insan ne tarzı takiyo ne estetigi.. yeterki üsümesin ellerim cok rahatsız edici olabiliyor..

bir baska sorumda su.. benim her zaman sol elim sag elimden daha cok üsüyor.. sag elimden hic sikayetci olucak kadar rahatsız olmadım ama sol elim, beni benzincide mola verdirticek kadar üsüyor.. ikisindede aynı eldiven var.. ikiside aynı ruzgari yiyiyor.. (hadi giderken soldan aldım ruzgarı diyelim e donuste yine sol üsüyor..) bunun mantikli bir aciklamasi varmıdır? (eldivenim delik diil )
    elcik ısıtma sistemi 140-160tl arasında üzerinde 20tl kadar pazarlık edebileceğin bir üründür taksitte yaptırırsın.. sol elin sağına göre fazla hareketsiz kaldığı için daha fazla üşümesi gayet normal, kan akışın ne kadar yavaş olursa o kadar üşürsün ta ki hipotermi noktasına kadar..

Motosikleti
    YZF-M1(el emegi maketi)
    Alıntı jesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eczanelerde satılan ameliyet eldivenleri elleri sıcak tutuyor daha sonrasında eldivenlerinizi giyerseniz çok fazla soguga maruz kalmıyorusunuz .. ama genede ısıtmalı elcikler çok işe yarıyor
    bence ellerin bole gine üşücek ama se farkına varmıcan yani o ellerini ısıtmıcak şahsi fikrim
    Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Üstad arkadaşın kullandıgı bu elcik korumayı öneririm

Motosikleti
    Alıntı rocko007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elcik ısıtma sistemi 140-160tl arasında üzerinde 20tl kadar pazarlık edebileceğin bir üründür taksitte yaptırırsın.. sol elin sağına göre fazla hareketsiz kaldığı için daha fazla üşümesi gayet normal, kan akışın ne kadar yavaş olursa o kadar üşürsün ta ki hipotermi noktasına kadar..

zaten surekli bi hipotermi stresindeyim

Alıntı ersinpolat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten surekli bi hipotermi stresindeyim
    o zaman yolda giderken boş durmak yerine elini aç kapa parmaklarını çalıştır ki stresi yaşama

Motosikleti
    Alıntı rocko007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman yolda giderken boş durmak yerine elini aç kapa parmaklarını çalıştır ki stresi yaşama
    en ucuz koruma diyosun..

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Kuryelerin kullandığı gidona takılan korumalar her ne kadar motorun görünümünü bozsa da sorunu çözüyor. Yağmurdan, soğuk ve rüzgarın etkisinden koruyor. Ben kullanıyorum. Eldivenlerimi pek rahat edemediğim için az kullanırım. Yağmur, kar ve soğukta eldivensiz bile sorun yaşamıyorum. İyi sürüşler.

erol 62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS
    babaa, (greec,terim) ellerinden yakınıyorsan, motora binmeyebilirsin. otobas,metrobas, vs. var . ben elime pamuk sarıp öyle eldiven takıyorum, 10 numara
    MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..

ersinisdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FJR 1300 AE / Honda NSS Forza 300 Abs
    Uygun bir yerde durup elleri egzosa tutmak iyi geliyor..

kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dalgıç veya kayak malzemesi satan yerlerde termal eldivenler mümkündür diye düşünüyorum. bir araştırıver istersen. bununla ilgili bir başlıkta uzun bir yazı yamıştım
    Teşekkürler Sencer abi Yazını da bi bulayım
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Bugün karlı havada üşüdün tabi Ali abi hemen açmışsın başlığı. Bende zar zor gittim. Kask içerden buğu yapar, dışı kar kaplanır, soğuk buz gibi bide zaten yağıyor. Isıtmalı elcik iyi olur tabi ama olmayan için benim çözüm şu. Motorda en az 2 çift eldiven bulundurulur. Biri sele altında motorun hararetiyle ısıtılır. Eller üşümeye başlayıp artık dayanılmayacak duruma gelince sele altındaki sıcacık eldivenler ilaç gibi imdata yetişir. Hemen eldivenler değiştirilir. Bir müddet daha sıcak eldivenler kullanılır. Eldiven sayısı yolun mesafesiyle doğru orantılı olarak arttırılır.

Otoban kenarında bu sabah eldiven operasyonu yaparken çektim. En ufak yağmuru görüp bu havada motoramı binilir diyenlere göstermek için. Sıcak eldivenleri takıp yola devam.

Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

gökhan32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    arkadaşlar ben eldiven almak istiyorum kışın soguklarda aras ıra kulanırım haftada bir yazın nerdeyse her zaman uzun yola giderim sizce hangi eldiveni tavsiye edersiniz bu magazadan http://www.sahibinden.com/aff.php?aff=78017&b[custom_cat]=81264

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elcik koruma büyük oranda bu üşümeyi azaltıyor. Ek olarak elcik ısıtma ile takviye yaparsanız elleriniz fazla üşümeden gidebilirsiniz.
    Aynen katılıyorum
    Elcik koruma ve ısıstma yokken de çok soğuk havalarda kullandım (iş'e giderken 45km) fakat donacak gibi olmadı ellerim hiç. DL de ısıtma olmasına rağmen çok nadiren kullandım. Elcik Korumalar yetiyor genelde

Otoban kenarında bu sabah eldiven operasyonu yaparken çektim. En ufak yağmuru görüp bu havada motoramı binilir diyenlere göstermek için. Sıcak eldivenleri takıp yola devam.

[/QUOTE]

Motosiklet aşkı buna derim ben işte her hava koşulunda üstünde olmak her yiğidin harcı değil.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim gibi yapın faydası oluyor
    giderken üşüdüğünüzü hissedince dizinize koyun elinizi
    vücut ısınızdan eliniz ısınıyor deneyin göreceksiniz.
    ben daima üşüyünce yaparım.
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim gibi naked motor alırsınz eli assa indirip motora bikac saniye dokundugunuzda sorun cozulur

ayrıca kıslık eldivenden bahsetmişken sen eldivenini tekrar gozden gecir bence size aslında kimsenn ilgilenmedigi kıslık held eldivenleri tavsiye ediyorum kesinlikle su almıyo ve sol parmakta vizor silecegi var ayrıca soguk konusunda asla donma riski yaratmayacak kadar koruyo elleri hatta daha fazla
    true love..

Drift Religion

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler