Yolda ellerimiz donarsa ?
Reklamlar
-
Eldivenin içine üşütmemesi için ekstra bir termal eldiven yada başka bir şey giyince ellerin hareketi kısıtlanıyor.
Bende el koruma ve ısıtma var, bir nebze soğuktan koruyor ama kesin çözüm istiyorsan kurye arkadaşların kullandığı, ellerini tamamen kapatan hatta dirseklerine kadar rüzgardan koruyan deriden aparatlar var. Onlardan alıp monte edebilirsin.
Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P
Reklamlar
-
Benim Bu Yüzden Ellerim çok Yıpranıyo üstleri Sanki Boya Badana Yapmısım Gibi Bembeyaz Ve Atur Utur Oluyor.
-
arkadaşlar bu hipotermi konusunda gerçekten dikkatli olmanızı tavsiye ederim, durum o kadar vahim mi diyen arkadaşlara, evet vahim..
neden mi? en büyük sebebi ölüme varan sonuçlar sizi bekliyor olabilir.. belli bir noktadan sonra hissizlik sonucu bir sıcaklık hissedersiniz ellerinizde.. bu nokta en kritik andır.. hipotermiye girmeye başlamışınızdır demek olur..
eğer önleminizi almaz iseniz soğuktan elinizi kullanamaz ve frenleri sıkamazsınız.. sonucunda ölüme kadar gidebilir iş..
eğer bu hipotermi hissiyle devam ederseniz, parmaklarınızı kaybedebilirsiniz.. bu hipotermi aşamasında yapacağınız tek şey rüzgar yemeyeceğiniz bir alan bulup önce havanın kendi sıcaklığıyla elinizi ısınmaya bırakacak.. kan akışı hızlandıktan bir müddet sonra (üşüme hissini kazandıktan sonra yani), hoh'layarak yardımcı olabilirsiniz ellerinize.. ne zaman ki ısınır gibi oldunuz, sonradan ellerinizi egzost ile ısıtabilirsiniz hiçbir zararı yoktur, sadece uzun süre egzost solumayın yeter, zehirlenip bayılabilirsiniz.. gerekirse kısa süreli nefesinizi tutun bu işlemi gerçekleştirirken kısa periyotlar halinde..
bu aşamaya dikkat edilmeyip ellerinizi ovuşturmak ya da ani sıcaklık artışına kendinizi maruz bırakırsanız (özellikle hipotermi safhasında) damarlarınızı çatlatıp iç kanama yaşayabilir, parmaklarınızı ve hatta elinizi kaybedebilirsiniz..
bu hipotermik etkileri geciktirmek için avuçlarımız dahi olsa elcik ısıtma her türlü işlem görecektir.. genellikle üşüme anı elimizin üstü değil debriyaj ya da frene uzattığımız an da parmaklarımızdan başlar.. bunu ara ara ısıtmalı elciği birkaç saniyeliğine tam kavrayarak hipotermiden kendimizi koruyabiliriz..
kimi ciltler daha hassas olduğundan bu hisleri daha çabuk yaşayacaktır.. özellikle ele temas eden ıslak eldivene gelen rüzgar bu süreci hızlandıracağından, mümkün olduğunca elinizi ıslanmaktan koruyun.. ister eldivenin üstüne poşet sarın ister başka çözümler üretin.. ama bunlara dikkat edin..
-
valla milletin elini sıkıyoruz şaşırıyorlar ne bu soğuk diye..
-
en uygun elcik ısıtmanın ucreti ne kadar acaba? ve bunu her motora takabilirmiyiz? mesela benim keeway superlight150 ye takılabilirmi? hergun bakırkoy fenerbahce arası 30 git 30 gel 60 km yol yapiyorum ve 30 km boyunca donunca insan ne tarzı takiyo ne estetigi.. yeterki üsümesin ellerim cok rahatsız edici olabiliyor..
bir baska sorumda su.. benim her zaman sol elim sag elimden daha cok üsüyor.. sag elimden hic sikayetci olucak kadar rahatsız olmadım ama sol elim, beni benzincide mola verdirticek kadar üsüyor.. ikisindede aynı eldiven var.. ikiside aynı ruzgari yiyiyor.. (hadi giderken soldan aldım ruzgarı diyelim e donuste yine sol üsüyor..) bunun mantikli bir aciklamasi varmıdır? (eldivenim delik diil )
-
ersinpolat adlı üyeden alıntı
en uygun elcik ısıtmanın ucreti ne kadar acaba? ve bunu her motora takabilirmiyiz? mesela benim keeway superlight150 ye takılabilirmi? hergun bakırkoy fenerbahce arası 30 git 30 gel 60 km yol yapiyorum ve 30 km boyunca donunca insan ne tarzı takiyo ne estetigi.. yeterki üsümesin ellerim cok rahatsız edici olabiliyor..
