Motosiklet te kullan-at devri mi başlıyor???
Reklamlar
-
Reklamlar
-
2 yılda motordan soğumazsan yeni bir motosiklet almayı düşünebilirsin ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
MeTaL adlı üyeden alıntı
2 yılda motordan soğumazsan yeni bir motosiklet almayı düşünebilirsin
...
çok güldüm şerefsizim + 1000
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
2005 yaz ayında satılan tanınmamış bütün markalarda aynı sorun var.
2 yıl sonra herkes başyacak.Şöyle,böyle.... derken motorlar çöpte.
İster inan - ister inanma.
-
vay be herifler aşmış resmen. kullan at olarak kullanmayı düşünüyorsan en iyi model en ucuz model olur. 100KH uygun bunun için. ama iki sene kullanabileceğini pek sanmıyorum. servise yakın biryerden ev kiralarsan daha kolay olur senin için
-
dream_killer +1 ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
Arkadaşlar haklısınız 2 yıl sonra atılacak makina insanı canından da bezdirir yani . Ama öbür taraftan bu motorlara 2 yıl garanti verilebiliyor ve ciddi geçmişi olan bir firmamız bu işin altına imza atabiliyor. İster istemez insan , bu motorlar kullan at mantığıylamı üretiliyor acep diye soruyor insan kendi kendine !
Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu , bu olay nereye varacak böyle , amaç nedir ? kullan at değilse? benim koyduğum başlık kafalarda soru işareti oluşturup konuya dikkat çekmekti...
Tamam çinden makina getirin , Türk vatandaşı da binek ihtiyacını ucuzundan karşılasın . Ama çinin de kalitesini getirin . Getirdikleriniz insanların elinde , servislerin önünde beklemesin. Buna nasıl cesaret edilebiliyor anlamıyorum. Sırf rekabet olsun diye bide ucuzlarını toplayıp getirirseniz vay bizim halimize , artık şehir trafiğinde motor üstünde insanlar değil de , motor elinde insan manzaralarına aşina olacağız bu gidişle.
Sizlerinde düşünce ve görüşleriniz, benim merak ettiğim aslında..
-
olayın mantığını ve şirketin amacını kısaca açıklamaya çalışayım.
bu çok klasik bir pazarlama oyunudur. ürünün fiyatını çok aşağılara çekip asıl karı servisten elde etme taktiğidir. iki yıl garantili motosikletler ancak arıza yapıpta garanti kapsamında yapılmasını istediğinde ana motor haricinde hiçbir parçanın garantiye girmediğini görüyorsun. bunun yanına servisteki ilgisizlik, bilgisizlik ve faiş hizmet, yedek parça fiyatlarını da eklersek "keşke..." ile başlayan cümleler kurmaya başlıyoruz.
-
Arkadaşlar yalnız şöyle bir durum var bu durum aynı zamanda kalitenin yükselmesine sebep olabilir. .
Bir gün herkes Motosiklete binecek...!
-
Pardon İlan Başlığını belirtmemişim. Aynen Şöyle..
REKABETİ GERÇEKTEN BİTİRDİK!
Bu başlık bende şu çağrışımı yaptı. Acaba sırf rekabet için , Çinde en ucuza ne buldularsa , onları mı toplayıp getirdiler acaba ??
Ama , öbür taraftan da bu makinalara 2 yıl garanti verecekler !!!
Ne yaman çelişkidir bu yahu ..
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Çinde en ucuza ne buldularsa , onları mı toplayıp getirdiler acaba ??
buyuk ıhtımal oyle yaptılar ve bu motora 2 yıl garanı verıyolarsa buyuk cesaret ornegı segılıyo mondıal. ben pek guvenmem ama sokaga atıcak param olsa 100kh alırım bı tane bı yaz balıga falan gıderım sonra nolur bılmem.ıkıncı yaza cıkarmı motor acaba?
-
Herkese selamlar,
Arkadaşlar ben de takip ediyorum forumları. Ayrıca motor camiasınada katılmak üzereyim. Bu arada kendime bir tane motor araştırıyorum. Arkadaşlar söylediklerinde çok haklı. Hele şu Mondial yok mu, tam bir hezimet olur alan için. Daha yeni bu sene piyasaya girdiler ama pazar payında Kanuni'den sonra 2. sıraya yerleştiler. Peki nasıl? Ben biraz araştırdım. İthalatçı firma sahipleri ve gümrükçü arkadaşlarım var. Malum öyle olunca bizim de kulağımız biraz delik oluyor! Mondial tamamen Uğur Soğutma adlı firmanın finans gücü ve ve çok iyi bir pazarlama(gazetelerde çarşaf çarşaf verilen ilanlar) ile bu senenin Mart ayında pazara girmelerine rağmen büyük bir ciro elde etmişler. Motor ararken onlarında modellerine baktım. İyi değil.Asya Motor'unki onlardan da beter. Kanuni nispeten daha iyi. Ama bu Çin'den her gelen malın kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Çin'den öyle kontrolsüz sırf işte yükle gelsin şeklinde gelen mallar sonra "ucuz etin yahnisi yavan olur" misali dökülmeye başlıyor. Bunu ithalatçı ve gümrükçü arkadaşlarım söylüyorlar. Ben ABD de 4 yıl gibi bir zaman kaldım. Orada araba hariç satılan herşey Çin den gelen mallar. Tüketici haklarının o kadar sıkı olduğu bu ülkede ürünlerin kalitesiyle ilgili herhangi bir satıcıya şikayet bile gelmiyor. Ama bizim firmalarımız ne yapıyor, git Çin e, bul bir fabrika sonra yükle konteynerleri gelsin.Onlarda gerçekten iyi yüklüyorlar Tabii bizim firmalar bunu bilmiyor değiller. Ama işlerine gelmiyor. Çünkü karlarından biraz daha fedakarlık edip daha kaliteli parçalarla üretim yapılan modelleri terci etmiyorlar, kalitesi kabul edilmiş üreticilerden çok işte ilk görünüşü iyi görünen mallara rağbet ediyorlar, ve en önemlisi de alımlarda ekspertiz bile bulundurmuyorlar. Amerikalı şirketler Çin den aldıkları her mal içi anlaştıkları fabrikaya bir üretim sorumlusu , bir de kalite kontrol uzmanı koyarak böylece o Çinli üreticinin hile yapmasının önüne geçiyorlar. Ama dostlarımın söyledikleri kadarıyla Kanuni bu işi daha kontrollü yapıyor. Ama onunda tam belli değil nasıl bir ithalat yaptığı!
Arkadaşlar scooter da alınır ve binilebilir. Ama Mondial ve Asya Motor dan bilhassa uzak durun! Bana öyle geliyorki onların malları patır patır dökülür daha 2 seneye varmadan!
Herkese iyi sürüşler, dınnnnnnnnnnnnn.....
-
Mondial 150 RF modeline dikkatli bakarsanız. Karşınızda bir kanuni hussar'ın olduğunu herhalde anlarsınız.
100 KH modeli Seyhan 100C ye
150 RE bisan pasific e
50 RC Kangda ya ve 125 AGK Haojine
125-150 RR Motozeta ve Jinlun a ait .
Bir sorum olacak..
Bu motorların beygir güçlerini kesin olarak nereden öğrenebiliriz ?
-
ANTİPATİK OLMAYIN ARKADAŞLAR. SONUÇTA MOTORSİKLET REKABETİ BÜTÜN MARKALARA YANSIYACAK,ÇİN OLMAYANLARDA UCUZLAYACAK, ÖRNIAGGIO LİBERTY. AYRICA HERKES PARASINA GÖRE MOTOSİKLET ALICAKTIR
-
Bide ben rahatsız oluyorum böyle küçümser havalardan. şimdi kimse yok küçümsemiyoruz, yok iyileri gelsin diye söylüyoruz demesin....
-
Moderatör (forrap)
Birde arkadaşlar herşey bi yana mondial 50 tt = 1200 ytl mondial 151 rs =1.538 ytl Sizce mantıklı mı yani herşey bi yana fiyatlandırma rekabet yapıcam demişler ama çok saçma olmuş...Tamam 1200 daha önce 50 tt alanların kendisini kötü hissetmemesi için yapmışlardır ama cidden saçma bi fiyatlandırma olmuş...
-
ooff off arkadaşlar yapmayın yaa! bu motorlar bu kadar ucuz olmazsa çoğumuz alamazdık.Eski fiyattan alanlar da sineye çekecekler çaresiz.Bugün bir cep telefonu bile sonradan ucuzluyor.Bu motorlar o kadar da kötü değiller.Yok iyisini alıcaam diyen gider alır.Pahallı olan iyi demek değildir.Servis olayına gelince araştırmadan kimse konuşmasın.Bazıları kötü olabilir hepsi öyle değildir.Pahallı motorların servisi kaç tane var bir araştırın bakalım.Ayrıca parça fiyatlarını da sorun.Burada benim daha önce almak istediğim (marka önemli değil)bir motorun krank milinin 880 euro + 1 ay bekleme olduğu da yazıldı.Bu fiyata sıfır motor alınıyo.
-
-
-
fotomoto, hak veriyorum sana. bence ucuz görünsede bu motorlar az para değil. yani en azından benim için pahalı. hesabınızı iyi yapın bence. yinede piyasaya baktığınızda bu fiyata böyle motor bulamazsınız. karşılaşacağınız sorunlar canınızı sıkmayacaksa bence uygun. ama ucuz ve kaliteli daha düşük bişey düşünürseniz today 50 uygun olabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler