Kopru ucretlerinde duzenleme
Reklamlar
-
Bu yazi forumda yer aldi mi bilmiyorum, ben bulamadim, onun icin buraya aktariyorum;
Motosiklet kullananlar, Boğaz köprüleri ile otoyol gişelerinde otomobil, minibüs ve kamyonetlerle aynı ücreti ödeten tarifeye karşı açtıkları davayı kazandı.
Enduro Motosiklet Kulübü (EMOK) üyesi ve Hürriyet Gazetesi Hukuk Müdürü Avukat Erem Yücel, köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ile kamyonetlere aynı ücreti öngören tarifeyi hazırlayan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne açtığı davayı kazandı. Ankara 3. İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilemeyeceğine karar verdi. Karayolları Genel Müdürlüğü, 9 Şubat 2003 tarihinde Otoyollar ile Boğaziçi ve Fatih Sultan mehmet Köprüleri geçiş ücretlerini yeniden düzenleyerek motosikletleri 2 akslı araçlar sınıfına dahil etmiş, böylece motosikletler gişelerde otomobil, minibüs ve kamyonetlerle aynı ücreti, (3 YTL) ödemeye başlamışlardı. İdari Yargılama Usulü Kanunu gereğince Karayolları Genel Müdürlüğü en geç 30 gün içinde karar doğrultusunda işlem yapmak zorunda. Eğer bu süre içinde kararı temyiz edip Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı alamaz ise bu süreden sonra motosikletlerden otomobil tarifesi almaması lazım. Şayet almaya devam eder ise hem Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin cezai sorumluluğu doğar, hem de uğranan zarardan şahsen sorumlu olurlar. (17/9/2005)
Eğer bu yazi eski ise affola... Son durum hakkinda bir bilgim yok da...
Reklamlar
-
abi motor yok artık...devletin .ötü yesede köprüler bedava olsa şu trafik ne rahatlar valla...hadi iyi geceler hepinize
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
-
mertmertmert adlı üyeden alıntı
devletin devlete karşı suçlu olmasından mı bahsedioruz ???
devlet devlete bişi yapmaz arkadaşım.....
devlet sadece vatandaşı hırpalar hepsi budur......
bööle olunca devlet büyükleri daha bi böbürlenir , daha bi devlet büyüğü hissederler kendilerini... en büyük hissederler hatta... yoksa vatandaşa bu kadar ittirmenin ne manası olabilir başka ???
Sevgili mertmertmert in demek istediği; kısa ve öz olarak (tabiri caizse) "İt iti ısırmaz"
Race´in ustasıyım, ARN´nin hastasıyım :)
Gokcell
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler