Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kafadan frenleyelim!

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    bayaa paalı hemde......
    kasktan kaska konuşma tertibatlarının bile kablosuzları bu fiyattayken ,
    bu aletin fiyatı 90@ ! bence çok.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı
    Gerçekten yararlı bir alet, ama galiba kablosuz pek verimli ve uzun ömürlü olmaz. Elektonikçi arkadaşlar ne dicek bakem...
    Bir elektronikçi olarak olaya yorum katayım. Sistem çok basit ve güzel düşünülmüş. 2 bölümden oluşuyor trtansmitter denen bölüm Stop lambası duyuna lamba takar gibi takılıyor. Fren sinyali basıldığında Rf sinyal göndererek. Kask üzerindeki receiverın ledlerinin yanmasını sağlıyor. Uzun ömürlü olması stop lambası kapağının altında monte olduğu için mümkün.

Kaska takılan bölüm aynen cep telefonu aparatları gibi çalışıyor. Hani Cep telefonu arandıgında yanan anahtarlıklar vardır ya öyle. Sitesindeki tanıtımında frekans değeride yazmıyor. Bu konu hakkında bilgi yok.

Bu ne demek test edilmesi gereken tarafı Farklı manyetik yansımalardan etkilenirmi. Bunlardan en önemlisi cep telefonu. Mesela cep telefonu çağrı aldığı zaman veya yolculuk anında baz istasyonları değişimi anında. Kasktaki ledler yanar mı? diye. Çok önemli bir ayrıntıda değil ama söylemek gerekir diye düşündüm. Fiyat fazla bence.

Alıntı kaskkafa adlı üyeden alıntı
    faydalı birşeye benziyor. ama benim aklıma takılan bir konu var: radyo dalgalarıyla çalışıyorsa ve de led lambası direkt kaska takıldığına göre o dalgalar direkt kafadan geçiyor anlamına gelebilir mi? yani herhangi bir zararı var mıdır acaba.
    haa derseniz ki yaa kardeşim cep telefonu kullanmıyo musun sen o daha zararlı o da başka bi konu...
    daha ayrıntılı bilgisi olan varsa bi yazıversin...
    Endişe etme. Radio sinyalleri dediğimiz bu sinyaller zaten her an hertarafta var ve kafamızdan geçiyor. ;) Yuksek gerilim hatlarının yanından geçerken, Baz istasyonlarından, Televizyondan, Bobinli tüm devrelerden, Hatta en hafifi bildiğimiz elektrik kablolarının bile belli bir manyetik alanları vardır.

Elektro manyetik kirlilik konusunda bilgi için http://www.antrak.org.tr/gazete/022000/goktay.htm
    Sadobey

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Motordan anlamayan iki teker ruhu olmayan derki;görgüsüze bakın lambayı nereye takmış eğer selede oturmasaydı mutlak ........tüne takardı
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

Motosikleti
    er5
    Basna kalırsa motor freniyle yavaşlarken yanan stoplar olsa kazaların yüzde 30 unu bertaraf ederiz.

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Cep telefonunun zararlı olduğu kanıtlanmış birşey değildir. Hatta son gelişme ve araştırmalar neticesinde bilim adamları, cep telefonlarının kanser vs. gibi birşeye yol açtığına dair hiçbir bulguya rastlanmadığını belirttiler..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    serhat_fb, katılmıyorum..
    ne kadar görünür olursak o kadar emniyetteyiz..
    normalde yanan arka lambamız frene basınca daha parlaklaşıyor.. bence çok yetersiz... hele çamurlu havada tam mayın oluyoruz.. ben topcase'e stop taktırdım.. frene basınca ışıl ışıl.. ayrıca reflektör bantlardan yaptım görünür yerlere..
    ayda yılda bir araba kullanırım, geçen bir kuryenin üzerine çıkıyodum.. adamın stop yanmıyo.. topcase, kıyafet, motor vs hiçbiryerde reflektör yok.. ışıksız yol.. tam mayın!! çok tehlikeli..

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    güzel bi alete benziyor bu arada da başlık promosyon sloganı gibi olmuş G-Strider
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

gurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv 535
    led ampüller cok az ceker 20 mA kadar
    gözüktüğü kadarıyla 4 adet yassı pille calışıyor pilleri e sistemi
    biraz incelemek lazım
    karaköyde el . carşısında yakın mesafe rf verici ve alıcılar var
    teknik olarak kolay yapılabilr ama onun yerine daha basit ve ucuz çözümler var

kablolu olanını yapmak isteyen olursa yardımcı olmaya calışırım

saygılar

axxiss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sertac_cagdas adlı üyeden alıntı
    G-Strider demiş ki:
    istanbul'da bulursan ve bana da haber verirsen sevinirim

+1
    +2
    +3
    elbet birgün buluşacağız,
    böyle yarım kalmayacak.

Ömer HOCA

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler