espiri kutusu cok tesekkurler düşüncen için ee dikkatlı olacaz artik
ama 600cc ile baslayan basıl baslıyor :D
bu arada yaa arkadaslar NOS için ne diyorsunuz bu motorda nos varmıs dedim yorum gelmedi
ve rallide kullanılmıs
espiri kutusu cok tesekkurler düşüncen için ee dikkatlı olacaz artik
ama 600cc ile baslayan basıl baslıyor :D
bu arada yaa arkadaslar NOS için ne diyorsunuz bu motorda nos varmıs dedim yorum gelmedi
ve rallide kullanılmıs
desene ondan yakmış motoru
ama emin misin nos olduğundan
evet sorun cozuldu bizim eleman turboya nos demis:D:D:D
aklını karıştırmak istemem ama istediklerini bir kagıda dök. evetleri ve hayirları topla ve kıyasla.2.örnek cbr 125 olabilir mesela.
- - - - - - ŞERİTLERİ BİRLEŞTİR AMA KASKSIZ ASLA:cat:
apilia gibi bi markanin 2 zamanki 2008 model makinasi varsa biseyler biliyordur da uretmistir diye dusunuyorum
bu arada fikir sunan herkese tesekkurler ve bu motoru tavsiye eden EXTREMA kardesimize ayriyetten tesekkurler
Engineng, Extrema iyi demiş, güzel demişte, RS 125 sorunludur. Yani ilandaki motor sorunludur, yoksa o paraya vermezler onu kimseye. Belkide çok sıkışmış ondan satıyordur. İyi araştır..
Bende Gilera GFR 125 vardı. Hala da var. Extrema'nın dükkanda yatıyo neredeyse 1 yıldır Parçalarını bulmak inan çok zor. Ha Emrah RS 125 parçasını bulurum garantisi verir o ayrı
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Turbosunda sorun varmıs ama yapilması kolay bisey sanirim
baska bi sorunu yok dedi ama bilmiyorum tabi gidince ne cıkar
bide o onemli parcalar için segman piston felan almanyadan bulabilecegimi dusunuyorum yani herhalde orda vardir dimi??
akrabalarım var ve sık sık gidip geliyorlar
neredeyse 10yaşında motor üstüne para verseler almam ...
hahaha erdem o motor senin miydi yahu :D )))
eLektrik tesisati durdugu yerde yanip duran ?
bu arada engin arkadaşa tavsiyem,
zira emrah çok saqoLsun hatta Allah razı oLsun ki Rs i benden aLdı
adam etti yürüttü daha da saqLıkLı haLe getirse kanatLanmaya da başLayacak..
Lakin şu var,
bu makinaLarı 3-4 bin devirde tıngır mıngır kuLLanamıyorsun
hea nasiL oLmas arkadaşım basmazsan gitmessin ne sorun çıkabilir diyenLer eLbvette çıkacak ama bu makinaLar ( rs 125/250 gfr 125 türevLeri için söyLüyorum ) red Line görmeden haz vermeyen aLetLer
iLk motor deneyimi bu makina oLan ( ben gibi ) biri makinayi mobiLetten ote kuLLanamayip pek hazzini yasayamayacak
+ 2 zamanLı kIz gibidir.
yagini ekLemeyi unutamazsin
surekLi herr gittiqin yerde duman kokacaksin
parcasini sokup takmayi biLmiyorsan ustayLa akraba oLacaksin
usta eqiL bir eLde tam bir haz makinasi
ama yeni basLayan icin iskencedir aprilia
soqursun motordan
her gece ELinde benzin bidonu cikarsin disari dokup yakicam bunu diye
cok biLdiqimden deqiL
iLk 3 motorum itaLyan ve 2 zamanLı oLdugu icin konusuyorum,
Sürçi Lisan etmişimdir eLbet cümLeLErimde
Şimdiden affoLa..
Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
kalyo kardeşim bayağı güzel anlatmışsın çok teşekkürler, zira motor benim değilde ben yüksek model almaktan yanayım daha garanti,
dediğin gibi ben kendime 2007 yerine 1990 bir 600f veya r6 flan alsaydım, hergece elimde benzin bidonu motoru yakmaya gidebilirdim akşamdan akşama bir keyfim var çıkıorum bi tur atıp geliyorum motorumla, onuda motoru iterek kakarak gecirmek istemediğim icin yüksek model aldım ve bütcesi müsait olan hereksede bunu tavsiye ederim..