bir baska sorumda su.. benim her zaman sol elim sag elimden daha cok üsüyor.. sag elimden hic sikayetci olucak kadar rahatsız olmadım ama sol elim, beni benzincide mola verdirticek kadar üsüyor.. ikisindede aynı eldiven var.. ikiside aynı ruzgari yiyiyor.. (hadi giderken soldan aldım ruzgarı diyelim e donuste yine sol üsüyor..) bunun mantikli bir aciklamasi varmıdır? (eldivenim delik diil
)
elcik ısıtma sistemi 140-160tl arasında üzerinde 20tl kadar pazarlık edebileceğin bir üründür taksitte yaptırırsın.. sol elin sağına göre fazla hareketsiz kaldığı için daha fazla üşümesi gayet normal, kan akışın ne kadar yavaş olursa o kadar üşürsün ta ki hipotermi noktasına kadar..
-
jesse adlı üyeden alıntı
eczanelerde satılan ameliyet eldivenleri elleri sıcak tutuyor daha sonrasında eldivenlerinizi giyerseniz çok fazla soguga maruz kalmıyorusunuz .. ama genede ısıtmalı elcikler çok işe yarıyor
bence ellerin bole gine üşücek ama se farkına varmıcan yani o ellerini ısıtmıcak şahsi fikrim
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
-
Üstad arkadaşın kullandıgı bu elcik korumayı öneririm
-
rocko007 adlı üyeden alıntı
elcik ısıtma sistemi 140-160tl arasında üzerinde 20tl kadar pazarlık edebileceğin bir üründür taksitte yaptırırsın.. sol elin sağına göre fazla hareketsiz kaldığı için daha fazla üşümesi gayet normal, kan akışın ne kadar yavaş olursa o kadar üşürsün ta ki hipotermi noktasına kadar..
zaten surekli bi hipotermi stresindeyim
-
ersinpolat adlı üyeden alıntı
zaten surekli bi hipotermi stresindeyim
o zaman yolda giderken boş durmak yerine elini aç kapa parmaklarını çalıştır ki stresi yaşama
-
rocko007 adlı üyeden alıntı
o zaman yolda giderken boş durmak yerine elini aç kapa parmaklarını çalıştır ki stresi yaşama
en ucuz koruma diyosun..
-
Kuryelerin kullandığı gidona takılan korumalar her ne kadar motorun görünümünü bozsa da sorunu çözüyor. Yağmurdan, soğuk ve rüzgarın etkisinden koruyor. Ben kullanıyorum. Eldivenlerimi pek rahat edemediğim için az kullanırım. Yağmur, kar ve soğukta eldivensiz bile sorun yaşamıyorum. İyi sürüşler.
-
babaa, (greec,terim) ellerinden yakınıyorsan, motora binmeyebilirsin. otobas,metrobas, vs. var . ben elime pamuk sarıp öyle eldiven takıyorum, 10 numara
MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..
-
Uygun bir yerde durup elleri egzosa tutmak iyi geliyor..
-
O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.
En çok direnenler, en çok bilenenlerdir
-
-
arkadaşlar ben eldiven almak istiyorum kışın soguklarda aras ıra kulanırım haftada bir yazın nerdeyse her zaman uzun yola giderim sizce hangi eldiveni tavsiye edersiniz bu magazadan http://www.sahibinden.com/aff.php?aff=78017&b[custom_cat]=81264
-
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
benim gibi yapın faydası oluyor
giderken üşüdüğünüzü hissedince dizinize koyun elinizi
vücut ısınızdan eliniz ısınıyor deneyin göreceksiniz.
ben daima üşüyünce yaparım.
HONDA;hayat onda...
İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
-
benim gibi naked motor alırsınz eli assa indirip motora bikac saniye dokundugunuzda sorun cozulur
ayrıca kıslık eldivenden bahsetmişken sen eldivenini tekrar gozden gecir bence size aslında kimsenn ilgilenmedigi kıslık held eldivenleri tavsiye ediyorum kesinlikle su almıyo ve sol parmakta vizor silecegi var ayrıca soguk konusunda asla donma riski yaratmayacak kadar koruyo elleri hatta daha fazla
true love..
Drift Religion
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler