Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kim haksız sizce??

REKLAM ALANI
    neveragain34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gn125 34 BD 4673 calındı CBF 150 yollarda
    ben videoyu yine izlemek istedim ama iki adreste acılmıyor ???
    ONCE CAN GUVENLIGI!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    by_001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er5 cbr 929
    Alıntı Cem_0707 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-)sen trafik kurallarını bilmıyorsun
    2-) hala kaba kuvvetle çözüm arayan düşünceye sahipsin..
    napacaz çiçek mi verecem adama..

motorcu hatalı da olsa kardeşimiz..her durumda arkasında oluruz..

azmı motorcu öldü bu kamyonetler yüzünden..hepsinin anısına

gene indiirim o adamı oracıkda..
    kawasaki er5 yamaha xjr 1300

exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı by_001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    napacaz çiçek mi verecem adama..

motorcu hatalı da olsa kardeşimiz..her durumda arkasında oluruz..

azmı motorcu öldü bu kamyonetler yüzünden..hepsinin anısına

gene indiirim o adamı oracıkda..
    adamım çok haklısın, bukadar kaza yaşanırken tüm kamyonet ve 4 tekerli araç kullanıcılarını kurşuna dizmek gerek, onlarda kasıtlı ve isteyerek örügtlenmişler dünyanın her yerinde dimi.

@hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    aynen motosikletçi haksız bencede bikere araya dalmış ( ki bunu hemen hemen hepimiz yapıyoruz yoğun trafikte ) ikinci ve en büyük hatası jeep i geçtikten sonra aniden hızlanması eğer hızlanmamış olsaydı kurtarırdı ... bu kazanın bi değişiğini ben yaptım geçtiğimiz ramazan ayında ben aracın sol şeridinden geçerken aynen böyle hızlandım ben onu tam geçeceğim anda sol aynaya bakmadan ve sinyal minyal hak getire sola dönüş yaptı ..sonuç eldiven takmamamın cezası sağ elime atılan 6 dikiş trafiğin 8 / 6 karşı tarafı suçlu bulması ( bana kesilen 8/ 2 nin sebebi kavşakta hız kesmemem ) srvisten gelen 2000 ytl fatura snucu cebimden giden 500 ytl .. yani o arkadaşı en iyi ben anlarım o bu konuda suçlu
    [B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]

clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı neveragain34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben videoyu yine izlemek istedim ama iki adreste acılmıyor ???
    Merhaba, www.vtunnel.com'a girdikten sonra karşına www.Gmail.com Yazan yeri, www.youtube.com'a çevir sonra enter'la. (Tabi sayfada bazen reklam pencereleri açılıyor, onları hiç takma kapat). Yotube açıldıktan sonra video aratma yerine watch?v=w5Bci82yjyA yaz ve enterla. En üstteki video malum video'dur...

BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    tamamda motor haksız ama şerefsiz araç şöförüde,hemen araçı düzeltiyor ki,polis geldiği zaman gerisini biliyorsunuz.
    böyle şerefsiz araç sürücüleri olduğu sürece işimiz zor,ben olsaydım o motorcunun yerine,o yan dikiz aynasını söker kulağına küpe yapardım.
    facebook(Fazer Tutkunları)

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hareket halindeki bir aracın sağından solundan bu kadar yakın geçmeye kalkılırsa olacağı bu.kamyonet arka aynasına veya sağ aynasınada baksa o motoru göremez. kamyonet şöförünün aynasına göre ölü bölgeden hareket ediyor motor.

http://www.motosiklet.net/forum/fayd...-tuyolari.html

Burada anlatmaya çalıştığım olayın bir tanesinin birebir videosu gibi olmuş kaza.

