ya aksine ben hiç durdurulmadım. 2 senede 1 defa durdurdular o da gece 4 de idi..
ya aksine ben hiç durdurulmadım. 2 senede 1 defa durdurdular o da gece 4 de idi..
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
bu kontroller sıklaşsın.sıklaşsınki ehliyetsiz kasksız bir arkadaşında dediği gibi motora tarzan gibi değilde,bilinçli binilsin...
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
Bütün seçenekler doğru. Birde motorda eksiklik diğer araçlara göre daha fazla, birde motoru durdurmak kolay yoluda tıkamıyor çek kenara demek yetiyor. Çekmezsen o sihahını çekip seni ............ yaşanmış olay.
PIAGGIO X8 200 eksi 120 km/h
Polemik Yok. Sende Kendi Açından Haklısın.
Nazer değdi bana son 1 aydır kimse durdurmadı hatta geçenelrde 2 gün yanıma ruhsatı ve ehliyeti almayı unutarak çıkmışım
Sahi yanımıza ehliyet ve ruhsatı almadan trafikte durdurulursak başımıza gelebilecekler nelerdir ?
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
arkadaslar bende bi emniyet görevlisi olarak konusuyorum,trafikte o kadar çok kendini bilmez,dengesiz sekilde motor kullanan arkdaşlar varki bu denetimler olmasa belki yarın senin okuldan cıkan cocuğuna carpacak belki arkasına bindirdiği arkadasının ölümüne neden olcak vs... bunlar çoğaltılabilir.bizimde amacımız bu doğabilecek tehlikeleri en aza indirgemek,kaza sayısını ölüm saysını azaltabildiğimiz kadar azaltmak.lütfen butür şeylerde gocunmayalım.bizde bura babamızın işini yapmıyoruz devlet için millet için halkın huzuru için calısıyoruz.herkese kazasız belasız günler..
cekmezsen o silahını çekip seni....... die bişy yok.sen burda bi memurun yaptığı seyle bütğn polislerii genelliyosun.keske olmasaydı ama olmustur ona bişey diyemiyorum ama bu sadece polisler için gecerli bişey deil bütün meslek gruplarında cıkar böleleri.sen ne iş yapıyosun bilmiyorum ama emin ol senin meslektaslarındada vardır kendini bilmezler.sakın yanlış anlamayın ben burda kimseyi savunmuyorum sadece istediğim bi kişinin yaptığı hatayı bi teskilata yüklemeyelim.saygılar
Arkadaşlar dikkat köprü girişinde Polisler durdurup Trafik Sigortası kontrolü yapıyorlar sigorta tarihi geçmiş ve yeniletmemiş olanların motorları bağlanıyor.
Ben 2 ay kadar önce yenilemiştim neyseki yırttım.
geçen hafta mudanya da girişte durdurdular
bu esnada yanımızdan bir sürü KASKSIZ motorcu geçti
onları neden durdurmuyrosun dediğimde
şu anda seninle ilgileniyorum, herkesi aynı anda durduramam ya dedi
söylediğinde haklı
benimle ilgilenirken diğerlerini durduramaz ki
neyse
bende eksik evrak vs yoktu
bütün bu kontroller 5 dakka ya sürdü ya sürmedi
bu arada yanımızdan kasksız geçenleri saydım
iki elimin parmakları yetmedi
galiba bu kasksız motorcular polisin birini durdurmasını bekliyor
ve polis durdurunca da vızır vızır yanımızdan geçiyorlar
valla iyi cesaret
alakasız olcak ama bişey sorcam ben yeni motor alıcağım ve ehliyetim yok ehliyette almak istiyorum direk başka ehliyet grublarını almadan a2 veriliyormu ve tahminen ne kadara mal oluyor kaç ayda çıkar kusura bakmayın acemiyim ama motor sevigisinide yasalara uygun yaşamak istedim.
walla alanyada da durum böle hergün en az bi çevirmeye giriyom bende...bunun nedenide şu:bu çin motorlarının piyasamıza girmesinden sonra artık herke motor sahibi olabilir oldu..eskiden bilinenler bi honda yamaha suzuki..onların modellerinede herkesin parası yetmezdi yada o kadar para bağlamak istemezlerdi..ancak çin motorlarının gelmesiyle herkes kolayca motor sahibi olabiliyor..ve motor sahibi oldukları yetmiyor ehliyetsiz ve kasksız kullanıyorlar bide bazıları akrobatik hareketler yapmaya çalışıyolar ve eksozu açtırıyolar..zaten hiç anlamadığım o egsozları açık motor üzerinde o gürültüde nasıl seyir edebiliyolar...herneyse bence bu sorun bu sebeplerden..zaten ben her çevirmede o tiplerin ve ailelerinin kulaklarını çınlatıyom ) ve bence bu sorunun çözümü ancak bi yaptırımla olur..Yani motor satıcılarına şöle bi zorunluluk getirilmeli:motor alıcak kişi bayiye gittiğinde ehliyeti istenip online sorgudan sonra motor satılmalıdır..tabi bu olaya da motor satıcıları karşı çıkcağı için(sonuçta bu durum satışlarını etkileyecek) bu çözüm de zor uygulanır türkiyede..
