Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

eski motorcular

REKLAM ALANI
    mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Benim babamında rus minsk miydi ole marka motoru varmış.Bütün mobiletleri yalıyordum dedi birde ozaman karburatörün boğazlarını eğelemiş daha hızlı gitsin diyeKendi motorunun önüne yatıyormuş,arkada ayağa kalkıp kollarını açıyormuşve mobilette direksiyon basında ayağa kalkıyormuş ama fotoğrafları yok.Şimdide bana motoru satalım,arabayı kullan diyor aslında bir yöndende haklı o zaman 10 dakikada bir araba geçiyordu dedi şimdi dakikada 1000 araba geçior
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    M-ottoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zeda;
    tamam henuz kuçuk amerika olamamistik ama ben ilk kaskimi 83 senesinde aldim.
    Hah simdiki kasklarla kiyaslanirmi?
    Tabii ki hayir.
    Ama ben bildim bileli kask vardi motosiklet hayatimda.
    Takan yoktu o baska.
    Ornegin rahmetli dedemi kasksiz motosiklete binerken gormus degilim.
    Amcami ise bir kere bile kaskla gormedim.
    Ben kask takiyordum da bilinçli surucu oldugum için mi takiyordum?
    Hayir.
    O zaman kask takmak daha havaliydi.

Ottoman;
    ben saka yapmiyorum yahu.
    Bizim zamanimizda boyle forumlar olmadigindan oraya gittik surda gezdik muhabbetlerini fotografsiz yapiyorduk.
    Zaten fotograf makinesi denilen nane luks tuketime giriyordu.
    Motosiklet de bizim sosyal hayatimizin bir parçasiydi.
    Yani motorla fotograf çekileyim mevzusuna ben su forumlarla tanistiktan sonra girdim.
    Daha once aklimin ucundan geçecek bir mevzu degildi.

Motosiklet evdeki televizyon gibi biseydi bizim hayatimizda.
    Sen hiç televizyonla fotograf çekilip foruma astin mi?

Gerçekten boyle.
    Yeni yasam biçimi bizi de bozdu.
    Hala daha ayip gelir bana motosikletli fotograflari hava atarmis gibi gostermek.

Ustelik ilk motosikletini alabilmek için okuldan arta kalan zamaninda, arkadaslari futbol oynamaya giderken kendisi domates kasasi çakmaya gitmis, o da yetmeyip, tamirhanelerde orda burda çalismak zorunda kalmis benim gibi bir bunye bu gun bir çok genç kardesimin iç geçirdigi motosikletlere binince, ustene milletin gozune sokar gibi fotograf asma konusuna pek sicak bakamiyor.
    Bunye hem ukalalik yapmayi seviyor ama nerden geldigini de unutamiyor bir turlu.

Tum bu nedenlerden oturu yarislar hariç, beyinde maziden kalan fazla bisey yok maalesef.
    Bir sekilde motosiklet almayi basarip, benzin parasi denklestirmedigimden bu tur aktivitelere katilamadigim zamanlari saymiyorum bile.

Yani senin de dedigin gibi dunya kuçuk hayat ise çok kisa.
    Le coq,gerçekten Dünya çok küçük ama screamer konuyu açtıktan sonra bir daha uğramamış galiba.Merakım hâla giderilmedi

Evet önceleri motor,televizyon,telefon vs. çok bulunan şeyler değilmiş ama forumlara eklemesekte hepimizin elinde mutlaka ailemize ait böyle fotoğraflar vardır. Mesela bizim aile 80'li yılların başında telefon yeni yeni yaygınlaşırken ve hat sahibi olmak cidden çok çok pahalıyken 2 tane eve,2 tane de yazlığa ayrı ayrı hat almışlar (Amaç gerçekten ticari yatırım,ilerde daha da değerlenir diye...Taksi plakası furyasından etkilenmişler ) ve hepimiz evde sırayla geçmişiz fotoğraf makinasın karşısına (Ben küçüktüm o zamanlar )muhtelif şekillerde pozlar vermişiz.Çok iğrenç ama ibret olsun diye saklıyorum...
    Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar! M. KEMAL ATATÜRK

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim, çok iyi düşünmüşsün.eskilere bakmak yenilerden çok daha zevkli.
    o dönemlerde adanada kask takan bulamazdık, bulsakta uzaylı astronot gözüyle bakardık bir dönem adanada mobilet pejo hastası gençler vardı.öyle deyişik renklere boyarlardıki motorlarını şimdi arasam bir tane o renk boyayan bulamam.illaki metalik olurdu.bir ara patlıcan rengi moda oldu bizim buralarda, biz balcan derdik.
    domuz burun mz ciler vardı, hep ehli kamil kişiler binerdi o motorlara.
    eski model illaki kırmızı renk javacılar vardı, motoru çalıştırır zevk için rolantide sesini dinlerlerdi, tok vuruşunu.
    1.25 hondalar hep kilisten gidilir alınırdı.oda sayılı kişideydi.
    büyük motor sahipleri hep tanınırdı, çünkü sayılı miktardaydı.yanınızdan geçtimi gözden kaybolana dek bakılırdı, çünkü bir daha ne zaman göreceğin muallaktı, çok özeldi.şimdi dışarı adımını attığın anda yanından bir büyük motor geçiyor, kimi zaman bakmıyorsun bile
    nerde eski motorcular, nerde şimdi
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)