Alıntı BİROL 78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamamda motor haksız ama şerefsiz araç şöförüde,hemen araçı düzeltiyor ki,polis geldiği zaman gerisini biliyorsunuz.
    böyle şerefsiz araç sürücüleri olduğu sürece işimiz zor,ben olsaydım o motorcunun yerine,o yan dikiz aynasını söker kulağına küpe yapardım.
    ben de bu adam niye geri geri gidiyo diyodum
    ayıp be demek her yerde var bunlardan
    adamda demekki bi miktar suçluluk duygusu kalmış aynama bakmadım gibilerinden
    biraz hatası var kamyonetin

by_001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er5 cbr 929
    ö.. gibide şerit değiştirilmezki arkadaş...adam bi aynaya bakar..

sinyal veriormuş bak bak..adamın stop lambası kırık zaten..

o yanan lamba fren lambası..sinyal deil..
    kawasaki er5 yamaha xjr 1300

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Motosikletli araya girmekle suçlu zaten.Hadi girdin o kadar basıp ta niye gidiyorsun.Yavaş yavaş gitse hiç bir şey olmazdı

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı clemenze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle zahmet edip izlediğiniz için teşekkür ederim. Tabi burada aktif motosiklet kullanan ve de daha öncesinde, sinyal vermeden önünde ani dönüş yapılarak kazaya uğramış kullanıcı psikolojisiyle yorumlamış olabilirim diye videoyu tekrar seyrettim...
    Lakin cip yüksekten motoru görüpte sağa çekilebiliyorsa, öndeki aracında görmemesi gariptir?? Ayrıca kör noktada olduğu kanaatini destekleyemeyeceğim. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Not: İtiraf etmek gerekirki aracın verdiği sinyali ben buradan göremedim. O zaman neymiş saat 03'lerde tek gözünle video seyretmeyeceksin
    arkadaşım hiç kamyonet kullandınmı önce bunu sorayım??aktif motosiklet kullanıcısıyım bende bu arada tek taraflı yorum yapmıyacam yani...

kamyonetin sinyal verdiği felan yok..sinyal veren dawar aynayada bakar..

sadece fren yapıyor o kadar..jeep adam gibi yol veriyor..

kamyonet aynaya bakmadan saga dönüş yapıyor..sinyali ben göremedim..

motorcu kardeşimde bi vınnn yapsa aragazı koysa süper olurmuş..

burda motorda ben olsam..kalkabilirsem inmedik cam bırakmazdım...

sinyal vermiş bile olsa aynaya bakması lazımdı kamyonetin..

her halükarda dayagı hak etmiş..
    sizinde kamyonet kullanmadığını belli...

Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hareket halindeki bir aracın sağından solundan bu kadar yakın geçmeye kalkılırsa olacağı bu.kamyonet arka aynasına veya sağ aynasınada baksa o motoru göremez. kamyonet şöförünün aynasına göre ölü bölgeden hareket ediyor motor.

http://www.motosiklet.net/forum/fayd...-tuyolari.html

Burada anlatmaya çalıştığım olayın bir tanesinin birebir videosu gibi olmuş kaza.
    en güzel cevap senden geldi abicim

ö.. gibide şerit değiştirilmezki arkadaş...adam bi aynaya bakar..

sinyal veriormuş bak bak..adamın stop lambası kırık zaten..

o yanan lamba fren lambası..sinyal deil..

şimdi genel olarak yazıcam

çoğunuzun büyük araç veya kamyonet kamyon vs kullanmadığını belli çok fazla olmasada tırda kullandım evet yaşım çok büyük değil 22 yaşındayım daha ama kullandım işte merak
    ama gelelim esas konuya çoğumuzun trafikteki kuralların çoğunu bilmediğimizi biliyorum mesela ceza yiyen biri 1 saat içinde nedeni ne olursa olsun başka ceza alamaz (kaza vs dışında)
    mesela kasalı kamyonetlerdede şöyle birşey vardır trafikte kamyonet yada kamyonun kasasının çarptığı bir kazasa suçlu kasaya çarpan sürücüdür çünkü dikkat etmesi gerekmektedir buna biraz saçma belki ama gerçek böyle
    mesela komyetin arkasına park ederken arabanızı adamın söför koltuğunda iken aynalardan sizin aracınızı görebileceği bir noktada tutmanız gerekmektedir tam ortada durupta adam geri geri gelirken size çarparsa %100 yine siz suçlusunuz çünkü arabanız görünebilir noktalarda değildir...
    yani demek istediğim trafikte araç sürücülerinin öndeki aracında görünür noktalarında olması şartı vardır ve arkadaki kasa genel olarak arabanın kendi genişliğinden boyut olarak daha büyük olduğu için aynalar direk arkayı göremez belli bir açıyla görürler yani kör noktalarıda büyür ve bu tarz kazalarda kaçınılmaz olur
    ayrıca aradan giden bi motosiklet sürücüsünün dikkat etmesi gerek kazayı yapan arkadaşında çok bilinçli olduğunu sanmıyorum böyle bir durumda arka fren kullanılmaz işi biliyorsa ya stopie yapabilir yada gaz verip aradan bi an önce kaçardı buda başka bir konu...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Forumdan Uzaklaştırıldı
    kesınlıkle ve kesınlıkle pkabı kullanan adam hatalı