çok çabuk motor yediğini duydum bu makinalar hakkında.çok seri bir makina
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
Motora bu sene skutırla başladım,
1 yılda 5 bini geçtim yani,
şehirler arası uzun yollarda yollarda ve yağışlı havalarda ototmobil kullanıyorum üstelik.....
Trafikte bir yanlış bütün doğrularınızı götürebilir...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Nos degil ; Ex-UP: Exhaust Ultimate Power-valve " google'de yada forumda biraz arastirma yaparsan bulabilirsin.
2 zamanli makinalara bu donemde binilmedigini dusunen arkadas'a sadece gulumsuyorum
Extrema son sozu soylemis ama halen 2 zamanli yeni nesil motosikletlerin calisma mantigini cozememis ve olculeri konusunda en kucuk fikre sahip olmayan arkadaslarin bir baska arkadasa 2 zamanli motosiklet hakkinda onerilerde bulunuyor olmasini yillardir anlamis degilim , basligi acan arkadasa sadece Extrema ile kontak kurmasini gerekli ve mumkunse birlikte motosikleti gormelerinden baska tavsiyede bulunanam
Saygilar.
First Day Of My Life
motor izmirde yani ermahla motoru gormem inkansiz ama izmirde bulunup bu siteye uya motordan anlayan birini bulursam onunla beraber gideriz arkadaslarr
nedir sonuc olarak alayim mi almayayim mi coook mu ugrastirir beni tamirhanelerde felan
neden şansınızı zorlamak istiyosunuz bilmiyorum..
zevk işi bu motor tabiki zevk alacaın motora binmelisin ama
öncelikli olarak msn de de konuştuğumuz gibi ihtiyacını belirleyip bu ihtiyacı en iyi karşılayan motora binmelisin..
30 küsür beygirin tam performansını almak istiyosan orjinal parça kullanmalısın..
öncelikle orjinal parça fiyatlarını servislerden öğren..
pisonu silindiri krankı ne kadar bi bilgilen.
almanyada bunların parçaları sayılı denebilcek kadar az, yasalara göre 125 cc nin o güçte olmaması gerektiği için sanırım 92 den sonra piyasaya sürülmemiş bu motorlar ama italyada ve yunanistanda parçaları mevcut..
gilera için ferconun ihracat sorumluarıyla görüşüp fabrikada parça yok yanıtı almıştım ve inanmadım, attığım mail üzerine gerçekten olmadığını öğrenince gerçekten hüsranla sonuçlanmıştı
fakat aprilia bu kasayı 05 e kadar ürettiği için yedek parçası bi şekilde getirtilebilir..
sonra yan sanayi olarak hangi parçaların uyarlanabileceği hakkında soruştur. emrah bu konuda oldukça bilgilidir sana yardımcı olur.
sonra full sentetik 2 zamanlı yağın fiyatını da bi öğren
2 zamanlı motorlar oldukça estetik, zevkli makinalardır, aprilia olsun gilera olsın jantından dişlisine grimeca brembo gibi markaların barındıran rotax gibi bi firmaya makia ürettirebilen kaliteli markalardır.
ama günlük kullanım için uygun olduklaırnı düşünmyorum, zamanında çok emek verdim bunlara, ama bi gfr nin pistonunun 900 lira silindirinmin 2 milyarlira olduğunu bile bile aldım bindim uğraşdım
2. makina olarak alınıp kenara konup binilecek bi makina aslında, halen de niyetimde yok deil..
http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-motorum.html
zamanında uğraştığım motorlardan biri..
2 zamanlı aşk ı başkadır, keşke imkanlar farklı olsaydıda 500lük v4 bi rdv ye binebilseydik türkiyede..
şimdi düşünmelisin, ilk kez motor alıcaksın..
hiç başının ağarmıyacağı , periyodik bakımlarda servise gidilip yağ filtre buji değiştirip sadece benzini koy gez tarzı bi motor mu senin için keyifli olur yoksa yukarıda anlattıklarımdanmı keyif alırsın?
bi sezonda 10.000 km yapman motorun ömrünün yarısını kullanman dmektir unutma
GKN MOTORS
tamam arkadaslar bilmiyorum iyimi yaptim ama vazgeçiyorumm bunu almaktan
en iyisi cbr125r bakayim
trabzonda serviside var hic başımı ağartmayayim en iyisi
yorumlarınız icin tesekkurlerr
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)