[B]OZAN GÜLMEZ[/B]
[B]E-Mail =[/B] unknown_member07@hotmail.com
[B]Facebook =[/B] https://www.facebook.com/ozan.gulmez2
iyi ki çin malı motorlar piyasaya girmiş
ben de çin malı motorlar sayesinde motosikletli hayata merhaba diyenlerdenim
umarım trafik denetimleri artar da kasksız kullananların sayısında azalma olur
gerçi kask takılmıyorsa polis noktasından da geçilmez etrafından dolaşılır
zaten bende keşke girmeseydi demek istemedim orda..yanlış anlaşılmasın lütfen..sadece bu motorları benim bölgemde bilinçsizce kullanan çok sayıda insan war..ben bunu örneklemek istedim..kullanılır kullanılmaz demiyorum çünkü herkesin kendine göre ayırabileceği bi bütçesi war..buna kimse bişey diyemez..ama alanlar alanyada bilinçsiz insanlar ve kask dahi kullanmıyorlar,egsozunu açtırıyorlar,garip hareketler yapıyorlar giderken ve bu tüm motorcuların adınında lekelenmesine yol açıyor..ben buna dikkat çekmek istedim..Sözlerim Yanlış Anlaşılmasın Lütfen..
[B]OZAN GÜLMEZ[/B]
[B]E-Mail =[/B] unknown_member07@hotmail.com
[B]Facebook =[/B] https://www.facebook.com/ozan.gulmez2
Bu güne kadar 1 defa durduruldum. Edirneden gelirken mahmutbey gişelerde ehliyet kontrolü için (ruhsata hiç bakılmadı) ve tahminimce sadece motorsikletlilere yönelik bir kontroldü.
Polisler beni 100 lerce kez durdurulduktan sonra otobüs yoluna girmekten 61 lira cezayı yazdılar rahatladılar sonunda
trafikte gurup sürüşlerinde bizim duyarlı halkımız trafikte 5 / 6 motoru görmeye alışık olmadığından kendilerine tehlike olarak görüyolar şikayette bulunuyolar şimdi burdan bende bişe dicemde olmucak.genelde çevirme sebepleri şikayet üzerine oluyor
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
bi kaç kere durduruldum zor yırttım şu an A2 sertifikam elimde ay başında alıcam ehliyetimi..
bi kere durdurdu. eldiven kask gözlük mont, herşey tamam. hemen arkamda kasksız bi motosikleti daha durdurdu.. (Allah gönderdi onu) bana devam et dedi, onu sorguya çekti
ehliyet sınavına giderken kırmızı ışıkta bekliyorum motorla, polis kasksız bir motosikletciyi durdurmuş.. beni örnek gösteriyo.. eldine kask mont gözlük vb..
ya arkadaşlar, malesef bazı zibidiler motosikletler üzerinde şaklabanlıklar yaptığı için ben bile gıcıklanıyorum.. tam soytarı tiplemeler. motosiklet pazarındaydım dün mobylet'e binmiş ekzoz da tam açık bağırtıyor motoru, fren yok bişe yok aralardan basıyor gaza, ölümüne aptalca... sanki çok hevesleniyormuşuz gibi :D halbuki zekalarına üzülüyorum sadece... yazııık sadece yazıık...
bunlar cehalletten geliyor..
zaten memlekette halkın cahiliyetinden dolayı bu durumda.
benim gözlemlediğim kadarıyla normalde trafik polisleri motorlarla ilgilenmiyor özel emir geliyo motorları kontrol edin diye o zaman ozellikle scooterın varsa garanti durduruyorlar.. benim kaskım montum dizliğim falan herşeyim takılıydı durdurdular ehliyet ruhsat dediler verdim iyigünler dediler geçtiler büyütülcek bişey yok ancak devamlı başıma gelse isyan ederim ama isyanda bi işe yaramaz;)))
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 ----------
cahil cesareti işte.. scooterde zaten vitessiz olduğundan cevir gazı gitsin allah ne verdiyse tamam gitsinde bakalım nası durucak geçen bi arabanın içinden geçmeye çalıştı bi salak geçemedi tabi neyseyi bişey olmadı... bide bunlar arasında bi düşünce var kask takmam abi ne işim olur bana gerekmez tmm sen odun olabilirsin ama bu mecazi anlamda solenio adamlar harbi kendilerini odun zannediolar heralde
yani polis bole tipleri durdursun ceza da kessinki motorsiklete adam gibi binecek olan binsin.. bizde üzücü haberleri duymıyalım(en azından baya azalır)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)