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Arkadaslar bircok Avrupa ulkesi ve Amerika'da lane spilitting olayi, yani ayni seritte bir arac var iken, o seride girmek (genellikle motorcular icin gecerli tabii), yasaktir.

Eger o seritte bir araba var ise, ve yani bos ise, sen ayni seritte bulunamazsin.

Ayni sekilde, eger o seritte bir motor var ise, ve hafif seridin saginda durmus ise, yanina bir araba girip, yolunda ilerleyemez.

Bu yasagin niye oldugunu soylemeye herhalde gerek de yok. Tehlikesi malum ortada.

Alıntı flying hellfish adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar bircok Avrupa ulkesi ve Amerika'da lane spilitting olayi, yani ayni seritte bir arac var iken, o seride girmek (genellikle motorcular icin gecerli tabii), yasaktir.

Eger o seritte bir araba var ise, ve yani bos ise, sen ayni seritte bulunamazsin.

Ayni sekilde, eger o seritte bir motor var ise, ve hafif seridin saginda durmus ise, yanina bir araba girip, yolunda ilerleyemez.

Bu yasagin niye oldugunu soylemeye herhalde gerek de yok. Tehlikesi malum ortada.
    ah ah bi olsa bizim ülkede bu

sağ şeritte kenardan gitsen arabalar vızır vızır

sağ şeridin ortasından gitsen korna ya asılıyorlar hızlı git kenara çekildiye

bıktım ya bu işten ya artislik yapacaksın ya cambazlık

ya basacan çift seger kornaya geçecen sol şeriti ortalayıp basacan , veya aralardan ilerleyecen

yada sağ şeritte millete vurmamak için tepinecen
    karar sizin

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    arkadaşlar yazdığım yazıyı sanırım kimse okumamış uzun uzadıya yazdım ama halen daha kafamızın dikine gitmekle olmuyor belli kurallar var biz kendi egolarımızı tatmin etmek için sürekli bunları çiğneyip bize bişe olunca suçu sürekli araba sürücülerinde aramakta olmaz ne kadar çok dikkat etselerde şerit arasında başımıza bi çok şey gelebilir ve çoğunda biz haksız konumdayız ...
    bunun yartışılacak bir yönü yok motosiklet şeridinde gitmiyor kamyonetin kör noktasında bariz bir şekilde kalıyor bu kadar...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Motosikleti
    keeway superlight 150
    iyi izleyin sinyal lambası yanıyo kamyonetin,motorcu haksız

ne derseniz deyin motorcu bunda haksız,kamyonet aniden kırıyo direksiyonu doğru ama o motorla daracık yerde neyine hız yapmaya meğilleniyo,yüzde 98 motorcu haksız

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ah ah bi olsa bizim ülkede bu

sağ şeritte kenardan gitsen arabalar vızır vızır

sağ şeridin ortasından gitsen korna ya asılıyorlar hızlı git kenara çekildiye

bıktım ya bu işten ya artislik yapacaksın ya cambazlık

ya basacan çift seger kornaya geçecen sol şeriti ortalayıp basacan , veya aralardan ilerleyecen

yada sağ şeritte millete vurmamak için tepinecen
    karar sizin
    Orasi oyle arkadasim. Ancak araclar arasi gider iken, 10-15 km surati asarsan boyle kazalara maruz kalabilirsin. Sonucta kimse yaninda ki ufak bir bosluktan motor gecebilecegini dusunmeyebilir.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)