Anket: Neden polisler motosikletleri sık durduruyorlar
- Katılımcı sayısı
- 350. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Ehliyetsiz motor sürücüsü fazla
-
Kasksız motor sürücüsü fazla
-
Motosiklet istenmeyen bir taşıt
-
Motor üzerindeki insanlar aykırı tipler olma ihtimali yüksek
Neden polisler motosikletleri daha fazla durduruyorlar ?
Reklamlar
-
10 yıldır araba ehliyetim var ve bir kaç kere durduruldum ondada radara yakaldığım için vs..
Ancak 1 yıldır A2 ehliyetim var hemen hergün polis durdurup ehliyet kontrolü yapıyor. Daha dün köprü yolu üzerinde 2 kez polis kontrolünden geçtim. Polis motoru kredi ile mi alıp almadığımı bile kontrol etti . Toplu sürüşlerimizde bile polis kontrolüyle karşılaşıyoruz. Sizce bunun nedenleri nelerdir ? Hala toplumda yer edinemedik mi yoksa trafikte aykırı/istenmeyen tipler miyiz ?
Durduruluduğumdaki sorgulamalar
-Ehliyet kontolü
-Ruhsat Kontrolü
-Sigrta süresi kontrolü
-Motoru kredi ile mi yoksa peşin mi aldım kontrolü
-Rehin durumu kontrolü
-Kaskı çıkar yüzünü görücem kontrolü
-Bu saatte otobanda ne işin var kontrolü ( gece saat 3:00 )
-Yanlış yerden döneektin niyetin ne kontrolü.
-Plakan temiz mi kirlimi kontrolü.
Her durdurulduğumda üzerimde
Mont + Kask + Eldiven + Dizlik mevcuttu demekki onlardan biri olmasa daha ne çeşit sorgulamalarla karşılaşacaktım.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Reklamlar
-
-
-
Cevirme sayısı artsın daha sıkı kontrol edilmeli, tarzan gibi biniyor millet motora. Kural neyse uyulsun ehliyet gerekiyorsa ehliyet, kask takmak gerekiyorsa takılcak bunun bahanesi olamaz.
-
Motor camiasında bir gurup varki bunların davranışları toplum tarafından kabül görmüyor.bu gurup alkollü motor sürer,hız yapar,risk alır,trafik ekiplerinden kaçar,trafikte tehlikeli hareketler yapar,motor kullanmayı hafife alır otomobil ehliyeti ile motor kulanmakta bir sakınca görmez,birduble rakıdan,bir biradan neolur canım der,kaskı zorunlu olduğu için takar.bence bu nedenlerden dolayı trafik ekipleri motorcuları yakın takibe alır.:
Yelkovana bak o sana hayatın Nasıl geçtiğini anlatacaktır
-
polis kafasına göre kimseyi çevirmez. emir geliyorki rutin kontrol yada arama yapıyorlar. bence dahada sıklaşsın.
-
Standart Olarak Sağ şeritten Yavaş Yavaş Giden Motorsiklet, El Arabası, Eşşek Arabası, At Arabası Vs Polis Hepsini çevirir Teorik Olarak Sağ şeritten Ve Yavaş Gidiyosun Polis Elini Uzatsa Durma Payın Var Ama Sol şeritten Hızlı Bi şekilde Geçersen Polis Seni Durdurmak Için Elini Bile Kaldırmayacaktır.
-
sizinkiside biraz şans galiba. Biz onca Toplu Sürüş Yaptık bir defa Bile Durdurulmadık.. HOş Ben A2 ehliyetini alalı 1 sene oldu 2 defa durduruldum.. 6 senedirde B Ehliyeti SAhibiyim.. Ondada hiç durdurulmadım :D
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
-
karagöz187 adlı üyeden alıntı
Standart Olarak Sağ şeritten Yavaş Yavaş Giden Motorsiklet, El Arabası, Eşşek Arabası, At Arabası Vs Polis Hepsini çevirir Teorik Olarak Sağ şeritten Ve Yavaş Gidiyosun Polis Elini Uzatsa Durma Payın Var Ama Sol şeritten Hızlı Bi şekilde Geçersen Polis Seni Durdurmak Için Elini Bile Kaldırmayacaktır.
Doğru söylüyorsun üstat özellikle senin sağ şeritle fazla alakan olmaz
Bende mümkün olduğu kadar solda kalmaya çalışıyorum ama köprü trafiğini hergün kullandığım için sağdan gidiyorum.
Daha dün köprü yolu üzerinde 2 kez durdurulup ehliyet kontrolünden geçtim
-
polis bu abi..haziran ayında zincirin yok diye ceza yazar..
ses çıkmayan eksoza sadece çift oldugu için ceza yazar..(oto)
adam ne güzel kaskını takmış..montunu giymiş geliyor
ne warki durduracak ben onu anlamadım...sal gitsin yoluna..
illede de durduracaasan farsız frensiz teyyare gibi gezen
mobylette cileri durdur.. ne isten alemin kasklı montlu motorcusundan..
biz motorun farı diikkat çekmiyor flaş mı yaptırsak diye düşünürüz
adam farsız frensiz geziyor yaw..illede durduracaasan onları durdur..
kawasaki er5
yamaha xjr 1300
-
açıkcası hiç çevrilmedim , şayet polislere emir geldiyse oldukları noktada tüm motorları çevirirler zaten o çevirmeyi uzaktan fark edersiniz
(bi kaç kez fark edip geri vites yaptım ordan biliyorum)
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
kawasaki er5
yamaha xjr 1300
-
race olasada kafaya koyarsa yakalar. sonuçta onların motorları race den kıvrak trafiğe takıldımı race kaçamaz.
-
Bencede kolluk guclerinin denetimleri arttirilmali , gerekli hallerde hic dusunulmeden cezalar kesilmeli trafikden men edilmeli , cekilmeli vesayre.
Yerinde bir davranis bence.
-
3 senedir hiç durdurulmadım, kendimden emin biniyorum :D
-
şimdiye kadar eksik evrakla bile girdim aralarına ne çevirdiler ne kaçtım bişi olmadı genelde tam donanımlı olur gözlerinin içine bakarsan problem olmuyor
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
çoğu kişide ehliyet yok ondan ördek gel hesabı;) oluyor dylanlara bakın süper ya
-
İstanbulda doğdum büyüdüm. İlk motorsikletim cbr125 di. 8 ay kadar ehliyetsiz kullandım. İkinci motorum 600f 1 yıl ehliyetli olarak kulladım şuan apachem var ve toplamda 3 yıldır bir kez bile polis tarafından durdurulmadım. Hi bana ehliyet soran olmadı. Hatta ve hatta geceleri asayiş çevirmeleri oluyo bilirsiniz. Ben polisi görünce yavaşlıyorum polis bana motor sen devam et diyo geçip gidiyorum. Yani işin özü ne ehliyet ne ruhsat nede kask v.s. için hiç polis tarafından çevirlmedim.
-
bu birazda şans işi, hep sana denk geliyodur..
bende ehliyetimi almadan önce memlekette ne kadar polis, jandarma varsa beni bulurdu. Ehliyeti aldıktan sonra hiç çevrilmedim..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler